Hej Wszystkim
Tak, więc w sobotę w końcu został postawiony mój foliak

Zaczęło się sianie "na całego". Posiałem już arbuzy (45 szt.), melony (18 szt.), kapusty ozdobne i kapustę pekińską, kalafiory, dosiałem celozję, popikowałem mrozy. Jutro będę siać jeszcze więcej kwiatów i jakieś dynie, cukinie, kalarepy i może dosieję troszkę pomidorów koktajlówek, melonów i arbuzów, bo jakoś mnie tak kusi i kusi
Warzywka gruntowe mam już wysiane (sobota), więc warzywnik "mały" mam już z głowy. Do ogarnięcia został jeszcze te większy warzywnik, który jest cały czas w fazie tworzenia. Muszę przygotować kopce dla pomidorów (odchwaścić i nawieść). Do tego wszystkiego muszę jeszcze "zedrzeć" trawnik, a raczej łączkę perzowo-trawiasto-chwastową

Został jeszcze 'kawałeczek', więc mam nadzieję, że skończę to do 15 maja, no może 20
Zakupiliśmy korę, więc będę miał zajęcie w jakiś dzień, by wszystko nią obłożyć

Mam nadzieję, że powstrzyma ona trochę chwasty i wysychanie wody z ziemi
Byłem dziś w ogrodniczym i zakupiłem w końcu maki ozdobne pełne i odmianę "Danish Flag", oby pięknie kwitły

Przy okazji kupiłem też słonecznik pełny, wysoki

Gdzie ja to wszystko wysieję???
Przy okazji sprzątania przy płocie zauważyłem, że u sąsiada wysiało się więcej
mojego nagietka lekarskiego niż u mnie

Z roku na rok przedostaje się on dalej od płotu... obawiam się, że u mnie w końcu nie będzie go w ogóle
Mój dziewięcioletni kasztanowiec zakwitnie po raz pierwszy

Wyhodowałem go od nasiona, najpierw rósł w doniczce przy piecu u Dziadków

Na razie wypatrzyłem jeden kwiatostan:
Tulipany pięknie kwitną, a jedna odmiana posadzona jesienią ma tak ogromne liście i kwiaty, że zagłusza nawet krzaczek aktinidii posadzony w zeszłym roku:
I inne tulipany:
Jeden z moich ulubionych tulipanów. Takie oczko w głowie

Jest taki "inny", według mnie cudowny... W wazonie trzyma się baaardzo długo. Niestety nie znam odmiany (może ktoś zna?), a bardzo ciężko się rozmnaża
Nie wiem skąd biorą się niektóre tulipany w moim ogrodzie... np. ten?