Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Piękne pruski, co jeden to ładniejszy. Wszystkie mi się podobają, ale u mnie już brak wolnych miejsc na nowe nasadzenia. Widzę że już zakwitł czosnku olbrzymie. Skradły moje serce 2 lata temu. Wszystko trzeba podlewać jak deszczu brakuje. U mnie też sucho mimo ostatnich burza I też podlewam. Dobrze że jest studnia z pompą. Jest czym lać. Pozdrawiam
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu...dalej zachwycam się twoimi iryskami choć czosnki równie piękne...tych u mnie mało i już przekwitają. :wink: Żurawki na szczęście zmaltretowane po zimie nawet ładnie odrosły, chyba już czas aby niektóre podzielić. ;:108 Dalej sucho i trzeba podlewać,,,dobrze że mam darmową wodę i mogę z węża. ;:oj Pozdrawiam. ;:167
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Małgosiu my już się na PW umawiamy :wink:

Aguś z tą zgodnością to bywa różnie niestety, ale w zeszły roku jak kupowałam od nich dalie to na 12 odmian 2 się nie zgadzały (ale też mieli je w ofercie i to ludzie mogli przełożyć do innego kartonu). A z kurek jeszcze coś dokupiłam i pewnie jeszcze dokupię :oops:

Iwciu różyczki które zakwitły są z tych kartonikowych zakupów, więc dlatego trochę wcześniej, ale te rosnące już w ogrodzie (całe 2 sztuki) też już mają pączki. Kurczaczki są fajną miniaturką, miałam je wcześniej wielokrotnie to typowa ozdoba podwórka.

Irenko jak to niektórzy mówią na nowe rośliny zawsze się znajdzie miejsce :wink: A czosnek z tych mniejszych kupiony w lidlu, ale równie ładnie wygląda, tylko czemu ja mam zawsze pecha bo kupowałam miks kolorów a wyszedł jak zawsze jeden. U mnie się ochłodziło ale deszczu nadal brak.

Zuziu rzeczywiście jeśli chodzi o żurawki to po tej zimie tragedia, mi z wielkich roślin zrobiły się maleńkie które ledwie co odbijają (ale odbijają na szczęście). U mnie woda z węża jedynie płatna :wink:

Wczorajszy dzień to jakiś koszmar był bo jak wróciłam z miasta, to włączyłam komputer i po chwili już nie było internetu. Czasami ma humory i się rozłącza, więc nie zwróciłam na to uwagi i poszłam robić obiad. Po godzinie jak nie było zadzwoniłam i okazało się, że awaria, później zadzwoniłam po następnych 3 godzinach i było awaria masowa, to zadzwoniłam do znajomego co naprawia dla orange i okazało się że ktoś kopał koparką i przerwał światłowód i to poważna awaria i nawet 24 godziny mogą to naprawiać. Z telefony nie lubię pisać więc tylko czytałam i dziś rano już podłączyli więc mogę normalnie używać komputera.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Całkiem pokaźne stadko sobie fundnęłaś. ;:oj ;:138
Sporo pracy pewnie będzie.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Oooo małe kaczuszki ;:138 i kurczaczki ;:138 u mnie mój się na drób kategorycznie nie godzi :wink:
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu a co to a rasa kur o biało-czarnym upierzeniu ? Bardzo takie lubię :wink:
Czekam aż pokażesz rabaty z daleka, a nie tylko pojedyncze rośliny :D
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Aguś przyznaje się bez bicia, że będzie jeszcze trochę dokupione :wink: Córka uwielbia chodzić do kurczaczków i cały czas jedzenie im dosypuje.

Lenko te pięć to są gąski po kaczuszki mam zamiar w piątek jechać, a jak się nie wyrobię to odbiorę w przyszłym tygodniu z brojlerami. Mój kiedyś tylko marudził na kury a teraz sam po kochinki jechał :wink:

Sebastian te biało/czarne to tęczanki. A reszta to miks moich kur (z rasowych to będzie trochę maransów i gołoszyjek). Wiesz, żeby pokazać rabaty z daleka musiałabym wyrwać zielsko :oops: a teraz cierpię na brak czasu. Ale może coś pokażę, w końcu codziennie zielsko wiadrami idzie do kur.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Zapiszę sobie, podobają mi się takie :)
U mnie też jest zielsko, ale jakos go nie widać w połączeniu z bylinami :wink: Sam nie wiem kiedy ja to wyplewię ;:224
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Sebastian z tym zielskiem jest tak - jak jedną rabatę zrobię to idę do drugiej i na tej pierwszej juź odrasta i tak cały czas w kółko, walka bez końca :wink:

Dzisiaj deszczowo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu..bardzo ładne iryski i te kolorki ;:333 . U mnie dalej pada a chwasty rosną, to samo myślę..taka syzyfowa praca na tej działce. ;:306 . Nie ma kiedy odpocząć. ;:173 A tak się zarzekałam że koniec, już tylko odpoczynek i relax..pomarzyć dobra rzecz. :;230
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Aniu, sporo masz irysków . A co kolejny , to ładniejszy. U mnie też deszcz pada , nareszcie nie trzeba będzie podlewać.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ale śliczne te twoje maleństwa ;:173 Dogadałabyś się z moim bratem, on też co rusz wyszukuje nowe gatunki.
Ja swoje zielsko wyplewiłam w długi weekend, a już śladu mojej pracy nie ma... Teraz po tym deszczu to nawet boję się myśleć co to będzie...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Zuziu te chwasty to prawdziwy koszmar, rosną jak szalone a ja mam tyle zajęć różnych, że nie zawsze jest czas aby pielić. Trzeba odpocząć zająć się dziećmi (a tak właściwie to tylko córką bo syn jako 17 latek opieki nie potrzebuje) no i zwierzakami :wink: A jeśli chodzi o iryski to te kolorki są obłędne i chce ich więcej choć tak krótko kwitną (przyznaje się bez bicia, że już mam trochę odmian zamówionych).

Iwciu deszcz troszkę popadał i teraz oby nie padało bo ścięliśmy łąki na sianko dla koników więc musi ładnie wyschnąć.

Gosiu niestety z tych ostatnich irysków większość to bardzo stare odmiany bez imion :wink:

Małgosiu ja kiedyś zajmowałam się bardziej drobiem ozdobnym i czasami miałam nawet 15 odmian. A teraz na spokojnie kurki na jajka i kochinki miniaturowe dla ozdoby. A zielsko rośnie szybciej niż rośliny, niestety ciężko nadążyć.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

TROJA pisze: ... W sobotę odwiedziłam targi w Minikowie, nie kupiłam zbyt dużo bo jedynie sporo lilii (...) wzięłam też trochę irysków japońskich,
:;230 Aniu uśmiałam się oj uśmiałam ;:306 Chyba to jest marzenie każdego ogrodnika nie kupić zbyt dużo, a jednak sporo. Muszę to sobie zapamiętać - bardzo mi odpowiada i podoba się filozofia tego stwierdzenia ;:215

Bezsprzecznie irysy teraz u Ciebie królują ;:215 chociaż inne roślinki też urocze. No i ta rabatka wypielęgnowana pięknie wygląda. Drób niech się chowa zdrowo.

Pozdrawiam serdecznie ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irysy już chwaliłam, teraz koniecznie muszę pochwalić rabatkę żurawkowo- hostową . Jest piękna. ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”