Macie może jakieś dane jak korzenie borówki szeroko się rozrastają oraz jak idą w głąb ? Mam wykopany dołek głębokość 30cm a szerokość 40cm. Nie wiem czy to jest za mało czy wystarcza, dlatego pytam was

Nie wiem. A ten mospilan jest zarejestrowany dla borówki wysokiej? Ja tam staram się wcale nie pryskać. Krzewy uprawiam tylko dla siebie i rodziny. Wolę żeby połowa owoców poszła od szkodników i chorób niż jeść trucizny. Na przędziorka jest dużo naturalnych sposobów.patryk10015 pisze:To może faktycznie nie ma co się martwić. Na przędziorka oprysk mospilanem raczej nie pomoże prawda?
danter ja swoje pierwsze borówki posadziłem w dołki takiej wielkości o jakie Ty pytasz. Było to oczywiście zanim pierwszy raz wszedłem na to forum i zacząłem czytać o uprawie borówki. W efekcie czego kolejne sadziłem w większych dołkach. Najczęściej pojawiają się tu informacje, że dołek powinien mieć przynajmniej 70-80 cm średnicy i głębokość około 60 cm.danter pisze:Witajcie,
Macie może jakieś dane jak korzenie borówki szeroko się rozrastają oraz jak idą w głąb ? Mam wykopany dołek głębokość 30cm a szerokość 40cm. Nie wiem czy to jest za mało czy wystarcza, dlatego pytam was
Szukaj "kontener szkółkarski".Jay-J pisze: Zakładam uprawę borówki w pojemnikach i mam problem z doborem donic. Na kilku plantacjach zauważyłem donice materiałowe, chyba z agrowłókniny ale nie wiem gdzie takie dostać i jak się fachowo nazywają. Może ktoś z forumowiczów miał z nimi do czynienia?