U mnie na działce nadal mokro. Ale... grochu jeszcze nie wsadziłam do gruntu, a już myślę, kiedy dać fasolę na rozsadę  ?
  U mnie na działce nadal mokro. Ale... grochu jeszcze nie wsadziłam do gruntu, a już myślę, kiedy dać fasolę na rozsadę  ?Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz.3
- 
				Kasiak109
- 200p 
- Od: 8 cze 2015, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz.10
Cieszę się, że mogliście zrelaksować się w ogródkach   U mnie na działce nadal mokro. Ale... grochu jeszcze nie wsadziłam do gruntu, a już myślę, kiedy dać fasolę na rozsadę  ?
  U mnie na działce nadal mokro. Ale... grochu jeszcze nie wsadziłam do gruntu, a już myślę, kiedy dać fasolę na rozsadę  ?

U mnie na działce nadal mokro. Ale... grochu jeszcze nie wsadziłam do gruntu, a już myślę, kiedy dać fasolę na rozsadę  ?- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Planuję fasolkę na rozsadę na połowę kwietnia, w duże pierścienie   Tylko że zakładam, że wysadzę ją najpóźniej w drugim-trzecim tygodniu maja. Dotąd sprawdzał się taki termin.
 Tylko że zakładam, że wysadzę ją najpóźniej w drugim-trzecim tygodniu maja. Dotąd sprawdzał się taki termin.

Tylko że zakładam, że wysadzę ją najpóźniej w drugim-trzecim tygodniu maja. Dotąd sprawdzał się taki termin.
 Tylko że zakładam, że wysadzę ją najpóźniej w drugim-trzecim tygodniu maja. Dotąd sprawdzał się taki termin."Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka

Agnieszka
Dzisiaj posiałam do kuwetki drugą turę cebuli i por. Starszą rozsadę cebulki przystrzygłam. Nasionka marchwi i pietruszki umieściłam w wilgotnym piasku do podkiełkowania. Na parapecie proszą o popikowanie papryki, seler i wczesne pomidory (są już spore). Do szklarni chcę posiać dzisiaj rzodkiewkę i przesadzić sałatę. Na deser zostawiłam sobie kwiatki do wysiania - astry i cynie 

- jeszcze
- 1000p 
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja dziś posieję koperek i pietruszkę naciową. Korci mnie, żeby wysiać do gruntu buraka liściowego, bo ma być ciepło, ale chyba się jeszcze wstrzymam. Przygotowałam tunel i mogę już rozsadę sałaty tam wsadzić. Jutro będę pikować pomidory i rozsadę groszku do ziemi wrzucę, jak się da, bo jeszcze mały jest.

Iza

- chmielu11
- 200p 
- Od: 21 lip 2013, o 22:49
Dziś do gruntu poszła, pietruszka naciowa,koper szczypiorek i groch Cud Kalvedonu i Iłowiecki namoczone 24 godzin przed sadzeniem w wodzie.

Pozdrawiam Krzysiek

- 
				barteknysa
- 50p 
- Od: 25 kwie 2016, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ja dzisiaj sieję bób u siebie:)

Zapalony hodowca drzew figowych. 
Chyba jak większość forumowiczów, zaczynam być Dyniomaniakiem:)

Chyba jak większość forumowiczów, zaczynam być Dyniomaniakiem:)
Dziś do gruntu poszła: rzodkiewka, pietruszka korzeniowa i naciowa oraz sałata masłowa.

- Aguss85
Dosiałam jeszcze pasek rzodkiewki, a pierwsze rzodkiewki, szpinak i groszek- właśnie wzeszły  

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Agnieszka

Agnieszka
- 
				Pelasia
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
 Kiedy siałaś pierwsze rzodkiewki? Przed ostatnimi mrozami czy już po ?
 Kiedy siałaś pierwsze rzodkiewki? Przed ostatnimi mrozami czy już po ?Ja siałam przed mrozami i myślalam ze nic z nich nie będzie ,chciałam posiać w to samo miejsce jeszcze raz ,ale po rozgrzebaniu ziemi okazało się ,że wykiełkowały. Zostawiłam ,myślę ,że nie przemarzły....

- Aguss85
Sprawdziłam- 12 marca. To było przed tym ostatnim mrozem   

(szpinaku i groszku nie pokażę, bo zdjęcia są rozmazane)

(szpinaku i groszku nie pokażę, bo zdjęcia są rozmazane)
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Agnieszka

Agnieszka
- apw81
- 200p 
- Od: 11 lis 2011, o 17:09
Perlit, keramzyt czy wermikulit? Czym zaprawic doniczki z wysiewami i rozsadami? Chodzi o rozluźnienie podłoża i ustabilizowanie wilgotności.

pozdrawiam Asia
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud

"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Ja daję keramzyt. Gł?wnie dlatego,że mam go pod ręką ;)
ale sprawdza się też fajnie w kubkach z siewkami - wkładam jeden w drugi i w dolny wsadzam jeden kamyczek a g?rny dziurkuję.
Za to rozluźniam piaskiem.

ale sprawdza się też fajnie w kubkach z siewkami - wkładam jeden w drugi i w dolny wsadzam jeden kamyczek a g?rny dziurkuję.
Za to rozluźniam piaskiem.
Słuchajcie w mojej ziemi do siewu są takie białe, maciupkie kropki jakby ktoś solą posypał i oczywiście są już ziemióry, nie wiem czy były czy nie, ale może ciut za mokro mają. Czy siewki mogę zaaplikować preparat na nie, żebym w domu nie miała za chwilę stada?

Pozdrawiam, Werka

- 
				SylwesterK6
- 200p 
- Od: 11 lip 2014, o 12:17
Wysiałem dzisiaj trochę nasion pak choi. Pierwszy raz próbuję i chyba nie miałbym cierpliwości czekać do lipca. Reszta nasion pójdzie w terminie z opakowania.

Mam tę moc - Sylwek