Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Martuś twój ogród jest tak łądnie zapełniony kwitnącymi roślinami. ;:215 U mnie jakoś pustki, realizacja rewolucji sie oddala z braku czasu. :roll: Ile lat masz Amanogawę?, jak piękna. ;:oj
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Oj tak, ogrody teraz dają z siebie wszystko, aby tylko przyciągnąć naszą uwagę :wink: A co dopiero taki ogromny jak twój ;:173 Nieziemsko to wszystko wygląda ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich,ale się dzisiaj ochłodziło i pokropiło,aż przemoczyło mi plecy,ale deszczu to nie było,może coś w nocy podleje tak bym chciała a jutro to chcę piękną pogodę bo mam gościa w ogrodzie :tan .

Aniu,ja brunnerę rozmnażam ,żeby było jej więcej ,serduszki ładnie u mnie się rozrastają ,ale na początku też miałam z nimi problem,szafirki te pękate super wyglądają ,pozdrawiam :wit

Elżuniu,uwielbiam w ogrodzie kolory i zapachy ,więc ciągle nos mam zanurzony w jakichś kwiatach,obecnie w bzach ,owocówka też u mnie kwitnie ,więc jest na czym oko zawiesić ,pozdrawiam ;:168

Lodziu,witaj w moim ogrodzie miło,że wilczomlecze pstre tak ci się podobają ,mnie też one urzekły,pozdrawiam :wit

Ewuniu,świetnie ,że wróciłaś ,powiem ,że nie pamiętam które róże są od botanika 21,ale jak dobrze kojarzę to chyba jakaś z nich wypadła,a reszta to zobaczymy jak da sobie radę ,pozdrawiam ;:168

Dorota,wilczomlecz może każdego zachwycić,mnie też zauroczył,teraz jest wiosna i można go podzielić nożem ostrym na pół,albo na więcej części ,nie wiem jaka duża jest Twoja roślinka ,miło,że podoba sie w moim ogrodzie ,pozdrawiam :wit

Eluś,wiśnie u mnie jeszcze kwitną ,może i Ty doczekasz do weekendu i zobaczysz kwitnące wiśnie ,oj nabiegam się po moim ogrodzie i po jego zakamarkach,pozdrawiam ;:168

Soniu,nie wiem czy tak ładnie ogród zapełniony,teraz jest wiosna i są jeszcze puste miejsca na rabatach ,trzeba troszkę czasu ,żeby wszystko ładnie zarosło,Amanogawa ma u mnie około 6 lat,pozdrawiam ;:168

Gosiu,to ciepło tak wszystko przyspieszyło,że nie można było zdążyć ze sprzątaniem,a teraz chwasty by chciały rosnąć ,więc znowu gonitwa ,bo jak już roślinki sie rozrosną to chwasty będą miały mniejsze szanse,ogród rzeczywiście jest duży i nagonię się po nim bardzo,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj znowu troszkę ogrodu pokażę ,może on nie taki bardzo kolorowy na ten moment,ale mój on jest ulubiony.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

kopytnik
Obrazek

skromne kwiatuszki kopytnika schowane pod listkami
Obrazek

Obrazek

kwiaty tarczownicy tarczowatej
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

