Moja działeczka ROD zielony domek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działeczka ROD zielony domek

Post »

Alu bez biały to nie problem, mogę Ci nawet kwitnący podesłać :wink: Ostatnio strasznie mało czasu mam na pisanie na forum, pogoda jest doskonała więc pracy jest dużo. Co do oprysku mlekiem to się jeszcze z tym nie spotkałam, chyba pozostanę przy miedzianie bo przy okazji prysnę też troszkę kwiatów. A wnusiu cudowny ;:3
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam cieplutko
Wczoraj byłam na działce pokosiłam sobie mój m powycinał trawkę koło drzewek i krzewów, a dziś jadę na wycieczkę do ogrodów w Goczałkowicach. Podobno jest tam pięknie trzeba sprawdzić :) zdam wam relacje jak wrócę. Wieczorkiem chce jeszcze podjechać na działkę popodlewać bo dalej nie pada ;:145 . Mam nadzieję, że trochu odpocznę bo jutro czeka mnie ciężka robota na działce muszę się uporać z kupą ziemi, która strasznie szpeci mi działkę, wyrównać teren i zasiać trawkę by było ładnie z zielono.
Życzę wszystkim miłego dnia Pozdrawiam ;:196

Aniu, a jak często stosujesz miedzian słyszałam, że na początku się daje zaraz po posadzeniu. ale czy to wystarczy. W zeszłym roku nie byłam zadowolona z pomidorów bo mi zachorowały na początku rosły cudownie duże potem zrobiły się czarne placki i pękały. Mam kilka odmian ciekawych pomidorków. Bardzo mi na nich zależy żeby je zjeść ;:306 Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Alicja udanej wycieczki :) Czekamy na relację ;:333
U mnie nie padało 4 dni i dzisiaj rano popadało troszkę. Bez szału ale zawsze coś :D
Udanego dnia !!!!
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jaki fajny chłopczyk ;:3 Ogrody w Goczałkowicach sa świetne. Pewnie będziesz zachwycona :D
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Słodziutki bobasek :)
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie :wit po wczorajszej burzy dziś dzień pochmurny. Popadało, ale tak mało że nadal jest sucho może jeszcze dziś deszczyk podleje mi z nieba. Pierwszomajowy wypad do Goczałkowic wspaniały Iza masz racje tam jest ślicznie jestem zachwycona. Jest to bardzo duży teren podzielony na sektory np włoski, japoński, angielski i tym podobne. Tak jak obiecałam dam kilka zdjęć z tego pięknego miejsca dzięki, któremu wiele podpatrzyłam i mam już nowe plany co do działki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wszystko w kamieniu piękne :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widok z góry te brzózki przecudne :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwitnące azalie i rododendrony te urzekające wielkością i kolorem krzewy to nie zapomniane wrażenia teraz wypada jechać tam za jakiś czas jak będą kwitły róże i inne kwiaty. Pozdrawiam wszystkich życzę miłego dnia. Ja dziś mam w planie jechać po korę i do dzieła :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam cieplutko :wit
Moje dzisiejsze zakupy w centrum ogrodniczym. Byłam w sklepie ogrodniczym razem z moim mężusiem i pokazałam mu nożyczki do cięcia trawy. Trochu marudziłam z tym koszeniem i mam.

Obrazek

Jestem z nich bardzo zadowolona bo mam już dość odcisków na rękach od nożyczek. Ma ktoś z was takie ciekawe jak to będzie działało. Pozdrawiam Życzę spokojnej dobrej nocki :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pięknie tam, prawda :D Mnie najbardziej podoba się ogród wiejski, ale dawno nie byłam to może teraz jest trochę inaczej.
Ty tez ścinałaś trawę nożycami? I ręka niemal Ci odpadła? Witaj w klubie :lol: Zainteresowały mnie te nowe nożyce. Napisz o nich poproszę coś więcej.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Iza masz rację jest tam pięknie byłam tam pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni ogród wiejski również mi się bardzo podobał i japoński zwłaszcza kwitnące w nim tam azalie. Tak tak ścinałam trawę nożycami i niech to licho weźmie mam tego dość ręka mnie bolała potem robił to mój małżonek i się wściekał potem zaś ja kończyłam. Wycinania mam trochu wiec nie będę się tak męczyć. Na razie mam skoszone i obcięte pożal się Boże nożyczkami, ale jak tylko będę wycinała trawę napisze swoje spostrzeżenia. Może ktoś kto to ma wcześniej coś napisze. Pozdrawiam Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Alicja ale miałaś wspaniałą wycieczkę ;:333 Mi też najbardziej przypadł ogród wiejski,który kojarzy się po prostu z sielanką,ekologią,spokojem :uszy Nożyce elektryczne koniecznie muszę zakupić,bo do tej pory ręczne mamy tylko i niestety,ale dużo pracy i cierpliwości trzeba włożyć,żeby ładnie poprzycinać ;:224 Napisz,czy już przetestowane ;:108

Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam was serdecznie. Dziś już ostatni dzień długiego weekendu strasznie szybko przeleciało te kilka dni i od jutra wszystko wraca do normy. Jakiś czas temu posiałam ogórki gruntowe do ziemi bo znalazłam resztkę nasion z zeszłego roku i dzisiaj ogórki wyszły z ziemi, ładnie rosną oby nie było przymrozków. Pomidory też już posadzone, ale w domku mam jeszcze po dwie sadzonki z każdej odmiany w razie czego posadzę nowe. Jutro jadę na działkę bo chcę zrobić opryski miedzianem wolę dmuchać na zimne szkoda by było jakby je jakaś choroba dorwała. Na moich różach pojawiły się nieproszeni goście i tez trzeba zrobić opryski przy okazji trzeba zrobić oprysk jeszcze piwonią. Sąsiad obok z działki narzekał, że na agrestach ( owockach ) pojawił się biały nalot mam nadzieję, że nie jest to zaraźliwe bo ja jeszcze nie spotkałam się z czymś takim jeśli miałabym stawiać na chorobę to stawiałabym na chorobę grzybowa.

Witaj Aniu i witaj Iza :wit Jak obiecałam zdaje wam relację z moich nożyczek. Dziewczyny super sprawa pięknie równiutko przycięte tnie się nią tak jakbym włosy na jeża cięła maszynką do strzyżenia. Już nigdy zwykłych nożyczek.

Na koniec chciałam się wam pochwalić moimi azaliami kupionymi w zeszłym roku i choć są jeszcze małe to kwitną pięknie i oczywiście cudownie pachną.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To reszta kwiatuszków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Poidełko dla moich ptaszków

Obrazek

Sporo się tego uzbierało, ale nie miałam ostatnio za dużo czasu. Pozdrawiam wszystkich gorąco dziękuje wam za pamięć odwiedziny i cenne wasze rady ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Alu , śliczne te azalie a jak jeszcze pachną to ;:180
Dobrze ze nożyce się sprawdziły, szkoda mordować się zwykłymi. ;:215
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pięknie kolorowo u Ciebie ;:oj Dziękuję za info dotyczące nożyc :D Muszę też takie kupić 8-)
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Pięknie wygląda ta rabatka z azaliami, będziesz coś jeszcze pomiędzy sadzić? Te nożyce też oglądałam i się zastanawiałam czy kupić, ale mąż mnie przekonał, że podkaszarką lepiej obetnie i tak czekam i chyba w końcu sobie je kupię bo tego ścięcia brzegów się nie doczekam :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit
Jestem strasznie zmartwiona ;:145 bo byłam dziś na działce wszystko podlane, pięknie kwitnące kwiaty i azalie, a tu nagle przyszła burza jak wracałam z działki do domu. Zrobiło się czarno choć była to dopiero 20 uciekaliśmy do domu jak tylko się da zwłaszcza, że miałam na balkonie papryczki i kwiaty. Wpadłam do domu jak torpeda i prosto na balkon pozbierałam wszystkie rośliny, ale prania już nie i uciekałam z balkonu. Nie chce myśleć co tam się na działce stało bo bym cała noc nie spała miałam jutro nie jechać na działkę, ale w takiej sytuacji pojadę już nie mogę się doczekać.
ten biały pasek na chodniku to grad słabo widać bo mieszkam na 4 pietrze
Obrazek

tak wyglądał parapet za oknem
Obrazek

U mnie cały czas się błyska mam nadzieje że to nie wróci.

Iwcia azalie pachną pięknie sama specjale takie wybierałam, ale teraz po burzy to już chyba nie pachną ;:145 Pozdrawiam

Iza nie ma za co jakby co to zawsze pytaj będzie mi miło :) Pozdrawiam

Aniu mam taki zamiar dać tam ozdobne doniczki z kwiatami jednorocznymi jak przekwitną azalie żeby nie było tak smutno bez kwiatów :) Pozdrawiam

Życzę dobrej spokojnej nocki i oby was ta burza ominęła Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”