Większość nasadzeń
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Większość nasadzeń
Ewo piękne tulipanowe kwitnienia u Ciebie
ogród rozkwita na całego
a tulipanki strzępiaste faktycznie mają swój urok 
Iwonka1 już coraz mniej się denerwuję bo to nic nie da. Muszę zaznaczyć te, których nie chcę i wydam je mamie bo jej się podobają. Jakieś te moje tulipany w tym roku nie są rewelacyjne.
Maciek13, dziękuje w imieniu roślin
maniolek Mariusz, najbardziej lubię tulipany lilio kształtne i te strzępiaste.
Rozwijają się kolejne i jest następna pomyłka, ale będzie ładna

Maciek13, dziękuje w imieniu roślin
maniolek Mariusz, najbardziej lubię tulipany lilio kształtne i te strzępiaste.
Rozwijają się kolejne i jest następna pomyłka, ale będzie ładna

- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo, gustujemy w podobnej kolorystyce. U mnie kolory tulipanów się zgadzają, ale czerwone też mam w dużej ilości. Mąż nie pozwala wykopac.
Strzępiaste tulipanki piękne.
Strzępiaste tulipanki piękne.
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ewuś oj tam , oj tam.....zgodne , nie zgodne ale za to kolorowo i wesoło. Wszystkie piękne...
A te strzępiaste cudne.
A te strzępiaste cudne.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Ewciu,wiem ,ze trochę sie denerwowałaś na niektóre tulipany ,ale pozostałe naprawdę śliczne ,więc już możesz być spokojna ,ja nie mam nic tulipanów i siedzę u Was i oglądam i jakoś tęsknię za nimi ,teraz posadziłam jakieś ,może zakwitną bo były z mroźni ,i będą kwitnąć razem z piwoniami ,albo różami
,w jesieni jeżdżę na grzyby i zawsze nic nie kupię,bo na grzybach się zatracam,
pozdrawiam 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Napisz jaki to sprzedawca, co by omijać szerokim łukiem
Żółte nie wybarwiły się na biało? Moje mnie też tak straszyły po otwarciu pąków, a potem zbielały. Nie to, że ja żółtych nie lubię, bo akurat tulipanom wybaczam wszelkie kolory
, ale jak zamawiam białe to chcę białe
Co to za odmiana?

Co to za odmiana?

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Ależ u Ciebie szaleństwo tulipanowe.
Ewko jak się u Ciebie sprawują tulipany tzn. czy powtarzają kwitnienie w następnym roku a jeżeli tak to czy je zaprawiasz.
Co robisz, że Cię tak lubią.
A co do morwy to ja też jestem ciekawa czy moja będzie miała owoce. Miejmy nadzieję, że jak co roku jednak będą.
Poduszkowce przecudne.

Ewko jak się u Ciebie sprawują tulipany tzn. czy powtarzają kwitnienie w następnym roku a jeżeli tak to czy je zaprawiasz.
Co robisz, że Cię tak lubią.
A co do morwy to ja też jestem ciekawa czy moja będzie miała owoce. Miejmy nadzieję, że jak co roku jednak będą.
Poduszkowce przecudne.
Shire Monika, ja też mam tulipany z wcześniejszego kupowania i nawet je lubię, może dlatego , że to nie jest krwista czerwień.
Strzępki i liliokształtne chyba najbardziej lubię
Ola2310 ja lubię kolorowo, ale nie dużo koloru w jednym miejscu. Lubię plamy kolorystyczne. Ta rabata miała być biało-różowa.
koziorozec Martuś, robię zdjęcia i będę przesadzać tulipanki. Kiedyś uda się kupić takie jak chcę. Wydaje mi się, że Legutko ma zgodność odmianową. Z tulipanami będziesz miała niezłą niespodziankę, będą to odmiany bardzo późne.
clem3 Małgosiu, napisałam na priv To jest odmiana Holland Chic. Jestem nimi zachwycona
Elizabetka, z tulipanami u mnie jest różnie. Ja ich nie wykopuję. Mam takie co są już trzeci rok i maja świetną kondycję. Niestety w tym roku część mi nie wyszła z tamtego roku. Podlewam cebule rosahumusem. Moja morwa miała już owoce, ale były bardzo drobne. W tym roku przytnę jej gałęzie, żeby było mniej owoców, może będą większe. Floksy też bardzo lubię.

|Miała być biel z odcieniami różu

Strzępki i liliokształtne chyba najbardziej lubię
Ola2310 ja lubię kolorowo, ale nie dużo koloru w jednym miejscu. Lubię plamy kolorystyczne. Ta rabata miała być biało-różowa.
koziorozec Martuś, robię zdjęcia i będę przesadzać tulipanki. Kiedyś uda się kupić takie jak chcę. Wydaje mi się, że Legutko ma zgodność odmianową. Z tulipanami będziesz miała niezłą niespodziankę, będą to odmiany bardzo późne.
clem3 Małgosiu, napisałam na priv To jest odmiana Holland Chic. Jestem nimi zachwycona
Elizabetka, z tulipanami u mnie jest różnie. Ja ich nie wykopuję. Mam takie co są już trzeci rok i maja świetną kondycję. Niestety w tym roku część mi nie wyszła z tamtego roku. Podlewam cebule rosahumusem. Moja morwa miała już owoce, ale były bardzo drobne. W tym roku przytnę jej gałęzie, żeby było mniej owoców, może będą większe. Floksy też bardzo lubię.

|Miała być biel z odcieniami różu

-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Żółta magnolia-cudna. Nie mogę się napatrzeć
Taki intensywny kolor ma cały czas?
Iwonka1 pisze:Żółta magnolia-cudna. Nie mogę się napatrzećTaki intensywny kolor ma cały czas?
Iwonko, raczej tak. To Yellow bird. Raczej utrzymuje ten kolor. Ładnie pachnie. Iwonko, wyrósł z niej już mały potworek i wypija wodę roślinkom rosnącym w pobliżu. Widać to po tujach, które nie chcą rosnąć. Zastanawiałam się, czy jej nie wykopać, ale ona kwitnie raczej corocznie, bo później od innych. Ostatecznie chyba ją znacznie podetnę i zostawię drobinkę.

-- 25 kwi 2018, o 20:35 --
Jeszcze kilka zdjęć

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ewa pięknie u Ciebie
Ja też mam Yellow Bird,ale nie jest aż tak intensywnie żółta hmm
Chcesz ją przyciąć? Ja swojej na razie nie ruszam,pięknie po raz pierwszy w tym roku zakwitła
Tulipany masz cudne,gdzie kupowałaś cebule zwłaszcza te różowe strzępiaste
Chcesz ją przyciąć? Ja swojej na razie nie ruszam,pięknie po raz pierwszy w tym roku zakwitła
Tulipany masz cudne,gdzie kupowałaś cebule zwłaszcza te różowe strzępiaste
Aniu, byłam u Ciebie i Twoja magnolia to Yellow River. Sprzedawce cebul tulipanów nie polecę bo jest 50 % pomyłek.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewuś nadrabiam zaległości.
Sasankowy szpaler przecudny.
Jasne płomyki przed żywotnikami wspaniale wyglądają . Dwie odmiany tulipanów przy hortensji, pieknie skomponowałaś i jeszcze biały płomyk szydlasty do tego.
Pomyłki tulipanowe trzeba zaakceptować,
albo wykopać i oddać. Tak robiłam przez dwa lata, a teraz już mi się nie chce i rosną sobie spokojnie.