Czosnki piękne. Tych niskich jeszcze nie mam.piękne. ;)
Chyba dzisiaj twoje święto ?
Jak tak to wszystkiego najlepszego! !
Dużo radości i z życia i z ogrodu.

Moje sobie gdzieś polazły i nie chcą wrócić. Nie to nie, płakać nie będę.
 Moje sobie gdzieś polazły i nie chcą wrócić. Nie to nie, płakać nie będę.  

Ja już nawet nie wiem, czy jeszcze potrafię się nudzić
 Ja już nawet nie wiem, czy jeszcze potrafię się nudzić  Ale z chęcią poczytałabym książkę i wypiła piwko. I dzisiaj połowicznie mi się to udało. Tylko połowicznie, bo bez piwka, ale książka nareszcie była
 Ale z chęcią poczytałabym książkę i wypiła piwko. I dzisiaj połowicznie mi się to udało. Tylko połowicznie, bo bez piwka, ale książka nareszcie była  Właściwie wszystko mam już posadzone, zostały mi tylko jakieś niedobitki, to będę sobie mogła trochę pofolgować. Chwasty rosną na potęgę, ale wiadomo, że nie będą się tak rozpychać bez końca. Rośliny się rozrosną i nie zostawią im zbyt dużo miejsca.
 Właściwie wszystko mam już posadzone, zostały mi tylko jakieś niedobitki, to będę sobie mogła trochę pofolgować. Chwasty rosną na potęgę, ale wiadomo, że nie będą się tak rozpychać bez końca. Rośliny się rozrosną i nie zostawią im zbyt dużo miejsca.
 ), ale po burzy już wszystko się skrzyło w popołudniowym słonku. Bardzo lubię takie zdjęcia, rośliny są wtedy wystrojone jak na bal
 ), ale po burzy już wszystko się skrzyło w popołudniowym słonku. Bardzo lubię takie zdjęcia, rośliny są wtedy wystrojone jak na bal 
  Ale tylko leżeć i pachnieć, to też nie w moim stylu.
 Ale tylko leżeć i pachnieć, to też nie w moim stylu.
 Wydawało mi się, że podlało solidnie, ale dzisiaj już zaczęło wysychać. Zresztą w lesie nawet nie potworzyły się kałuże, to co to za deszcz
 Wydawało mi się, że podlało solidnie, ale dzisiaj już zaczęło wysychać. Zresztą w lesie nawet nie potworzyły się kałuże, to co to za deszcz Za to dzisiaj było bardzo przyjemnie, słonecznie i ciepło, chociaż nie od samego rana.
 Za to dzisiaj było bardzo przyjemnie, słonecznie i ciepło, chociaż nie od samego rana. Na piękne zdjęcia trzeba mieć więcej czasu, a tego jak dotychczas bardzo mi brakowało. Mam nadzieję, że teraz już się to zmieni
 Na piękne zdjęcia trzeba mieć więcej czasu, a tego jak dotychczas bardzo mi brakowało. Mam nadzieję, że teraz już się to zmieni

Deszcze w tym roku mnie omijają i latam z wężem za każdym razem, jak jestem na działce. Nawet wczoraj. Przez ostanie ponad trzy tygodnie, deszcz padał przez łącznie tylko przez kilka godzin. Ale wolę tak, niż potoki wody jak w ubiegłym roku
 Deszcze w tym roku mnie omijają i latam z wężem za każdym razem, jak jestem na działce. Nawet wczoraj. Przez ostanie ponad trzy tygodnie, deszcz padał przez łącznie tylko przez kilka godzin. Ale wolę tak, niż potoki wody jak w ubiegłym roku 

Święto dzisiaj, ale świętować będę dopiero jutro. Za życzenia wielka
 Święto dzisiaj, ale świętować będę dopiero jutro. Za życzenia wielka

Mogę stać w oknie i gapić się godzinami. Na działce też się nie boję
 Mogę stać w oknie i gapić się godzinami. Na działce też się nie boję 
  ?
 ? 

? W takiej ilości mam je po raz pierwszy i naprawdę mi się to podoba. Jak na razie tylko cztery są giganty i te są najcudniejsze
 ? W takiej ilości mam je po raz pierwszy i naprawdę mi się to podoba. Jak na razie tylko cztery są giganty i te są najcudniejsze  Dwa są jeszcze w ciasnych pąkach, nie wiem jakie będą, ale są wyższe niż pozostałe.
 Dwa są jeszcze w ciasnych pąkach, nie wiem jakie będą, ale są wyższe niż pozostałe. ? Na razie mają tylko fryzurki na jeża, ale już wkrótce pokażą kolorki. Tak dawno już ich nie miałam, że nie mogę się doczekać ich kwitnienia
 ? Na razie mają tylko fryzurki na jeża, ale już wkrótce pokażą kolorki. Tak dawno już ich nie miałam, że nie mogę się doczekać ich kwitnienia  

