Scinapsus mnie zaskoczył. Do tej pory rósł sobie jako jedna nitka a dzisiaj zauważyłam takie coś
W drugim miejscu:
Oprócz tego produkuje nowe liście
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson Ogródkowo Doniczkowo
Fiołki
Mały bukiecik
Fioletowe
Inne fioletowe
Jest też różowy
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson Ogródkowo Doniczkowo
Piękne masz te fiołki. Ja ostatnio jednego dostałam w prezencie i już widać realizuje wobec niego czarny scenariusz. Nie wiem dlaczego mi kompletnie nie idzie z ich uprawą
Fantastyczny skrzydłokwiat!!!! Ale fajnie takiego mieć
Na fiołach się nie znam więc tylko przyklaskuję że ładne Ale scindapsusa zazdraszczam, mój jeszcze stoi i nie łaska się wreszcie ukorzenić porządnie. Ale tez nie umiera, jak tak lubi żyć no to co mu zrobię
Mój ukorzeniał się bardzo długo. Pamiętam, że najdłużej na niego czekałam Później też ledwo rósł Praktycznie rok stał w miejscu. Aż w końcu ruszył z kopyta
Porównanie kwiatów skrzydłokwiata i skrzydłokwiata gemini
Trzykrotka Rumieniec Panny Młodej czeka na koleżanki
Miniaturowy fiołeczek:
Przedszkole rośnie:
Wykiełkowały nam nasionka mimozy wstydliwej:
Zastanawiam się czy to nowe listki czy pączki u chirity
I takie fiołki:
Pierwsze kwitnienie fiołka wyhodowanego z listka
Moniko, widzę że fiołki pięknie u Ciebie rosną i masz spore doświadczenie, może powiesz mi co zrobić z moim niby fiołkiem, bo nie ma nic w doniczce oprócz korzenia. Jakieś dwa miesiące temu, urwałam szczepkę fiołka razem z korzonkiem i wsadzíłam taki od razu do ziemi. Listeczki fiołka uschły i został tylko korzeń, niedawno nawet rozgrzebywałam ziemię w doniczce żeby zobaczyć w jakim stanie jest korzeń, ale wydaje się być ok. W chwili obecnej jest tylko donniczka z ziemią i nie wiem czy nadal czekać żeby puścił coś od korzenia czy po prostu wyrzucić i nie zawracać sobie nim głowy, może mi doradzisz?