U mnie jeszcze popadało, więc ogród tak przyspieszył, że nie nadążam...
 U mnie jeszcze popadało, więc ogród tak przyspieszył, że nie nadążam...Ewelinko nie wiem, gdzie te roślinki tak się spieszą... Może myślą, że to już lato?

Aniu Annes moja magnolia jest bardzo młodziutka, w tamtym roku miała jeden pączek, ale za to przetrzymała go dzielnie przez mróz, śnieg i pokazała mi swój kwiat
 W tym roku tych pączków ma ze dwadzieścia, więc i moja radość 20 razy większa
 W tym roku tych pączków ma ze dwadzieścia, więc i moja radość 20 razy większa  Kokorycz mam z wymiany od Lidzi slila 1 z forum.
 Kokorycz mam z wymiany od Lidzi slila 1 z forum.Ewuś ewarost oj tam od razu marudzą, tak tylko kontemplują
 U mnie tak było z białą sasanką, kilka razy próbowałam ją zaprosić, w tamtym roku powiedziałam jej, że to ostatnia próba, no i rośnie o dziwo
 U mnie tak było z białą sasanką, kilka razy próbowałam ją zaprosić, w tamtym roku powiedziałam jej, że to ostatnia próba, no i rośnie o dziwo  
 Lidziu trudno mi powiedzieć, czy fiołki zimują, czy tylko się pięknie sieją, w każdym razie jest całe mnóstwo. Ten szafirek to jednak cebulica Bifolia
 Pierwiosnki na początku były bardzo marne, myślałam, że nic z nich nie będzie, a tymczasem one szybko się ogarnęły
 Pierwiosnki na początku były bardzo marne, myślałam, że nic z nich nie będzie, a tymczasem one szybko się ogarnęłyAlu to jednak jest cebulica Bifolia, psice wyciągnęły znacznik, a ja się nie przyjrzałam

Ewuś Pashmina co rusz dołączają nowe roślinki, tylko nie nadążam z wstawianiem

Iwonko 1 mówisz i masz
 Jan Bos
 Jan Bos
Mariusz na szczęście jest całe mnóstwo innych roślin, które chcą u nas kwitnąć, więc nie będziemy się prosić głupich irysków

Olu u mnie ładnie popadało w tamtym tygodniu, a w tym też już za mokro nie jest... Za to wyobraź sobie jak rośliny przyspieszyły po tym deszczu

Martuś masz rację, rośliny wynagradzają nam naszą harówę
 Chcą nas zachęcić do dalszych wysiłków
 Chcą nas zachęcić do dalszych wysiłków 

Powojniki też ładnie odbijają, wczesne mają już pączki
 Powojniki też ładnie odbijają, wczesne mają już pączki  Cebulowe zakwitają jedne przed drugimi. W ogóle ogród zmienia się tak szybko, że najchętniej wcale bym z niego nie wychodziła
 Cebulowe zakwitają jedne przed drugimi. W ogóle ogród zmienia się tak szybko, że najchętniej wcale bym z niego nie wychodziła  

.Moje wszystkie to NN
 .Moje wszystkie to NN   Bardzo spodobał mi się ten jasny róż. Nie lubię pomyłek w kwiatach, ponieważ nie wszystkie kolory mi odpowiadają. Z posadzonych w tamtym roku tulipanów już mam dwie pomyłki
 Bardzo spodobał mi się ten jasny róż. Nie lubię pomyłek w kwiatach, ponieważ nie wszystkie kolory mi odpowiadają. Z posadzonych w tamtym roku tulipanów już mam dwie pomyłki  

duża róznorodność.
 duża róznorodność.

Ale masz  teraz perfumy  cudne w  ogrodzie. Uwielbiam  ich zapach.
  Ale masz  teraz perfumy  cudne w  ogrodzie. Uwielbiam  ich zapach. 

To cebulica syberyjska
  To cebulica syberyjska 

i trzeba dokupić
  i trzeba dokupić   .
 .