Nowe życie w starej chatce cz.III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nowe życie w starej chatce cz.III

Post »

Kasiu pracusiu :wit sporo działasz.
Fajnie;że Filipek grzeczny.
Kotki przytulaszczki fajniusio wyglądają.
Wiosna na całego. Bratki, tulipany;sasanki ...wszystko pięknie kwitnie.
Kaisera kupiłaś suuper. Cudny clemek. ;:167
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Piękne tulipany, nic dziwnego że wśród takich widoczków nawet Filipek grzeczny :wink: Kociaki sama słodycz ;:173
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu dziękuję, trzeba korzystać póki pogoda jest i chęci, bo kiedyś miną ;:174
Mam nadzieję, że Kaiserek da popis ;:65 Ogólnie czekam z niecierpliwością na wszystkie powojniki.

Obrazek

Małgosiu dziękuję. Kotki wzięte specjalnie dwa, żeby miały towarzystwo :)

Obrazek

Rano dokończyliśmy obrzeże na drugiej, długiej rabacie i skosiliśmy resztę sadu. Dzisiaj tylko trzy godzinki. Jutro jedziemy na targi :heja

Czereśnia
Obrazek

Obrazek

Miodunki
Obrazek

I jeszcze dla przypomnienia:

Październik 2014
Obrazek

Kwiecień 2018
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Jak metamorfoza ;:oj Kasiu pracowite z Was ludki, a Filipek kochany, że da Wam coś porobić :uszy Tez się nie mogę doczekać powojników, niektóre już się bujają z pąkami, niedługo zakwitną. Śmiesznie to brzmi, napisane w KWIETNIU, ale tak wygląda że od tego słońca wszystko będzie szybciej, mimo zimnego marca ;:173
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu pracowita pszczółko! ale efekt pracy cieszy jak się widzi takie zdjęcia porównawcze! :D
Obrzeża maja świetne kamienie ;:333 Eliza ma plamki jakby miała różni oprócz uszu ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, ależ masz cierpliwego synka. Moje dzieci były baaaaaardzo absorbujące :wink: Nie pamiętam, żebym nawet przy dwuletniej Zuzi tyle mogła zrobić. Całuski dla grzecznego bobasa ;:196
Uwielbiam metamorfozy pokazane na fotkach. Sama lubię zerkać na zdjęcia naszego ogrodu sprzed lat. Niesamowite przeżycia ;:oj
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś ja w sumie wszystkiego nie mogę się doczekać: róż, powojników, lilii... ;:65 ;:108
Człowiek spragniony kwiatów i kolorów, no i ciekawy posadzonych nowości :)

Marysiu lubię oglądać stare zdjęcia gdzie nic nie było poza chaszczami i chwastami. Można się podbudować ile to pracy się włożylo :lol: Ale to i tak kropla w morzu. Przy takim obszarze musielibyśmy zainwestować worek pieniędzy, żeby było widać jeszcze większe efekty. Wszystko znika.

Małgosiu robimy na zmiany, no chyba że śpi :) też jest absorbujący. Ja też lubię metamorfozy.

Wczoraj byliśmy na targach w Starym Polu.
Kupiłam : wiciokrzew, wiszące truskawki, rozmaryn, lilie, rojniki, doniczki sowy, ptaszka, materiałowe tulipanki i coś dla podniebienia.
Chciałam kupić magnolię, ale nie było takiej.
Ogólnie mało roślin kupiłam, jakbyśmy byli bez Filipa to może byłoby inaczej... No nic, będą jeszcze letnie targi i jesienne.
Zakupy:
Obrazek

Wielkie rojniki, większe od mojej dłoni
Obrazek

Obrazek

Lilie orientalne i drzewiaste
Obrazek

Duża sadzonka rozmarynu (uwielbiamy) i ptaszek
Obrazek

Doniczki sowy, zawisły już na tarasie, czekają na majowe kwiatki
Obrazek

Na targach spotkaliśmy się z Iwonką (viewtopic.php?f=2&t=105162 ) i jej mężem, było to bardzo miłe spotkanie :)

A dzisiaj, z racji w miarę ładnej pogody, rozpaliliśmy ognisko, upiekliśmy kiełbaski, do tego wczoraj kupiony chlebek, smalec i kiszone ogóry, mniam :lol:
Obrazek

Tak wiem, ale moja kiełbasa musi być czarna :;230 ;:306

Posadziłam wczorajsze roślinki, eM skosił pole, wypieliłam dwie rabatki, wyciągnęłam z nich włókninę (co za masakra), mam nadzieję, że uporam się z chwastami bez niej. Od jutra ma padać, więc niewiele porobimy, a tyle jest jeszcze do zrobienia ;:131

Dzisiejsze kwiatki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze widoczki
Obrazek

