Wesołych Świąt i smacznego jajka
Moje zielone zakręcenie cz.II
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje zielone zakręcenie cz.II
Julcia szklarnia wypełniona po brzegi
tylko więcej
by się przydało 

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zastanawiam się tylko, na jak długo....
Może uda mi się choć na chwilę wyrwać z oblężonego gośćmi domu i odwiedzić działeczkę póki ciepło będzie.
Tobie życzę słonecznych dni i zdrówka.
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piotrku roślinki niby sobie radzą w domku, gorzej z pomidorami wyglądają na niedożywione, wyciągnięte,z cieniutkimi łodyżkami , jednym słowem mizeroty
Julianie na targach pogoda ma dopisać , tylko roślinki do wykopania malutkie , nie zdążyły podrosnąć, chyba ze w dwa dni wystrzelą, odbierz pw.
Marysiu dziękuję
i już po świętach, szkoda bo fajnie było

Dziś wbrew przewidywaniom jednak dotarłam na działkę, nawet po południu miałam słońce
Udało mi się opryskać miedzianem drzewa, wywieźć na grządki kompostu, nawet groch wysiałam.
Zrobiłam zdjęcie domku dla moich murarek,
Mariuszu przy Twoich hotelach u mnie tylko noclegownia

Lucynko gości nie zostawiaj
teraz mają być coraz cieplejsze dni , to nadrobimy
bez strachu o przeziębienie
dni długie to nawet zdążymy się zmęczyć
Dziś po południu pogoda dopisała więc i kolorki już są.

Idę leczyć zakwasy, dobranoc
Julianie na targach pogoda ma dopisać , tylko roślinki do wykopania malutkie , nie zdążyły podrosnąć, chyba ze w dwa dni wystrzelą, odbierz pw.
Marysiu dziękuję

Dziś wbrew przewidywaniom jednak dotarłam na działkę, nawet po południu miałam słońce
Udało mi się opryskać miedzianem drzewa, wywieźć na grządki kompostu, nawet groch wysiałam.
Zrobiłam zdjęcie domku dla moich murarek,

Lucynko gości nie zostawiaj
dni długie to nawet zdążymy się zmęczyć
Dziś po południu pogoda dopisała więc i kolorki już są.

Idę leczyć zakwasy, dobranoc
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- buum

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Ślicznie
Oj zakwasy na początku zawsze są. Czym głębiej w sezon mięśnie będą rozgrzane
Jutro jeszcze cieplej ma być
Oj zakwasy na początku zawsze są. Czym głębiej w sezon mięśnie będą rozgrzane
Jutro jeszcze cieplej ma być
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Julciu ale fajne kwiatuszki trzy
a ten najmniejszy chce dorównać dużym
Murarki ważne żeby miały domek i nie muszą mieć apartamentów
Kwiatki kwitną więc wiosna na całego...a co pod miodunką kwitnie? Bratki zeszłoroczne i już teraz sadziłaś?
Lecz zakwasy, ja też ciągle się rozkręcam...ale ważne że codziennie można już popracować!
Zupełnie inny humorek Julciu
Murarki ważne żeby miały domek i nie muszą mieć apartamentów
Lecz zakwasy, ja też ciągle się rozkręcam...ale ważne że codziennie można już popracować!
Zupełnie inny humorek Julciu
- julcia1

Piotrku ja lubię zakwasy szczególnie wiosną
a upał faktycznie był 22 stopnie w cieniu, do tego więcej ruchu, więc spływałam potem przez cały dzień tym bardziej ze nie chciałam się jednak za bardzo rozbierać.
Marysiu faktycznie panienka wpatrzona w chłopaków
broją po równo.
Dziś chyba rozbierzemy resztki starego tunelu ,a jutro zaczniemy nowy.Juz się denerwuję czy mam wszystko co potrzebne , bo dokupić w niedzielą nie będzie gdzie, a w poniedziałek do pracy.
Marysiu nie mam pojęcia , bo inne od cebulicy i puszkini , kwiatki ma drobniejsze.wstawiam w środku dla porównania.

