Bukszpany Lemonki
- lemonka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Bukszpany Lemonki
Dzięki za życzenia
Niedziela rzeczywiście była miłym dniem
Mam nadzieję, że dla Ciebie także, Maryniu. Świetnie, że zrobiłaś zdjęcia
Będzie co oglądać. Ja dziś też zrobiłam trochę, ale znów wieczorem jak ostatnio. Nie zdążyłam wcześniej a szkoda bo światło byłoby ładniejsze. No, ale ważne,że dokumentacja jest 
- lemonka

- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo, ja też uwielbiam piwonie i ich zapach. Kojarzą mi się z dzieciństwem (niekiedy tato dostawał od uczniów na koniec roku szkolnego oraz spory krzaczek obficie kwitł u babci). Rok, czy dwa lata temu próbowałam z płatków zrobić perfumę, ale bez szału
Piękne czosnki.
Piękne czosnki.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Czosnki przekwitają a takie fajne zdjęcia z nimi w roli głównej się udawały!
Piwoniowy szał się zaczyna w ogrodach. U mnie jeszcze pąki a zakwitną i takie,które nie kwitły od kilku lat..Czekam... 
Fajną sesyjkę zdjęciową zaliczyłaś!
Miłego dnia Iza!

Fajną sesyjkę zdjęciową zaliczyłaś!
Miłego dnia Iza!
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Izunia dzieje się na tym Twoim balkonie!
W sumie dobrzy pomysł, bo co się używa w kuchni, to masz pod ręką, a kwiatki i relaksik na działce
Dobrze pamiętam, że tej jasnej delikatnej piwonii to masz cały szpaler? Czy to tych ciemnych, bo już nie pamiętam, ale chyba któreś tak sadziłaś? Jak coś pomyliłam, to przepraszam
Dobrze pamiętam, że tej jasnej delikatnej piwonii to masz cały szpaler? Czy to tych ciemnych, bo już nie pamiętam, ale chyba któreś tak sadziłaś? Jak coś pomyliłam, to przepraszam
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- lemonka

Alicjo, dzięki za odwiedziny
Ty masz miłe skojarzenia z piwoniami a ja mam podobne m.in. z łubinem, wiem jak to dobrze działa na psychikę
Lubie takie wspomnienia zapachowe czy wizualne
Maryniu, dziękuję
Masz racje z czosnkami, są wyjątkowo fotogeniczne. Szkoda, że juz ich czas się kończy. Piwonie u mnie niektóre juz przekwitły, inne dopiero się czają a jeszcze inne kwitną teraz właśnie 
Aga, fajnie, że wpadłaś
Balkonik bardzo lubię
Kilka razy dziennie na niego wychodzę i ciągle zerkam przez okno z pokoju. Szpaler piwonii ciemnych mam. Nie masz za co przepraszać
TA jasne jest dużo ładniejsza nić te ciemne a ciemnych mam więcej 
Maryniu, dziękuję
Aga, fajnie, że wpadłaś
-
isia60
- 200p

- Od: 22 sie 2016, o 20:06
Witam imienniczkę
Pytałaś o dalie i cynie czy kwitna całe lato: dalie najczęściej zaczynają w czerwcu...przeważnie w drugiej połowie,albo i później to zależy od terminu sadzenia i nie tylko...i kwitną do samych przymrozków.Cynie to tez kwiaty lata...przeważnie kwitną całe lato.Pozdrawiam serdecznie!
Pytałaś o dalie i cynie czy kwitna całe lato: dalie najczęściej zaczynają w czerwcu...przeważnie w drugiej połowie,albo i później to zależy od terminu sadzenia i nie tylko...i kwitną do samych przymrozków.Cynie to tez kwiaty lata...przeważnie kwitną całe lato.Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Iza na balkonie swoje zioła i pomidorki do kanapek to jest teraz na czasie
Rozmaryn u Ciebie dorodny.Ja kupiłam aż jedną sadzonkę i do tego malutką,bo pani powiedziała,że się ładnie rozrośnie
Papryka zostanie na balkonie? W poprzednim roku na próbę zakupiłam gotową sadzonkę i posadziłam do gruntu.Dwie małe papryczki wyhodowałam
Piwonii czas nadszedł,też je bardzo lubię,ale niestety już kolejny rok czekam na choćby jeden pąk u kilkuletniej lidlowskiej
Płytko posadzona,nawóz i inne bajery,a ona nie raczy nic pokazać.Nawet nie wiem co to za kolor,już nie pamiętam co kupowałam
Piwonii czas nadszedł,też je bardzo lubię,ale niestety już kolejny rok czekam na choćby jeden pąk u kilkuletniej lidlowskiej
Płytko posadzona,nawóz i inne bajery,a ona nie raczy nic pokazać.Nawet nie wiem co to za kolor,już nie pamiętam co kupowałam
- lemonka