i dzisiaj musiałam je upiec. Upiekłam placek z rabarbarem (kawałek z truskawkami, bo zabrakło mi rabarbaru) i biszkopt z truskawkami. Ale to było już w domu, a na działce trochę pieliłam, trochę sadziłam, a nawet dałam radę przeczytać kilkanaście stron książki
 i dzisiaj musiałam je upiec. Upiekłam placek z rabarbarem (kawałek z truskawkami, bo zabrakło mi rabarbaru) i biszkopt z truskawkami. Ale to było już w domu, a na działce trochę pieliłam, trochę sadziłam, a nawet dałam radę przeczytać kilkanaście stron książki  Po wczorajszej burzy ziemia była miękka i chwasty wyrywały się bez problemu. Ale jest ich multum i będę musiała się z nimi zmierzyć. Ale teraz czas mnie już nie goni, nie będę musiałam potykać się o własne nogi, żeby ze wszystkim zdążyć.
 Po wczorajszej burzy ziemia była miękka i chwasty wyrywały się bez problemu. Ale jest ich multum i będę musiała się z nimi zmierzyć. Ale teraz czas mnie już nie goni, nie będę musiałam potykać się o własne nogi, żeby ze wszystkim zdążyć.  

nawet nie chce pomyśleć jak nam półkę podniesiesz
 nawet nie chce pomyśleć jak nam półkę podniesiesz  Moje marnoty przestanę wklejać
 Moje marnoty przestanę wklejać 

Ten żółty kwiatuszek pod wpisem do mnie to pewni jednoroczny
 Ten żółty kwiatuszek pod wpisem do mnie to pewni jednoroczny  Pączek na dalijce z kłącza? Przedwczoraj nawet widziałam ładne takie z ciemnymi pędami, ale już raz tam kupiłam i po przeniesieniu do ogrodu marniała aż
  Pączek na dalijce z kłącza? Przedwczoraj nawet widziałam ładne takie z ciemnymi pędami, ale już raz tam kupiłam i po przeniesieniu do ogrodu marniała aż  Za bardzo je pędzą
 Za bardzo je pędzą  

Ale pytałam Cię o nią bo moja rośnie w cieniu A widzę na zdjęciu, że u Ciebie ma sporo sloneczka i jest śliczna.
 Ale pytałam Cię o nią bo moja rośnie w cieniu A widzę na zdjęciu, że u Ciebie ma sporo sloneczka i jest śliczna. 

Grzmoty mi nie przeszkadzają.
  Grzmoty mi nie przeszkadzają.  No może tylko tyle, że Mikrusa mi żal, bo cały się trzęsie ze strachu.
  No może tylko tyle, że Mikrusa mi żal, bo cały się trzęsie ze strachu.  
  A zapączkowana dalijka to z nasion czy z kartofelka?
 A zapączkowana dalijka to z nasion czy z kartofelka?  

A w ogóle było cieplutko i głównie
  A w ogóle było cieplutko i głównie  złociło świat.
 złociło świat.  

... ale u mnie to sobie ne wrati
 ... ale u mnie to sobie ne wrati   Zawłaszczyłam znów kilka Twoich fotek...tym razem z roślinkami które u mnie rosną a tak pięknie obfocić ich nie umiem
 Zawłaszczyłam znów kilka Twoich fotek...tym razem z roślinkami które u mnie rosną a tak pięknie obfocić ich nie umiem   No i te z kroplami... piekne bez względu na pochodzenia kropli
 No i te z kroplami... piekne bez względu na pochodzenia kropli  

Ale wybrać najlepsze mi trudno, bo robię ich bardzo mało. I wtedy każde traktuję, jakby było de best
 Ale wybrać najlepsze mi trudno, bo robię ich bardzo mało. I wtedy każde traktuję, jakby było de best  Ale już za chwilę to się zmieni, bo będę mogła sobie pozwolić na dłuższe spacery po działeczce. Najważniejsze, że mam już prawie wszystko posadzone, to już luzik
 Ale już za chwilę to się zmieni, bo będę mogła sobie pozwolić na dłuższe spacery po działeczce. Najważniejsze, że mam już prawie wszystko posadzone, to już luzik  "Prawie", bo zawsze znajdzie się coś do wsadzenia. Ostatnio, przy okazji Dnia Matki kupiłam sobie dwie Felicje. Uwielbiam te maleńkie kwiatuszki i jak tylko je zobaczyłam, to od razu wskoczyły mi do koszyka
 "Prawie", bo zawsze znajdzie się coś do wsadzenia. Ostatnio, przy okazji Dnia Matki kupiłam sobie dwie Felicje. Uwielbiam te maleńkie kwiatuszki i jak tylko je zobaczyłam, to od razu wskoczyły mi do koszyka  

