Crown P.M. u mnie też pochyla główki, mam nadzieję, że wzmocni się, dorośnie i zacznie nam patrzeć w oczy. Z Crocus Rose mam to samo

marketówka przypomina mi różę Dieter Muller ,pokaż krzaczek.
 marketówka przypomina mi różę Dieter Muller ,pokaż krzaczek. 
  noooo to masz niezłą kolekcję
 noooo to masz niezłą kolekcję   Nie przepadałam za czerwonymi i mocno nasyconymi kolorami raczej gustuję w  bladawcach ,ale jak zobaczyłam pierwsze kwiaty Munstead,to przepadłam
 Nie przepadałam za czerwonymi i mocno nasyconymi kolorami raczej gustuję w  bladawcach ,ale jak zobaczyłam pierwsze kwiaty Munstead,to przepadłam   A twoje takie okwiecone wśród tych równiutko przyciętych bukszpanów ,no normalnie padłam na kolana cuuudo!
 A twoje takie okwiecone wśród tych równiutko przyciętych bukszpanów ,no normalnie padłam na kolana cuuudo!

Róża Munstead Wood zrobiła na mnie wielkie wrażenie. Cudowny kolor.
  Róża Munstead Wood zrobiła na mnie wielkie wrażenie. Cudowny kolor.

masz tyle cudownych, pięknych róż
 masz tyle cudownych, pięknych róż   tak bym je wszystkie chciała
  tak bym je wszystkie chciała  Róża  L.D.Braitwait ma bardzo podobne płatki do mojej róży
 Róża  L.D.Braitwait ma bardzo podobne płatki do mojej róży
 Ja też obstawiam, że to Deuter Miller, bo ma bardzo charakterystyczne, niemal czarne pąki. Bardzo fajna pomyłka i faktycznie niezwykle aromatyczna
  Ja też obstawiam, że to Deuter Miller, bo ma bardzo charakterystyczne, niemal czarne pąki. Bardzo fajna pomyłka i faktycznie niezwykle aromatyczna  Chippendale urośnie. U mnie chłopak nie próżnuje w czasie sezonu i ciągle wypuszcza nowe, silne przyrosty. Twój poświęcił dużo energii na takie piękne kwitnienie, więc na rośnięcie zabrakło sił
 Chippendale urośnie. U mnie chłopak nie próżnuje w czasie sezonu i ciągle wypuszcza nowe, silne przyrosty. Twój poświęcił dużo energii na takie piękne kwitnienie, więc na rośnięcie zabrakło sił  Mój młodszy też wzrostem jeszcze nie grzeszy
 Mój młodszy też wzrostem jeszcze nie grzeszy   

trafiła ci się niezła niespodzianka
 trafiła ci się niezła niespodzianka