Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Post »

A u nas zarząd chce zainstalować kamery przy śmietniku,żeby nam nie podrzucali śmieci bo strasznie drogo kosztuje wywóz.
Pogoda u nas bez deszczu.Gorąco jest.U mnie śniedków zawalenie więc wykopuję i wynoszę .
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Lucynko "znikanie" pewnych roślin sezonowe zauważyłam i u siebie...Były lata,że nie miałam orlików czy dzwonków brzoskwiniolistnych a na drugi rok znów się pokazały..W ub.roku u mnie była posucha
tych roślin a w tym jest ich zatrzęsienie! :)
U mnie opady dość skromne ,wczoraj było bez podlewania ale dzisiaj pewnie trzeba będzie! No ale ruch w naszym ogrodowym interesie wskazany! :tan
Miłego dnia Lucynko! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko miałam dziewannę parę lat i przez parę lat, ale jednej wiosny nie wyszła i też nigdy się nie wysiała. Kupiłam teraz nasiona i ja odtworzę, tylko zakwitnie za rok. Ja już od początku sezonu odpuszczam, pracę w południe i zaczynam dopiero po 15, bo wcześniej za bardzo się męczę i to nie ma sensu. W końcu ogród ma dawać przyjemności i radość :D Dzisiaj właśnie poszłam zobaczyć jak krzewuszka varieg. i moja jeszcze nie kwitnie, a pozostałe zaczynają :D Jak za dwa dni nie będzie wilgoci to życzę kolejnego deszczu i pozdrawiam serdecznie ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Lucynko ;:168 ale mi sprawiłaś niespodziankę. Jestem wzruszona taką ilością przepięknych kwiatków ;:167 rosną już na honorowych miejscach opisane tabliczkami i podlane sowicie bo strasznie u nas gorąco, ale roślinki w doskonałym stanie dojechały.
Jestem przeszczęśliwa! Bardzo Ci dziękuję! ;:167 ;:167 ;:167 ;:168 ;:196
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

A co to, piękne?????
https://www.fotosik.pl/zdjecie/1c707a935e01147f

Lucynko ;:196 podpisuj jeżeli masz czas na to twoje piękne zdjęcia ;:180 ;:180 dla takich analfabetów kwiatowych jak ja bo tak się właśnie uczymy na forum.;:24
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko to dobrze, że ogródek masz podlany u nas już trzeci dzień z rzędu burze po południu.
Co to za roślinka https://images81.fotosik.pl/1067/0fff52 ... 8a1med.jpg bardzo podobają mi się te kwiaty.
W czasie upałów to i ja nie pracuję, staram się wtedy wstać wcześnie i tak do 10 coś porobię , później siedzę pod drzewem i czytam.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

No i dzieje się  ;:oj Mamy burzę i pada! W końcu PADA ;:138 ;:138 ;:138 To chyba Ty zamówiłaś Lucynko, przyznaj się  ;:168 :wit
Jeszcze raz dziękuję!
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Zgodnie z obietnicą zaczęłam dzisiaj od odwiedzenia Waszych ogrodów i muszę powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem.
Każdy jest piękny i w każdym można znaleźć coś wyjątkowego.
Sporo czasu dzisiaj zaoszczędziłam dzięki wcześniejszemu powrotowi z działki. Przegoniła nas burza, a właściwie pomruki burzy, których mocno wystraszył się Mikrus i cały aż trząsł się ze strachu. A ponieważ zaczął kropić deszcz, to by niepotrzebnie nie stresować pieska, zapakowaliśmy zwierzynę do samochodu i wróciliśmy do domu. No i deszcz się rozpadał na dobre, na szczęście nie ma ulewy. Na szczęście, bo wsadziłam dzisiaj do gruntu swoje pomidorki, którymi jestem zszokowana, bo dożyło ich aż 38 sztuk. Oczywiście większość nie doczekała i muszę dokupić, ponieważ zaplanowałam posadzić ich 50.
A! Kupiłam sobie 4 gazanie, które po przybyciu na działkę rozmnożyły mi się dzięki wsparciu sąsiadki, która przyniosła mi swoich 6. Cztery są ładne, dwie trochę słabowite, ale mam nadzieję, że zmężnieją i pokażą swoją urodę.

Takie sobie kupiłam. Podarowane są zagadką.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwciu - my codziennie wybywamy na całe dni na działeczkę. My mamy frajdę i zwierzaczki też, a może one nawet większą, bo pracować nie muszą. Mam tam kuchenkę gazową i gaz z butli, dzięki czemu obiadki gotuję na działeczce. ;:333
Skoro pragniesz wody z nieba jak kania dżdżu, to ja Ci go życzę z całego ;:167

Ewelinko - też się zastanawiam nad tym, jakie lato nas czeka. Oby nie tak deszczowe i mokre jak minione. ;:218
Dziękuję i wzajemnie cieplutko pozdrawiam. ;:196

Danusiu [danuta z] - u nas jest jedna kamera, naprzeciwko domu działkowca, by zarząd miał wgląd na towarzyszący świetlicy skwer.
Te zwykłe śniedki też mnie denerwują, bo panoszą się wszędzie i choć wyrzucam je każdego roku, to one wracają z uporem maniaka. ;:145