Czasami uda jej się czmychnąć, ale to tylko przez moją łamażność.
 Czasami uda jej się czmychnąć, ale to tylko przez moją łamażność. I aż mnie ręce świerzbią, żeby jedną sobie głabnąć, ale sumienia nie mam. Może na jesieni trafię, jak będą je wykopywać, to uproszę jedną. Ale takie kwitnące czasami kupuję i nigdy mi nie wypadły. W tym roku np. wymyśliłam, że w jednej skrzynce na balkonie posadzę dalie. i jedna jest wyjątkowo cudna, taki budyń z malinami
 I aż mnie ręce świerzbią, żeby jedną sobie głabnąć, ale sumienia nie mam. Może na jesieni trafię, jak będą je wykopywać, to uproszę jedną. Ale takie kwitnące czasami kupuję i nigdy mi nie wypadły. W tym roku np. wymyśliłam, że w jednej skrzynce na balkonie posadzę dalie. i jedna jest wyjątkowo cudna, taki budyń z malinami Może uda mi się ją przechować przez zimę?
 Może uda mi się ją przechować przez zimę?
 Widziałam, że już się przeniosła do sąsiadów, niech u innych też zachwyca. Bardzo ją lubię w wazonie
 Widziałam, że już się przeniosła do sąsiadów, niech u innych też zachwyca. Bardzo ją lubię w wazonie 

Teraz jednak znacznie już przygłuchł i nawet w Sylwestra spał spokojnie. Burza zawsze mnie fascynowała.
 Teraz jednak znacznie już przygłuchł i nawet w Sylwestra spał spokojnie. Burza zawsze mnie fascynowała.

roślinki.
 roślinki. 

Wcale nie jest tak dobrze, tu mi strzyka, tam mnie łamie, ale zdrowie mi dopisuje, a to najważniejsze.
 Wcale nie jest tak dobrze, tu mi strzyka, tam mnie łamie, ale zdrowie mi dopisuje, a to najważniejsze. Mi ich nie ubędzie, a Tobie sprawią radość
 Mi ich nie ubędzie, a Tobie sprawią radość 

Cichuteńko i wokół żywej duszy. Do tego słońce i rosa.
 Cichuteńko i wokół żywej duszy. Do tego słońce i rosa.

W ostatniej chwili zrobiłam oprysk i nieznacznie spóźniona pognałam do pracy. Dzisiaj pracowałam króciutko i o trzynastej byłam ponownie na działce.
 W ostatniej chwili zrobiłam oprysk i nieznacznie spóźniona pognałam do pracy. Dzisiaj pracowałam króciutko i o trzynastej byłam ponownie na działce.

, szczególnie borówka amerykańska?
 , szczególnie borówka amerykańska?  ) ale na pisanie nie zawsze starcza czasu.
 ) ale na pisanie nie zawsze starcza czasu. 

szczególnie te z rosą i co jedna to ładniejsza .Rzeczywiście masz rację  ja się nie chwale ,ale  mam talent
 szczególnie te z rosą i co jedna to ładniejsza .Rzeczywiście masz rację  ja się nie chwale ,ale  mam talent    Kto nie zna Bujanki to może nie uwierzy, ale nawet w locie można ją odróżnić od innych owadów fruwających  .Szukałam tej błonkówki ze smukłą kibicią i może to być jakaś Owadziarka ,albo rośliniarka .Może tu odnajdziesz właściwą nazwę https://ricosz.flog.pl/archiwum/albumy/ ... blonkowki/  Ja niestety też podlewam dziennie, bo przecież róże potrzebują teraz wody i pokarmu a mszyca szaleje .Dzisiaj robiłam im prysznic uciekały aż się  [nie] kurzyło
 Kto nie zna Bujanki to może nie uwierzy, ale nawet w locie można ją odróżnić od innych owadów fruwających  .Szukałam tej błonkówki ze smukłą kibicią i może to być jakaś Owadziarka ,albo rośliniarka .Może tu odnajdziesz właściwą nazwę https://ricosz.flog.pl/archiwum/albumy/ ... blonkowki/  Ja niestety też podlewam dziennie, bo przecież róże potrzebują teraz wody i pokarmu a mszyca szaleje .Dzisiaj robiłam im prysznic uciekały aż się  [nie] kurzyło  Powoli nadrabiam zaleglosci jednak do odrobienia ogrodowych troche to potrwa, bo są ważniejsze sprawy
 Powoli nadrabiam zaleglosci jednak do odrobienia ogrodowych troche to potrwa, bo są ważniejsze sprawy
 Wstać o piątej i pojechać na rowerze na działkę, żeby mszyce przestraszyć.
 Wstać o piątej i pojechać na rowerze na działkę, żeby mszyce przestraszyć.  

, nie licząc wody z węża... Bardzo ciekawy ten karmnik
 , nie licząc wody z węża... Bardzo ciekawy ten karmnik  Znów nam zapodałaś śliczności, zwłaszcza te skąpane w rosie
 Znów nam zapodałaś śliczności, zwłaszcza te skąpane w rosie