Iza, dzięki za odpowiedzi
Ja chciałabym kupic juz kwitnące sadzonki, widziałam bardzo ładne. Te, które rok temu sadziłam chyba zgniły albo coś je zjadło jak były maleńkie. Dlatego postanowiłam w tym roku kupić gotowe 
Aniu, rozmaryn ładny jest, ale raczej niewielki. Fajnie pachną te wszystkie zioła jak się je dotknie
Papryka na balkonie zostanie. W zeszłym roku miałam kilka doniczek z innymi paprykami ze swojego siewu i się ładnie w większości sprawdziły. Cayenne bardzo ładnie obrodziły, do dziś używam suszonych
Miałam jeszcze słodkie, żółte, ale one mało miały owoców.
Szkoda, że piwonia Ci nie kwitnie. U mnie są dwie takie
Aniu, rozmaryn ładny jest, ale raczej niewielki. Fajnie pachną te wszystkie zioła jak się je dotknie
Szkoda, że piwonia Ci nie kwitnie. U mnie są dwie takie
- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
I kwiatuszki piękne i balkon. Podziwiam, że udaje Ci się utrzymać rośliny na balkonie. U mnie zawsze mszyce i mączliki dokańczały dzieła..
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Balkon bardzo smakowity
Chyba słoneczny masz...U mnie niestety słońca jak na lekarstwo. Najlepiej udają się begonie i niecierpki, chociaż wiosną służy jako przechowalnia dla wszystkich kupionych roślin działkowych.
Mam 2 podobne pergole. Służą mi od wielu lat na działce. Nawet zimę spędzają na rabacie. Jestem z nich bardzo zadowolona. Kupiłam je w Lidlu. W tym roku były podobne w Biedronce, ale z cieńszego drutu.
Łubin też lubię, choć moje kwiatowe wspomnienia to malwy, nagietki i nasturcje w ogrodzie mojej Babci
A czosnki odkryłam dopiero na FO.
Cynie polecam. Są zdrowe, wytrzymałe i lubią je motyle. Długo kwitną i dobrze radzą sobie w wazonie.
Mam 2 podobne pergole. Służą mi od wielu lat na działce. Nawet zimę spędzają na rabacie. Jestem z nich bardzo zadowolona. Kupiłam je w Lidlu. W tym roku były podobne w Biedronce, ale z cieńszego drutu.
Łubin też lubię, choć moje kwiatowe wspomnienia to malwy, nagietki i nasturcje w ogrodzie mojej Babci
Cynie polecam. Są zdrowe, wytrzymałe i lubią je motyle. Długo kwitną i dobrze radzą sobie w wazonie.
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Asparagus na działce masz przepiękny zwłaszcza w połączeniu z kwiatami i piękny też ten Twój balkonik zmobilizowałaś mnie do zrobienia mojego dziś ruszam do dzieła. Pozdrawiam 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Witam! Co tu taka cisza ??? Gdzie fotorelacje z działki czy z balkonu choćby????
Miłego dnia Izo!

Miłego dnia Izo!
- lemonka

Moniko, z tymi szkodnikami to u mnie też nie zawsze jest różowo, ale ogólnie jestem zadowolona z balkonu. Co ja mówię! Ja kocham ten balkon
Izuś, balkon mam częściowo słoneczny, Dobrze jednak, że w pewnym momencie dnia słońce chowa się za drzewa bo inaczej wszystko by pomdlało. Ta pergola tez jest z Lidla sprzed kilku lat
Fajna jest. Wspomnienia z babcinego ogródka to u mnie oprócz łubinu tulipany, konwalie i porzeczki
Z tymi cyniami to nie wiem co zrobic bo znajoma powiedziała, że ślimaki je kochają. Tak samo jak dalie, te też chciałam kupić
Czosnki też dopiero niedawno odkryłam
Alicjo, jak tam balkon? Zrobiłaś zazielenienie?
Maryniu, no jakoś przycichł wątek. Mam zaległe fotki z balkonu to zaraz wrzucę
Isia, witam Cię
Izuś, balkon mam częściowo słoneczny, Dobrze jednak, że w pewnym momencie dnia słońce chowa się za drzewa bo inaczej wszystko by pomdlało. Ta pergola tez jest z Lidla sprzed kilku lat
Alicjo, jak tam balkon? Zrobiłaś zazielenienie?
Maryniu, no jakoś przycichł wątek. Mam zaległe fotki z balkonu to zaraz wrzucę
Isia, witam Cię