Maryniu - to jest nadzieja, że i moje nakryły się tylko czapką niewidką, a za rok zgubią czapeczkę.
Najbardziej żal mi orlików. ;:174 Takie śliczne były i tak ich było dużo!
Skoro Twoim roślinkom brakuje wody z nieba, to życzę im dobrego deszczyku, a Tobie odpoczynku od podlewania.
Wspaniałego weekendu. ;:196

Marysiu [Maska] - moja krzewuszka variegata obsypana kwieciem tak, że prawie listków nie widać, a różowa strajkuje w tym roku zupełnie nie rozumiem, dlaczego. Krzaczor olbrzymi, a kwiatka ani jednego i nie będzie, bo pąków też nie widać. ;:223
Za życzenie z serca dziękuję. ;:167 Właśnie sobie pada.

Moniczko - cieszę się, że roślinki nie ucierpiały i że poczta spisała się jak należy.
Ja czekam na paczuszkę od Marysi Maski. Napisali, że była próba doręczenia, a nie było. Dzisiaj też nie. Jutro rano pójdę na pocztę główną i zrobię taki raban, jakiego w życiu by się nie spodziewali. ;:134
Niech Ci wszystkie roślinki pięknie rosną i kwitną. ;:167
Skoro już u Ciebie pada, to niech pada tak długo (najlepiej nocami), aż nasyci rośliny i zostawi trochę wody w zapasie. ;:303

Iguniu - to jest dąbrówka. Niska roślinka, rozłogowa. Lubię jej niebieskie kwiatuszki. ;:333
Dobrze, kochana, postaram się w miarę możliwości opisywać prezentowane na fotkach rośliny.

Dorotko [korzo_m] - ta roslinka to zawilec wielkokwiatowy. U mnie mocno się rozłazi po rabacie, wchodząc w drogę innym roślinkom. Dużo odrostów wyrzucam, więc jeśli Ci się podoba, to wiesz, co zrobić, by je uratować przed kompostownikiem ;:108 Daj znać na PW.

ObrazekWsadzone pomidorki. Na dzisiaj 28 sztuk.

ObrazekPierwsza sałata już zjadliwa.

ObrazekRóżne odmiany sałat. Widoczna najwyżej- łodygowa, nowość na mojej działce.

ObrazekKlonik palmowy 'Butterfly'.

ObrazekKlonik palmowy 'Artropurpureum'

ObrazekPrezent od sąsiada, nie wiem, co to.

Takie tam na dobrą noc.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego weekendu, kochani. ;:114
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Lucynko własne pomidorki to jest to ;:215 I nowalijki już masz :)
U mnie też burza przeszła i pada ;:215 Nie trzeba dziś podlewać, a i balia już pełna.
Śliczne gazanie kupiłaś, niech pięknie rosną ;:196
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

To, co nie wiesz co to Lucynko to Bożykwiat :) Bardzo wdzięczna roślinka :) Piękny warzywnik ;:63 Ja jutro chyba pomidorki zakupię na rynku i też już wsadzę. Chyba zimnych ogrodników w tym roku nie będzie ;:224
Dobrej nocy! ;:168
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

w tym roku mammy letnich ogrodników.
Nowe modernizowanie rabat ??Ech ten człowiek ciagle wymysla tylko sobie prace ;:108 ;:108
Gazanie piękne. I ja na 3 skusiłam sie i kupiłam. Bo moje w tym roku nic nie wyszło.I nie tylko gazanie. nic a nic. :twisted:
Dziękuję . I tobie udanego weekendu ci życzę i zdrówka dla E-Musia tez.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Ładne gazanie,szczególnie ta pierwsza.U mnie gazanii jak lodu z Twoich nasion. ;:196
Też posadziłam trochę pomidorów do gruntu bo już mi się nie pomieściły pod folią.Dwa pomidory kwitną.Mają po jednym kwiatku.
Pierwszy raz nasiały mi się jakieś pomidory.Wzeszły gęsto i dużo,nie wiem co z nimi zrobić.Może część wsadzę do gruntu,ale i tam już miejsca
brakuje.Część pomidorów rośnie w donicach.Sałata ogromna u mnie największa ta co sama się zasiała na ścieżkach.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Gazanie urocze są! Takie radosne słoneczka. ;:167
Super masz jarzyniak Lucynko ;:oj Wszystko tak ładnie rośnie, sałata już do zbiorów! ;:215 Ja pomidorki sadzić będę za tydzień, nie wyrobiłam się dzisiaj z czasem, a już sił nie mam.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko ale pomidory maja eksponowana miejscówkę. ;:oj Niech zdrowo rosną.
Przykro, że orlikami już tak się nie nacieszysz. ;:168 U mnie też wiele przepadło. ;:174
Słonecznej niedzieli. ;:196
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Lucynko,dobra sąsiadka podzieliła się gazaniami. A te kupne też śliczne.
Widzisz , udało ci się wyhodować własne pomidorki . Teraz po wsadzeniu ruszą i będziesz mogła porównać kupne i własne. Zobaczysz , że własne będą ci bardziej smakować ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”