Wiosna zaskakuje tempem , wczoraj jeszcze pusto a po jednym dniu ciepła szał

kwitnąć zamierz a nawet pierwiosnek gruziński mimo ze zmarznięty,to jednak pojedyncze kępki będą kwitły,
będzie trzeba odmłodzić po kwitnieniu i rozsadzić inaczej

Marysiu bratki to samosiew ,ale faktycznie wczoraj z bryłką ziemi przenosiłam w bardziej reprezentacyjne miejsce.
Zakwasy to jednak po zimie zawsze sa
ale mimo wszystko to lubię
Spokojnego i cieplutkiego dnia
[
Marysiu faktycznie panienka wpatrzona w chłopaków
Dziś chyba rozbierzemy resztki starego tunelu ,a jutro zaczniemy nowy.Juz się denerwuję czy mam wszystko co potrzebne , bo dokupić w niedzielą nie będzie gdzie, a w poniedziałek do pracy.
Marysiu nie mam pojęcia , bo inne od cebulicy i puszkini , kwiatki ma drobniejsze.wstawiam w środku dla porównania.

Wiosna zaskakuje tempem , wczoraj jeszcze pusto a po jednym dniu ciepła szał

kwitnąć zamierz a nawet pierwiosnek gruziński mimo ze zmarznięty,to jednak pojedyncze kępki będą kwitły,

Marysiu bratki to samosiew ,ale faktycznie wczoraj z bryłką ziemi przenosiłam w bardziej reprezentacyjne miejsce.
Zakwasy to jednak po zimie zawsze sa
Spokojnego i cieplutkiego dnia
[
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- maniolek

Julcia nie ma co narzekać na warunki dla murarek, ważne że mają lokum, nieważne jakie
wiosna u Ciebie się rozkręca, ja jutro mam w planach działkę i wielki zapał i plany, a jak wyjdzie się okaże 
-
plocczanka

Juleczko, u Ciebie szybciej ruszyły kwiatuszki.
U mnie tylko krokusy i miłki, fiołki zaczynają. A! I jeden pierwiosnek. Miodunki mocno przymarzły, ale gramolą się i będą kwitły, szczególnie ta czerwona.
Zakwasy dotyczą każdego z nas ogrodomaniaków i bardzo je wszyscy lubimy.
Fantastycznej trójeczki wnusiów się doczekałaś.
Niech rosną zdrowo.
Moi goście odwołali wizytę, więc jutro zaliczę kolejne zakwasy.
Zdrówka.
U mnie tylko krokusy i miłki, fiołki zaczynają. A! I jeden pierwiosnek. Miodunki mocno przymarzły, ale gramolą się i będą kwitły, szczególnie ta czerwona.
Zakwasy dotyczą każdego z nas ogrodomaniaków i bardzo je wszyscy lubimy.
Fantastycznej trójeczki wnusiów się doczekałaś.
Moi goście odwołali wizytę, więc jutro zaliczę kolejne zakwasy.
Zdrówka.
-
tencia

- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Widzę Julciu ,że sezon otworzyłaś ,kwiatuszki śliczne dostaną słoneczka i będzie jeszcze piękniej.Ja swoją odwiedzę po niedzieli bo jeszcze mokro ,chociaż mogłabym spalić coś suchego,sprzątnąć gałęzie ale przyplątało się przeziębienie więc jak nie urok ....Bałagan z rozsadami w domu jakoś mi nie przeszkadza,pierwsze co robię po przebudzeniu to obchód moich parapetów
.dzieciaczki widać ,ze szczęśliwe zwłaszcza jak mogą pobroić.Julciu pozdrawiam serdecznie i miłej pracy na działeczce 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Julciu może uda się nazwać naszego małego kwiatuszka
Moje pierwiosnki miały podmarznięte stare listki, ale oberwałam i pokazały się młode zielone. Odmładzanie niestety jest konieczne. Najgorzej wyglądają żurawki
Dobrego dnia Julciu
Moje pierwiosnki miały podmarznięte stare listki, ale oberwałam i pokazały się młode zielone. Odmładzanie niestety jest konieczne. Najgorzej wyglądają żurawki
Dobrego dnia Julciu
- buum

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
https://www.fotosik.pl/zdjecie/1a2717df70fe46fa
Julcia co to za piękne kwiatki ????
Julcia co to za piękne kwiatki ????
-
plocczanka

