Krzewy odmian Riesling i Pinot Blanc

Rząd Cabernet Sauvignon i Merlotów

Krzewy Chardonnay, Elbling i Silvaner

Ale przynajmniej roślinki masz okryte kołderką. U mnie goło i wesoło. Zimno z lodowatym wiatrem.
 Ale przynajmniej roślinki masz okryte kołderką. U mnie goło i wesoło. Zimno z lodowatym wiatrem.

Śnieg ubywa z każdym dniem. Myślę, że te dwie ostatnie noce z temperaturą -8,-9 st. C nie uszkodziły pąków, choć wschodni, porywisty wiatr mógł być dla nich zagrożeniem. Wkrótce się o tym przekonam. Z pewnością najmniej narażone będą pąki odmian późnych, jak Merlot i Cabernet Sauvignon.
 Śnieg ubywa z każdym dniem. Myślę, że te dwie ostatnie noce z temperaturą -8,-9 st. C nie uszkodziły pąków, choć wschodni, porywisty wiatr mógł być dla nich zagrożeniem. Wkrótce się o tym przekonam. Z pewnością najmniej narażone będą pąki odmian późnych, jak Merlot i Cabernet Sauvignon. Chardonnay
Chardonnay St.Laurent
St.Laurent

Wszyscy się przekonamy niebawem czy mrozy poczyniły jakieś większe straty. Oby nie !!! U mnie śniegu nie było więc mam sucho z czego się cieszę. Bo wcześniej popadał deszcz przed ochłodzeniem i bagno było. Teraz cieszę się pięknym słoneczkiem i słabszym wiatrem. Jest dziś bardzo przyjemnie.
 Wszyscy się przekonamy niebawem czy mrozy poczyniły jakieś większe straty. Oby nie !!! U mnie śniegu nie było więc mam sucho z czego się cieszę. Bo wcześniej popadał deszcz przed ochłodzeniem i bagno było. Teraz cieszę się pięknym słoneczkiem i słabszym wiatrem. Jest dziś bardzo przyjemnie.