Twoje gymnokalicja wzorcowe - aż się chce na nie patrzeć.

Prawdziwa chluba kolekcji
 Prawdziwa chluba kolekcji  
 .
 . .
 .

Gymnocalycium gibbosum v. ferox nabyłam tu http://www.kaktus-mila.cz/pl/oferta/ , wciąż jest w ofercie, tyle, że jest to roślina bez numerka, ja mam takich sporoD-avi-D pisze:Następnie... gibbosum v. ferox, podobaja mi się jego ciernie - poluję na takiego, ale nic się nie pojawia

Trzymam kciuki oby się zdrowo chowały i ostały się wszystkie, a przynajmniej większość, one są dość wytrzymałe, więc jest spora szansa na sukcesFerrivia pisze:Ja wysiałam dziś swoje pierwsze gymnolki w życiu...

Miło powitać kolejnego pozytywnie zakręconego i to gymnolowo, będziemy się więc wzajemnie obserwowaćTomaszek89 pisze:Widzę, że to jeden z priorytetowych wątków, jeżeli chodzi o gymnolekcje dla świeżaka...
 zwłaszcza, że masz takie gatunki jakich nie mam ja
  zwłaszcza, że masz takie gatunki jakich nie mam ja   Tak, jest tu wiele innych wątków, gdzie można obejrzeć sporo ciekawych gatunków Gymnocalycium, ja też stale do nich zaglądam
 Tak, jest tu wiele innych wątków, gdzie można obejrzeć sporo ciekawych gatunków Gymnocalycium, ja też stale do nich zaglądam   

. Coraz bardziej boję się tu zaglądać
 . Coraz bardziej boję się tu zaglądać  .
 .

Bardzo ładnie wyglądają białe kwiaty na tle ciemnych cierni
  Bardzo ładnie wyglądają białe kwiaty na tle ciemnych cierni   
  Młody kaktusik a już tam pąka widać
  Młody kaktusik a już tam pąka widać