takie grzybki rosną w moim ogrodzie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kącik z misą fontanną
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu ślicznie ogród się prezentuje! Zamów koniecznie słońce na jutro, bo dzisiaj było nieciekawie ;:222 Co to jest ? https://www.fotosik.pl/zdjecie/8ba640ad16ecf3b1 :wink: U mnie też kopytnik kwitnie, przyniosłam go z dolinki i bardzo go lubię :D Dobrej nocy i kolorowych snów ;:196
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Martunia ja bardzo lubię takie "leśne zakątki" w ogrodach, są ca najmniej równie piękne, co kolorowe rabaty i nawet bardziej eleganckie. Smardze super, u mnie w tym roku nie znalazłam. Nawet na grzybobranie możesz wyjść do ogrodu, a pamiętam że lubisz zbieranie grzybów ;:138
Takie fiołeczki w piegi rozrosły mi się bardzo, już myślałam, że zaginęły, ale nie, były i tylko kwitły później. Miło było je odkryć, jak już myślałam, że ich nie ma!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Marto,
weszłam na chwilę, a wsiąkłam na dłużej....Jestem pod ogromnym wrażeniem,mnogości gatunków
i odmian.....Ponieważ mój ogród "czeka" na uprawę i nasadzenia, peregrynacje po Twoim zostawiam
na najbliższe dni i wieczory.....
Udanego dnia ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękna ta twoja dzisiejsza wiosna Martusiu!
Pierwiosnek , piękny.Właśnie mi przypomniałam,że jakiegoś dzisiaj kupiłam na ryneczku, małego i wyjęłam na działce, ale czymś się zajęłam, i nie posadziłam go. :twisted: Teraz i tak nie znajdę , rano będę go szukać. :evil:
wilczomlecz piękny.I tój już u mnie rośnie,?a myślałam,że po ziie padł.Ale żyje!! ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu egzamin zdałaś i odpowiedziałaś na wszystkie pytania :D Dziękuję za przemiły dzień, pyszne jedzenie i wszelkie prezenty. Myślę że kurczaczki w pudłach będą się dobrze chowały jak się oczywiście najpierw wyklują ;:306 Sezon rozpoczęty i mam nadzieję, że pogoda dopisze na wszystkich spotkaniach ogrodowych ;:3
Masz bardzo dużo pracy ale pomalutku dajesz radę z wszystkich nie tylko z obrabianiem istniejących rabat ale i tworzeniem nowych. Podziwiam ;:215 Czekam na kwitnienie piwonii, bo pewnie przy następnej wizycie większość zakwitnie :D Dobrego dnia i mocno ściskam Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marcia tak szybko przemknęła twoja poprzednia część wątku, ze dopiero teraz cię dogoniłam, ale miałam za to moc wrażeń estetycznych podziwiając twoje wiosenne kwitnienia... zwłaszcza te piękne wiśnie, rajskie jabłonie ... to ich czas ;:215 Widzę, że i grzybobranie u ciebie można uskuteczniać ;:333 Właśnie dzisiaj mam dzień na wędrówki po ogrodach FO... ależ piękne wszystkie ogrodowe obrazki ... Pozdrawiam i nie przemęczaj się ;:168 ... mówię tak, bo sama przesadziłam teraz mam przymusową pauzę w ogrodowaniu .
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Marta, twój ogród zawsze mnie zachwyca. Widzę, że masz smardze. W tamtym roku miałam dużo a w tym ani jednego. Jest za ciepło i za sucho. Moja działka cała jest w słońcu, drzewka jeszcze małe i nie dają dużo cienia. Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Nie sposób wymienić wszystkiego co w Twoim ogrodzie budzi zachwyt Martuś ;:108 za całokształt wielkie ;:63 ;:63 ;:215

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w piękną słoneczną i bardzo ciepłą niedzielę ,dla mnie to ciągle dziwne zjawisko,bo jest przecież kwiecień .w ogrodzie jest tak cudnie trawkę mam wykoszoną ,rabatom trochę brakuje ,ale nie widać ;:306 .

Marysiu,dziękuję ,słońce zamówiłam i było super tylko mało,chyba chciałabym mieć codziennie wolne ;:306 ,pozdrawiam i dziękuję ,ze byłaś,pozdrawiam ;:196

Aguś,ja też lubię takie leśne zakątki i ja je zostawiam w spokoju ,niech sobie radzą same ,najwyżej wygrabię liście na wiosnę ,grzybki uwielbiam zbierać i cieszę się ,że rosną mi też w ogrodzie ,fiołki te w kropki i one są ciut większe to kwitną później czyli teraz ,a tamte maleńkie pachnące kwitną wcześniej ,pozdrawiam ;:168

Lodziu,miło,że jesteś znowu i zapraszam na dalsze spacerki ,dzisiaj jest tai cudny dzień ,wiec i Tobie życzę miłego wypoczynku,pozdrawiam ;:168

Aniu,te wilczomlecze super zimują ,i na wiosnę pięknie świecą ,ja je uwielbiam ,pierwiosnki też teraz dają popisy ,przyroda jest bardzo bogata i ciągle nas czymś nowym zaskakuje ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,mówisz,że egzamin zdany no dobrze,że były łatwe pytaniaObrazek,kurczaczki nie się klują i rosną ,piwonie niedługo zakwitną ,więc będziemy podziwiać .myślę ,ze sytuacja się rozwiąże ,pozdrawiam ;:196

Ewciu ewarost,myślałam ,że zapomniałaś o mnie zupełnie :uszy ale się odnalazłaś z czego sie bardzo cieszę ,ogród rozkwita codziennie inaczej ,ta gorąca wiosna przyspiesza wszystko,mnie też czasem wszystko boli ,ale zjem jakąś tabletkę i lecę dalej ,moze to nierozumne ,ale czasem nie ma innego wyjścia ,pozdrawiam ;:168

Ewciu Pashmina ,ja jeszcze nigdy takiego smardza nie jadłam jakoś nie mam odwagi ;:306 miło,że podoba się ogród,pozdrawiam ;:168

Maryniu,dziękuję za miłe słowa i miło ,ze taki ogród się podoba ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Marto,smardze ,to przysmak ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”