Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Aniu śliczne iryski i jeszcze ładnie sfotografowane. ;:138
Awatar użytkownika
Efkakam
200p
200p
Od: 24 lut 2018, o 21:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na tulipany chorowałam jakieś 10 lat temu, teraz mam etap róż i rododendronów :D
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu...bardzo ładne irysy ;:333 U mnie nie ma ich dużo, jakoś tak umykały mojej uwadze. Od zeszłej wiosny jednak coraz bardziej dostrzegałam ich piękno no i są ;:oj . Jednak nie wszystkie w tym roku mi zakwitły. ;:3 życzę.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Alu zdjęcia robię komórką więc nie sa idealne, ale telefon zawsze w kieszeni więc nie będę biegać po aparat. Cieszę się, że Ci się podobają te moje kilka kwiatków przy Twojej kolekcji to ginie :wink:

Ewuś u mnie to nie jest choroba tulipanowa, ja po prostu kupuje by coś wiosną kwitło i sadzę przy roślinach na które choruje, nawet nie zwracam zbytnio uwagi na odmiany :wink: Etap róż zaczęłam i mam ponad 10 sztuk do wysadzenia w doniczkach i się zastanawiam jakie miejsce będzie najlepsze dla nich.

Zuziu u mnie iryski się rozkręcają i jeszcze kilka maluchów zakwitnie, ale nie wszystkie mają pąki może dlatego, że większość to zeszłoroczne zakupy więc nie zdążyły :wink: Po maluchach będą wysokie kwitnąć, tych nie mam aż tak dużo ale kilka sztuk już się zebrało i planuje kolejne zakupy bo cały czas mi ich mało.

Kolejny słoneczny dzień się zaczyna, mam nadzieję, że będzie mniej wiatru niż wczoraj. Wczoraj do południa na warzywniku sadziłam kalarepę i seler i przygotowywałam miejsce pod ostatnie wysiewy. Później wyjazd na teścia imieniny i w drodze powrotnej zajechałam do Auchana kupiłam 7 przecenionych piwonii i jednego liliowca, niestety mało było żywych i ciężko było coś wybrać. Pocieszam się, że chociaż coś wygrzebałam a szkoda bo było sporo ciekawych odmian już bez oznak życia.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Plamka
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nadal ci tak pięknie kwitną tulipany? Moje już w odwrocie :(
Iryski masz przecudne, też mam ich kilka, ale ciągle mi mało.
ŁAwczka wyszła super, pochwal męża.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Ale masz Aniu piękne iryski ;:215 .
Nie rozumiem jak oni w tych sklepach mogą tak traktować roślinki, aż się serce kraje jak się patrzy na takie wyschnięte okazy . I żeby to było kilka sztuk, ale to czasami całe palety ;:222
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Małgosiu tulipany jeszcze kwitną, a niektóre narcyzy dopiero są w pąkach :heja U mnie zawsze później rozkwitają i dlatego cieszę się nimi dłużej. Wiesz jeśli chcesz wymienić iryskami to ja jestem chętna bo mi też jeszcze ciągle ich mało :lol: A za ławeczkę męża już kilka razy pochwaliłam, bo muszę go przygotować na zrobienie drugiej 8-)

Iwciu Twoje iryski też są piękne :wink: Wiesz te kartony z roślinami oglądałam wcześniej już kilka razy i niektóre już po przywiezieniu były martwe więc to nie do końca wina sklepu. Ale często widzę jak rośliny stoją niepodlane lub przelane i nic z tym nie robią.

Dzisiaj od rana już świeci słoneczko ;:3 Ma być 21*C i wiatr mniejszy niż ostatnio. Teraz już codziennie podlewam bo bardzo szybko ziemie przesycha, a najbliższe opady mają być pod koniec tygodnia niby, ale takie słabe, że nie ma na co czekać. Mój warzywnik opanował koper samosiejka i czekam aż troszkę podrośnie to pójdzie do zamrożenia, bo taka samosiejka mam wrażenie, że jest bardziej aromatyczna niż ten wysiany.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Czyżbym znalazła sąsiadkę?? Toruńskie Obi powiadasz ... ja kochana z Torunia jestem ;:138 ale teraz mieszkam w Lubiczu Dolnym ;:108
Wpisuję sie żeby wąteczek mi nie uciekł i wolnej chwili go dokładnie przestudiuję ;:215
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Aniu masz piękną kolekcję irysków i do tego bardzo szybko Ci zakwitły. Moje dopiero pokazują małe pączki.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Aniu ale pięknie kwitną Ci iryski ;:63 ;:63 ;:63 Moje powoli zabierają się by zakwitnąć. Jedynie te niskie 2-3szt już wydały kwiat.
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Moniko znalazłaś dalszą sąsiadkę :wink: Do obi mam niecałe 60km, więc czasami zaglądam (teraz w piątek będę ). A ogólnie do Torunia wjeżdżam przez Grębocin, choć też czasami od grudziądzkiej zależy w jakie miejsce chcemy dojechać. Mam nadzieję, że się kiedyś spotkamy ;:196

