. To było w 2013 r. a tej wiosny miała pierwsze 2 kwiaty
 . To było w 2013 r. a tej wiosny miała pierwsze 2 kwiaty   

. Ja w tym roku dawałem śliwe Temanao do przeszczepiania do szkółki, bo bałem się że nie dam rady, ale w tej chwili chyba bym próbował część sam zaszczepić.
 . Ja w tym roku dawałem śliwe Temanao do przeszczepiania do szkółki, bo bałem się że nie dam rady, ale w tej chwili chyba bym próbował część sam zaszczepić.

Pogoda sprzyja. Trzy pozostałe mają się dobrze.  Metoda - kożuchówka.
  Pogoda sprzyja. Trzy pozostałe mają się dobrze.  Metoda - kożuchówka. 

Ja swoje ochroniłem przed słońcem robiąc osłonki (kapturki)  ze sztywnego papieru i folii aluminiowej, także całkowicie są w cieniu a na niektóre podsychające założyłem woreczki strunowe również okolejne folią aluminiową i widzę że kilka ruszyło. Chociaż w ubiegłym roku te wątpliwe ściągałem, moczylem w wodzie i ponownie szczepilem na świeżą ranę.
 Ja swoje ochroniłem przed słońcem robiąc osłonki (kapturki)  ze sztywnego papieru i folii aluminiowej, także całkowicie są w cieniu a na niektóre podsychające założyłem woreczki strunowe również okolejne folią aluminiową i widzę że kilka ruszyło. Chociaż w ubiegłym roku te wątpliwe ściągałem, moczylem w wodzie i ponownie szczepilem na świeżą ranę.
 .   Darko52  Ciekaw jestem, no to czekamy na opis smaku
 .   Darko52  Ciekaw jestem, no to czekamy na opis smaku    .
  .

Znam temat orzecha włoskiego. Mi chodzi o orzecha laskowego, a wszystko co znajduje dotyczy innych orzechów.kaLo pisze:Orzechy potrzebują wyższych temperatur przez kilka (3-4 ) tygodnie, żeby rana kalusowała.