Witajcie
choć pewnie większość przeczyta to nie wcześniej niż jutro rano
Iwonko, masz rację od dwóch dni nie zapalam światła jak schodzę na parter robić kawę rano. Koło 6.30 jest już całkiem znośnie jasno i oby tak zostało
Biedny żółwik musi się dzielić z roślinkami lampą

Ja niestety nie mam stworzeń do doświetlania więc musiałam sobie poradzić inaczej, też do tej pory doświetlałam zwykłą lampą, taką do czytania rośliny, ale zmieniłam im lokalizację na taką z bardziej bezpośrednim słońcem i ... lampa tamta już się tu nie mieści
Ewo, trzymam się te myśli jak małpa banana usilnie i kurczowo

, niestety zapowiadają ponowne mrozy

oby tylko ponuro nie było...
Marysiu, lampa to w moim wypadku chyba za dużo powiedziane,kupiłam tylko żarówkę ledową że niby z filtrami jest - na ile to działa zobaczymy w praniu. Teraz znajdę stare oprawki z czasów budowy albo jakąś małą lampkę na taki gwint i przetestuję. Jestem ciekawa, czy Twój test z lampą kwoką zadziała, może się coś wykluje... znaczy urośnie

trzymam kciuki
Dzień jest rzeczywiście coraz dłuższy, jeszcze z miesiąc i zobaczę ogród za dnia nawet w tygodniu

To jest ta żarówka ledowa, co ma mi zastąpić słońce

trzymajcie kciuki
a poniżej prezentuję moje zakupy... co ja mówię, zakupki, zakupeczki... zakupeńki zaledwie

Dziś w Lidlu pojawiły się cebulki i kłącza niby jak co roku, ale przyznaję, jak zobaczyłam w gazetce w internecie dzień wcześniej, że cebuli będą, to normalnie poczułam wiosnę! to nic że minus na dworze, to nic, że ciemno i późno, aż mi się zachciało wyjść i zacząć kopać

rozsądek pozwolił mi ograniczyć się tylko do wyniesienia śmieci

ale dziś nie wytrzymałam i jak zobaczyłam to kupiłam, a co, najwyżej będzie rosnąć w warzywniku
Dobrej Nocy i Udanego Dnia