Obrazek

I Filek, pierwszy raz na trampolinie ;:167
Obrazek

Lecę szybko do Was :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ja również jestem pod wrażeniem tego, ile jesteście w stanie zrobić przy jednoczesnej opiece nad małym dzieckiem. ;:138 ;:138
Pamiętam, jak absorbujące były moje maluchy. :oops: Mieliśmy wówczas naszą pierwszą działkę, na której były tylko drzewa i krzewy owocowe, jedna kwiatowa rabata, trzy czy cztery warzywne, dużo trawy, piaskownica i huśtawki. Mimo tego ciągle brakowało czasu na porządne utrzymanie działki. ;:108 Fakt: pracowaliśmy oboje, a dzieci było troje.
Dobrego tygodnia, ;:196 Kasiu.
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09

Post »

Wspaniale,
Efektowna metamorfoza.
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu nie możesz doczekać się powojników, na pewno pokażą dużo kwiatów. ;:65 Moje przesadzone ledwo się zielenią. Będę podglądać Twoje.
Miziające się kociaki słodkie. :)
Właśnie porównania, pozwalają docenić pracę, jaką wkładamy w upiększanie naszych ukochanych miejsc na ziemi. U Was to wyjątkowo widać. ;:138
Spokojnego ogródkowania z Filipkiem. ;:4
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O rany! jak nam Filipek szybko rośnie...tak jak te wiosenne kwiatuszki ;:167 ucałowania dla dzielnego maluszka ;:196 Świetne sowy wypatrzyliście. Kasiu teraz masz dużo zająć w domu z dziećmi, ale kiedyś może pomyśl o wysiewie bo to tańszy sposób na zdobywanie roślin. Są wymiany (akcja) a także jak będziesz chciała to możemy Ci wysłać nasiona czy patyczki do rozmnożenia krzewów. To podwójna satysfakcja, a niewiele kosztuje :D
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Kasiu zacznę od synusia. Rośnie bardzo szybko i taka śliczna pyzulka ;:167 Widać, jak mu sie podoba w ogródku, szczęściarz, będzie dorastał w pięknym miejscu. :)

Zakupy świetne, zwłaszcza te doniczki, wspaniale się prezentują na tarasowych belkach. A widoczki z wiejskiego ogrodu zachwycające. Mam bardzo ładnie zaprojektowane rabatki. ;:108 Rośliny z kazdym rokiem będą większe, podzielisz ze swoich. Jest ślicznie u Was. ;:215
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko a ja właśnie mam wrażenie, że nic nie robimy :( Ostatnio udało się trochę porobić na ogrodzie, a tak wiele rzeczy czeka i jakoś prace nie posuwają się do przodu... Pokój na poddaszu, spiżarka od roku nie skończone ;:223 Będąc w ciąży mieliśmy to zrobić, ale jakoś nie wyszło, teraz działka czeka, to w domu tym bardziej nie chce się robić. Również życzę Ci dobrego tygodnia Lucynko ;:196

Mariolu dziękuję :)

Soniu dziękuję :) Już kilka powojników ma pąki, najbardziej nie mogę doczekać się tych nowych posadzonych w zeszłym roku, zapowiadają się nieźle. Miejmy nadzieję, że nic już nie zakłóci im rozwoju.

Marysiu dziękuję :) W tym roku darowałam sobie wysiewy, z braku czasu, ale niektóre swoje roślinki już dzielę :tan
Z reguły kupuję tanie rośliny, na forum również i takie, które się rozrastają.

Monia dziękuję :) Ty nie myślisz o drugiej pyzulce? :lol: Córka jakoś nie garnie się do ogrodu, może synek będzie.
W doniczkach sowach już widzę wiszące kwiaty, po które wkrótce jadę ;:65

Po raz kolejny tulipanki, bo zaraz ich nie będzie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kokoryczka rozrasta się
Obrazek

Barwinek szaleje
Obrazek

Obrazek

Do południa nie było eM, więc nic nie mogłam zrobić, a popołudniu zaczęło padać zgodnie z prognozą. Niedawno przeszła burza. Roślinki podlane, muszę tylko bratki podlać na oknach. Opryskałam róże, bo jakieś białe mendy zasiadły mi na Angelice ;:124 i pofalowały liście.

I jeszcze widoczek z sypialni
Obrazek

Miłego wieczoru :)
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Kasiu wiosna u Ciebie piękna te kwiaty te kolory cudo ;:oj sowy rewelacyjne gdzie ty takie dołapałaś :) Twoja metamorfoza działki to jest nie samowite ile zrobiliście. Filipek super ma trampolinę ja tez się zastanawiam nad kupnem dla Kacperka, ale on dopiero ma 4 miesiące. Trzymam kciuki za was pozdrawiam i życzę udanego tygodnia
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
nowapasja
1000p
1000p
Od: 28 sty 2011, o 10:25

Post »

Kalwinka wpuść do domu bo pada :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”