Witam was serdecznie pracy z altaną sporo nie wiem czy w tym roku skończymy najpierw dach już wszystko mam kupione czekam na odpowiednia pogodę no i czas. Miedzy czasie jak nie będzie takiej pogody trzeba robić podłogę gipsować ściany i malować w altanie i stawiać kuchnię, zlewozmywak mam a meble jeszcze w sklepie, ale w przyszłym tygodniu już po nią jadę. Miałam już też elektryka w altanie naprawił co trzeba było, ale powiedział że druty są aluminiowe i dlatego mogą się przepalać nie podłączać mam dużo do prądu, a z czasem wymienić instalacje. Już wiem co trzeba kupić, ale jeszcze wszystko w sklepie. Pracy sporo ale ja tego nie będę robiła tylko mój zięć, mój mąż, mojej kuzynki, mąż bo jest elektrykiem no i swat ja zostanę przy ogródku i kwiatach. W warzywniku wszystko rośnie mimo gradobicia ogórki, sałata, marchew, pietrucha, rzodkiewka, arbuz, kapusta pekińska posadzona na próbę, brokuł tez na próbę posadziłam i rośnie ładnie. Od sąsiadki dostałam kalarepki, cukinia jakieś inne odmiany i poziomki już posadzone i też rosną. Nie można zapomnieć o różnych pomidorkach i paprykach żółtej, brązowej, fioletowej i czerwonej. Na grządce zrobiło się trochu ciasno więc w tym roku pozostanę przy tym. W tym roku czeka mnie jeszcze doprowadzanie prądu do altany czyli kopanie bo wymieniają liczniki i bezpieczniki musi być zgodnie z unia europejską będą przenosili przed altanę. Na razie muszę zwolnic tępa bo czeka mnie 23 czerwca ślub córki, a ja nie mam nic ani sukienki, butów, torebki, załatwionej fryzjerki czy kosmetyczki ze ślubem jestem w lesie. Kupiłam tylko wszystko mężowi o sobie nie miałam czasu pomyśleć. Tak to już mam najpierw wnuczek mąż a ja później.
To moje pomidorki
A to
czereśnie ależ one smaczne w końcu się najem

po raz pierwszy bo do tej pory na żadnej działce czy to rodziców czy mojej pierwszej nie miałam.
Mariusz Dziękuję

zdjęcia będę pokazywała ale to trochu potrwa. Pozdrawiam
Zuzia jak tylko będą w latanie zaraz pokażę i się pochwalę już nie mogę się doczekać. Masz racje z tym miejscem dlatego bedą małe zmiany zlew daje do 60 a 80 - tka to będzie półka więcej miejsca na rzeczy. Do tego będzie 40 - tka i dokopuję jeszcze jedna 60- tke bo można. Mam nadzieje że się pomieszczę. Pozdrawiam
Rozpisałam sie trochu bo jakoś tak wyszło. Pozdrawiam wszystkich odwiedzających miłego dnia