Fioletowy ogród z aniołkiem cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fioletowy ogród z aniołkiem cz 2

Post »

Witaj Agnieszko :wit . Oj ,Twoich łanów jest zdecydowanie dużo więcej ale co tam będziemy się licytować :wink: . W każdym razie ogławiania będzie multum :;230 . Nie ma to jak nowa rabata ;:215 . Ja póki co nowych nie zakładam ale myślę, że w przyszłym roku a przy dobrych wiatrach na jesieni będę mogła cosik zrobić ;:108 . Pozdrawiam i udanej niedzieli życzę :wit .
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iza zostawiam liście aż całkiem uschną, usuwam tylko słupek kwiatu by nie wiązały nasion :) Ułamuje go tak, by nie dotknąć ranki- czasem zdarza się jakaś choroba wirusowa i trzeba się starać, żeby jej ewentualnie nie roznieść. przed tulipanami są obwódki z lawendy a miedzy nimi jeżówki, łubiny, liliowce i orliki, ich liście trochę maskują suszki, ale przy tej ilości i tak je widać :)

Ewelka pewnie za rok, to mnóstwo nowych rabat będziesz miała ;:215 A mnie już miejsca nie przybędzie, tak na dobrą sprawę- to wyczerpałam limit ;:oj I już naprawdę będę musiała się hamować ;:224

Wróciłam z targu z kogutem i dwiema kurkami Andaluzyjskimi ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kogut jest piękny, musicie uwierzyć na słowo, bo boję się póki co bliże podejść do niego :lol: Pieje ochryple, nie za głośno i już zaprowadził swoje porządki ;:224

Obrazek
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Aguś
Rozumiem ,że to ujęcia z parku Keukenhof :?: :lol:
Kobieto ale masz zarąbistą plantację tulipanów :!: :D
Cudne, kolorowe rabaty. Jeszcze wszystkiego spokojnie nie obejrzałam , powrócę na pewno i bedę się napawać ich urodą.
Zawało mi się, że mam dużo cebulek :wink:
Jak Ty panujesz nad tyloma okazami przecież wymagają rozsadzania itp. ;:oj
Gratuluję rozmachu i zdolności łaczenia barw Aguś :D
Fotografuj ,żebyśmy mieli wszyscy co wspominać w mniej kolorowym czasie ;:3
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Cudnie tulipanowo :D Kury to chyba fajna sprawa. Gdybym miała ogród przy domu to kurki też bym hodowała ;:108
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Agnieszko, ale masz dużo tulipanów, pozazdrościć , w dobrym słowa znaczeniu. ;:196 Widzę, że podkradasz trawnika. :;230 U mnie odwrotnie, likwiduję jedna rabatę. Podobają mi się tulipany liliokształtne i Ty je masz ;:167 Drzewa owocowe pięknie kwitną w tym roku. Jeżeli chociaż połowa z tego będzie owoców to nasze brzuszki będą najedzone. Piękny czas nastał Agnieszko, aż żal chodzić do pracy bo trzeba siedzieć w murach.

Miłej niedzieli życzę :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wpierw siejemy trawę żeby mieć szybko ładnie a potem wydzieramy jej kolejne kawałki ;:306 Ale rabata będzie sliczna. Już się doczekali8śmy ,że zakwitła ta pierwsza tulipanowa-cudna, druga nie zaszkodzi ;:138 A ścieżka ślicznie się wije ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52

Post »

Jestem pod wrażeniem Twoich tulipanów ale, choć Ewa zazdrości Ci tulipanów ja wcale, zwłaszcza jeżeli pomyślę o tym co Ciebie czeka w czerwcu i na początku lipca.Z tego co widzę to większość Twoich odmian wymaga wykopywania na lato. Wykopywanie, suszenie, sortowanie, być może i zaprawianie choć to można zrobić przy sadzeniu a na działkach PZD dodatkowo kradzieże kwiatów skutecznie ostudziły mój zapał do uprawy tulipanów. Ja dodatkowo musiałem jeszcze uważać na myszowate bo dobierały się do przechowywanych cebul a największym problemem było to, że mam dużo cebulowych i praktycznie nie miałem już nowego miejsca a sadzenie rok po roku w tym samym miejscu powoduje wzrost występowania wielu chorób. Ale oczywiście całkowicie z tulipanów nie rezygnuję a po kilku latach przerwy powrócę jesienią do uprawy moich ulubionych tulipanów botanicznych oraz z grupy Kaufmanna oraz Greiga a być może pomyślę także o tulipanach pełnych wczesnych.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No to stadko się powiększyło o nowe kurki i przywódcę, a zarazem sułtana w jednej pierzastej osobie :wink: , będzie mieć spory harem :wink: . Z tego co piszesz to juz wprowadził swoje porządki :;230 Tulipanowa chwilo trwaj masz cudnie Agusiu ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Jednak nie silki :) Ślina parka :tan
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Piękne łany tulipanów ;:167
Zazdroszczę Ci tych kurek, kupiłabym, ale nie miałby kto się nimi zająć, jakbyśmy wyjechali na wakacje, a wyjeżdżamy co rok.
Rododendron ma śliczne kwiatki, takie delikatne.
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Agusiu jeszcze ja potwierdzę, ze to niezapominajki . Niewiele wiem , ale to to wiem na pewno , bo rok temu udało mi się wyhodować sobie kilka sadzonek i pięknie mi dziś kwitną :D Cudowne, cudowne tulipany . Przepiękna plantacja :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko już pochwaliłam nowe żywe nabytki i tylko patrzeć jak pojawia się kurczątka :D Kurki są śliczne. U mnie mniej więcej połowa wysiadywania więc niedługo będzie się działo...mam nadzieję.
Twoje tulipany budzą we mnie żądzę kupowania nowych cebul tylko że u mnie jednak odmiany są jeden sezon a potem ...nie wiem wirus czyco ;:oj Nie dość że masz dużo tulipanów to jeszcze odbijają się ładnie na ścianie szklarni :D Czarna owca....biedny czerwony tulipanek :?
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Aga, tulipany w takiej ilości i rozmaitości rzucają na kolana!
Dopiero wtedy widać ogrom pracy ogrodnika.. ;:180

Wesołe stadko niech zdrowo rośnie, dużo radości dają takie żywe istotki. :) Ale na koguta weź kija, bo będzie coraz groźniejszy. U mojej mamy był taki diabeł, który się czaił na podwórku i atakował znienacka. Bez kija nikt nie wchodził w jego rewir. :)
ewamaria
100p
100p
Od: 9 sie 2012, o 10:01

Post »

Agnieszko, stworzyłaś piękny zakątek. Podziwiam i gratuluję.
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Moje tulipanowe guru :D ;:215 ;:180 ;:196

Aguś, weszłam specjalnie pooglądać tulipany, wiedziałam, że będzie ich u Ciebie sporo :D Marysia ma rację, ładnie się odbijają od szklarni! Chociaż mnie najbardziej podoba się ten miks białych i fioletowych ;:167 Zresztą, wszystkie mi się podobają! To Ty mnie zaraziłaś tulipanami, bo w zeszłym roku tak się napratrzyłam na Twoje piękne tulipany, a szczegónie te w fioletowych odcieniach i też sobie kupiłam. Moje co prawda, nie tak wspaniałe jak Twoje, ale i tak się cieszę :D

Kogucika już chwaliłam, fajnie, że męską ręką będzie trzymał porządek w kurniku :lol: Tego piania porannego, to Ci trochę zazdroszczę ;:173
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”