Tylko nie zapomnij zabrać aparatu fotograficznego,
Dobrego weekendu.
- julcia1

Dobry Wieczór
Jak ten czas szybko płynie ,cudowna pogoda się utrzymuje więc działam na działce, roboty jest sporo a rośliny jakoś zaczekać nie chcą tylko nadrabiają stracony czas. Na początku tygodnia cieszyłam się zakwitły irysy i krokusy a dziś już smętne zaschnięte kikuciki. Szczęście że przyroda nie lubi próżni
Mariuszu plany mamy wszyscy, gorzej z wykonaniem bo czasem brakuje czasu lub sił na wykonanie lub brak zdolności manualnych.Cały tydzień się męczymy aby postawić nowy tunel foliowy

już prawie , prawie ale spowalniają nas tacy pomocnicy

Lucynko mam właściwie wszystko podmarznięte
najbardziej mi żal czosnku z sadzenia jesiennego, bo tylko suche czubeczki wystają z ziemi jeszcze zostawiam z nadzieją ze może jednak ,zresztą więcej mam takich strat

Tenciu nawet nie wiesz jak zazdroszczę wilgoci ja już podlewam
.
Przeziębienia nie zazdroszczę, natomiast moje rozsady w domu mi przeszkadzają bo przed raczkującą wnuczką
i kotem muszę pilnować. Za oknem ciepło więc dało by się wystawić do tunelu ale on dopiero powstaje
Marysiu też żurawkom usunęłam suche listki tylko właściwie nad ziemią nic nie zostało , może odbiją od korzeni. Pierwiosnki właściwie już ładnie odbijają.
Piotrku na zdjęciu śnieżnik szybko się rozrasta tworząc łany kwiatów , pomału będę ograniczać bo coraz więcej miejsca zajmuje a usychając pod koniec maja nie specjalnie zdobi.
Lucynko mam słoneczną pogodę już praktycznie drugi tydzień , jest cieplutko więc rośliny szaleją robię zdjęcia jednego dnia a następnego juz nie aktualne .
Więc specjalnie dla Ciebie kilka dzisiejszych

To groszek zasiany w poprzednią sobotę

Dziękuję Wam za odwiedziny
Teraz idę grzecznie
bo jutro w planach mamy ubranko uszyć dla tunelu 
Jak ten czas szybko płynie ,cudowna pogoda się utrzymuje więc działam na działce, roboty jest sporo a rośliny jakoś zaczekać nie chcą tylko nadrabiają stracony czas. Na początku tygodnia cieszyłam się zakwitły irysy i krokusy a dziś już smętne zaschnięte kikuciki. Szczęście że przyroda nie lubi próżni
Mariuszu plany mamy wszyscy, gorzej z wykonaniem bo czasem brakuje czasu lub sił na wykonanie lub brak zdolności manualnych.Cały tydzień się męczymy aby postawić nowy tunel foliowy

już prawie , prawie ale spowalniają nas tacy pomocnicy

Lucynko mam właściwie wszystko podmarznięte
najbardziej mi żal czosnku z sadzenia jesiennego, bo tylko suche czubeczki wystają z ziemi jeszcze zostawiam z nadzieją ze może jednak ,zresztą więcej mam takich strat

Tenciu nawet nie wiesz jak zazdroszczę wilgoci ja już podlewam
Przeziębienia nie zazdroszczę, natomiast moje rozsady w domu mi przeszkadzają bo przed raczkującą wnuczką
i kotem muszę pilnować. Za oknem ciepło więc dało by się wystawić do tunelu ale on dopiero powstaje
Marysiu też żurawkom usunęłam suche listki tylko właściwie nad ziemią nic nie zostało , może odbiją od korzeni. Pierwiosnki właściwie już ładnie odbijają.
Piotrku na zdjęciu śnieżnik szybko się rozrasta tworząc łany kwiatów , pomału będę ograniczać bo coraz więcej miejsca zajmuje a usychając pod koniec maja nie specjalnie zdobi.
Lucynko mam słoneczną pogodę już praktycznie drugi tydzień , jest cieplutko więc rośliny szaleją robię zdjęcia jednego dnia a następnego juz nie aktualne .
Więc specjalnie dla Ciebie kilka dzisiejszych

To groszek zasiany w poprzednią sobotę

Dziękuję Wam za odwiedziny
Teraz idę grzecznie
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- maniolek

Julcia widzę, że straty też Cie nie ominęły
hmmm ciekaw jestem jak tam szycie kubraczka na tunel pójdzie
ogród pięknie uporządkowany
nic tylko czekać na więcej słonecznych dni 
- Maciek13

- Od: 9 cze 2017, o 21:38