Nadszedł ten czas by otworzyć kolejną część wątku, poprzednia część tutaj ---> Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
Przypomnę na początku jak to wszystko się rozpoczęło
 działkę mam już 3 lata, wizja początkowa była taka, że mam być na niej mało pracy a dużo relaksu
 działkę mam już 3 lata, wizja początkowa była taka, że mam być na niej mało pracy a dużo relaksu  niestety rzeczywistość okazała się całkiem inna, częściowo przez Forum mój pogląd się zmienił i rozpocząłem swoją wizję ogrodu z kwiatami, krzewami i całą resztą
 niestety rzeczywistość okazała się całkiem inna, częściowo przez Forum mój pogląd się zmienił i rozpocząłem swoją wizję ogrodu z kwiatami, krzewami i całą resztą  Nie żałuję, ogród cieszy oko, a wszystko staram się tak planować, żeby mimo wszystko za bardzo się nie przemęczać
 Nie żałuję, ogród cieszy oko, a wszystko staram się tak planować, żeby mimo wszystko za bardzo się nie przemęczać 
Przez te 3 lata moja 400 metrowa działeczka sporo się zmieniła, jeszcze dużo jej brakuje, ale staram się po woli małymi krokami zrobić z niej ideał, mam nadzieję, że się uda i będę mógł się cieszyć swoimi poczynaniami. Zawsze są jakieś założenia, ale nie zawsze idzie wszystko po mojej myśli, bo albo brak czasu albo inne rzeczy, głównie muszę uporządkować swoją altanę wewnątrz, bo wejść się nie da
 przecież wszystko jest potrzebne
 przecież wszystko jest potrzebne   
 No nic nie zanudzam Was i zapraszam do mojej drugiej części wątku, poniżej kilka moich wiosennych zdjątek:

Niestety forum tu nie pomaga, bo chciało by sadzić wszystko co mają inni. Zgadzasz się ze mną.
  Niestety forum tu nie pomaga, bo chciało by sadzić wszystko co mają inni. Zgadzasz się ze mną.  

. Cudne wiosenne fotki pokazałeś, z przyjemnością będę kibicowała w Twoich ogrodowych zmaganiach
 . Cudne wiosenne fotki pokazałeś, z przyjemnością będę kibicowała w Twoich ogrodowych zmaganiach   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam  

najbardziej podobają mi się te postrzepione tulipany- zachwycają. Dużo czasu wolnego życzę na rozkoszowanie się tym pięknem.
  najbardziej podobają mi się te postrzepione tulipany- zachwycają. Dużo czasu wolnego życzę na rozkoszowanie się tym pięknem.

I widać, że murarki pracują już w pocie czoła, starają się jak mogą. U mnie jeszcze kilka rurek jest zamkniętych, może z nich nie wylecą?
 I widać, że murarki pracują już w pocie czoła, starają się jak mogą. U mnie jeszcze kilka rurek jest zamkniętych, może z nich nie wylecą? Obecnie masz idealną wiosnę z przepięknymi tulipanami
 Obecnie masz idealną wiosnę z przepięknymi tulipanami 

Czy murarki potrafią zastąpić pszczoły.
 Czy murarki potrafią zastąpić pszczoły.  

Pozdrawiam Serdecznie!
 Pozdrawiam Serdecznie!