Beatko jeszcze nie wszystkie zakwitły, a część wcale nie ma pąków i postanowiła nie pokazywać mi kwiatków. Zauważyłam dużą różnicę, te co rosną na pełnym słońcu są co najmniej tydzień wcześniej, a te które mają tego słońca odrobinę mniej są później.

Piotrek te niskie zawsze szybciej kwitną, po nich są te średnie i na końcu wysokie. Najbardziej szkoda, że tak krótko kwitną a chciałoby się te bajeczne kolorki podziwiać całe lato.

Dni lecą tak szybko, że nie ma czasu na nic. Codziennie zakwita coś nowego a inne przestają kwitnąć, tak szybko mija ta wiosna i powoli zbliża się lato. Piwonie mają coraz większe pąki, hosty pokazują kwiaty a jeszcze nie zdążyły rozwinąć liści. Wszystko pędzi w tym roku niesamowicie.
To jeszcze pomęczę was iryskami póki kwitną:
Storm Song
Obrazek

Dérive
Obrazek

Cache of Gold
Obrazek

Face Paint
Obrazek

Annie Oakley
Obrazek

A teraz kolejna moja choroba żurawkowate:
Grape Soda
Obrazek

Golden Zebra
Obrazek

Root Beer
Obrazek

Delta Dawn
Obrazek

Champagne
Obrazek

Sweet Tea
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Aniu, jestem tu pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Kocham irysy, masz ich sporo, a konie to ,,miłość'' mojej córeczki (jeszcze nie wiadomo na jak długo ;) ).
Piękna kolekcja cebulowych i swoje warzywka ;:138 Pozdrawiam.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Aniu po prostu festiwal irysowy u Ciebie, co jeden to piękniejszy. Jestem ciekawa, czy masz swojego ulubionego ?

Żurawki też dorodne - Golden Zebra szczególnie mi się podoba. A najbardziej podobają mi się takie miksy razem zestawione o różnych kolorach.

Pozdrawiam ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu..piękny kolekcja irysowo, żurawkowa, te drugie u mnie po zimie wyglądały ;:222 na szczęście już odrastają. Kilka muszę odmłodzić a przy okazji powiększyć ilość. Pozdrawiam. ;:167
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Justynko zapraszam ogród zawsze otwarty :wink: Wiesz miłość do koni niektórym nie przechodzi nigdy (ja jestem tego przykładem) i potem albo swój koń albo praca związana z końmi pozostaje. Cebulowych nie nazwałabym kolekcją, bo nie przywiązuje uwagi do ich nazw i traktuje jako zapełniacze rabat na wiosnę i kupuje to co jest w sklepach, nawet pomyłki czasami są fajne i się nimi nie przejmuje. A warzywa mając kawałek ziemi to podstawa, ogóreczki prosto z grządki na kanapki czy do mizerii to podstawa.

Beatko iryski bardzo lubię i jakoś nie mam swojego ulubionego. A żurawek to dopiero początek, będę pokazywać je dalej. Co do tej golden zebra to ona mocno się zmienia podczas sezonu i przebarwia się niesamowicie. Ja mam brzegi rabat nimi obsadzone i zdecydowanie będę je dalej dokupować bo bardzo lubię te ich kolory i zmienność w trakcie sezonu.

Zuziu u mnie żurawki po zimie też wyglądały tragicznie, ale już ładnie się odbudowują i będę je pokazywać. U mnie w tym roku nie ruszam żurawek, ale w przyszły szykuje się spore odmładzanie, więc będzie sporo sadzonek. A irysków też się jeszcze kilka szykuje do pokazania bo pączki coraz grubsze i zaczynają już kwitnąć te średnie.

A po obejrzeniu pogody stwierdziłam, że czas wysadzić pomidory i dziś będę to robić ;:108
Dalej męczę was moimi irysami :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bez też ładnie kwitnie i pachnie niesamowicie
Obrazek

A nasza morelka jest obsypana owocami w tym roku:
Obrazek
Pozdrawiam Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”