Cudowny powiew wiosny! cz.38
- Zuzia111
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cudowny powiew wiosny! cz.38
Marysiu..a jednak zmiana tytułu wątku pomogła, tyle od razu kolorków.
. U mnie dalej deszczowo i pochmurno a na działeczce sama nie wiem co się dzieje.
. Zdrowych, pogodnych świąt. 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu wszystkiego dobrego na Święta
Oby zaraz po nich wyszło i zaświeciło
U Ciebie w ogrodzie już kolorowo i roślinki jakieś wyrywniejsze niż moje.
Oby zaraz po nich wyszło i zaświeciło
U Ciebie w ogrodzie już kolorowo i roślinki jakieś wyrywniejsze niż moje.
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu pamiętam te Twoje łany narcyzów z zeszłego roku. Cudo
Krokuski też śliczne, kiedy ja się doczekam takich kęp...
Wesołych Świąt!
Krokuski też śliczne, kiedy ja się doczekam takich kęp...
Wesołych Świąt!
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Powiew jest, Marysiu.
Wieje tak mocno, że tylko mieć nadzieję, że przywieje piękną pogodę.
Wiatr wschodni, więc powinno się to sprawdzić, że od jutra ciepło i slonecznie!
Poletko narcyzów jak zwykle cudownie zaskakuje
I śliczny jest ten bratek z białymi brzeżkami.
Wiatr wschodni, więc powinno się to sprawdzić, że od jutra ciepło i slonecznie!
Poletko narcyzów jak zwykle cudownie zaskakuje
I śliczny jest ten bratek z białymi brzeżkami.
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Marysiujak się cieszę ,ze wystarczyła zmiana tytułu do zmiany aury
szkoda tylko z u mnie to nie działa.
Marysiu życzę ci spokoju w to już drugie święto
szkoda tylko z u mnie to nie działa.
Marysiu życzę ci spokoju w to już drugie święto
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Trafiłaś w czasie Maryś bo właśnie wszystko się budzi do życia...no i my też.
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam serdecznie.
- Bazyla

- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Marysiu wszystkiego dobrego w ten świąteczny czas
Widzę, że zmieniając temat zdjęłaś zaklęcie z ogrodu i wprowadziłaś do niego cudowny powiew wiosny
Zdjęcia aktualnej wiosny przeurocze
ale na kolana powaliły mnie narcyzowe łany
- już nie mogę się doczekać tegorocznej fotorelacji z ich kwitnienia
Przesyłam
i
na nadchodzący tydzień.
Widzę, że zmieniając temat zdjęłaś zaklęcie z ogrodu i wprowadziłaś do niego cudowny powiew wiosny
Zdjęcia aktualnej wiosny przeurocze
Przesyłam
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam!
Święta dobiegają końca, rozpoczęły się w zimie a zakończyły wiosną...nawet dzisiejszy dzień stanął okrakiem na dwóch porach roku. Podobno wraca wiosna, ale na jak długo to pewnie nikt nie wiem
Dzisiaj już spacerując po ogrodzie snułam plany, a najpotrzebniejszych rzeczy do zrobienia jest moc. Zima powywalała wszystkie wetknięte w nią rzeczy począwszy od znaczników, a skończywszy na palikach podtrzymujących płotki. Napraw będzie bez liku. Najpierw jednak porządkowanie kurnika i przygotowanie grządek plus sianie. W altanie czekają dwie dostawy na posadzenie
Mariuszu dziękuję
Wiesz? ja chodzę z nosem przy ziemi i wypatruję co tu jeszcze wyszło
Niby jest wiosna ale jeszcze tych kolorowych punktów nie wiele. Jak zakwitną żonkile i tulipany to już będziemy mieli wiosnę
Julianie bardzo dziękuję za takie miłe życzenie, które się spełniły i nawet na koniec słonko zaświeciło
Tulipan z listeczkami w kropki to Tulipan niski Greiga Corsage, posadzony w 2016 a mam go od Benexa. Te krokusy to też pięknie sie rozrosły a każdy kolor z 10 cebulek. Z tym że posadziłam je na siatkach, bo mnie zawsze myszy drążyły korytarze i krokusy wpadały w czarną dziurę
Wszystkiego dobrego 
Iwonko dziękuję
ostatnia seria zdjęć to wszystko już tegoroczne aktualne! Myślisz że to od tytułu mojego wątku zależało
no widzisz, a za chwilę znowu wróciła zima. Nie wiem gdzie widziałaś miłka, bo ja go niestety nie mam, miałam ale się obraził
Martusiu dziękuję
no i miałam też wiosnę, zimowe święta, dyngus najpierw śniegowy w pod koniec dnia wróciła wiosna. Jeszcze tylko żeby wiatr ustał to będzie można wyjść w pole, a pracy mam huk
Jednak przeganiajmy ta zimę do skutku, bo po świętach trzeba mi znowu ruchu. Pozdrawiam serdecznie
Seba narcyzy rosną w oczach, więc lada dzień zaczną kwitnąć. Pytasz ile mają lat? nie wiem to gratis do starego domu, było ich parę a ten przyjęłam szczególnie ciepło
Krokusy warto przypolować w jesieni, bo wtedy sprzedawcy oferują je za grosze. Raz się skusiłam i nie żałuję
Zuziu dziękuję
oj święta u mnie też były takie, przy niskiej temperaturze wiał przykry wiatr i niestety po raz chyba pierwszy nikt nie odważył się na spacer po śniadaniu
Święta były typowo domowe. Za to jak wszyscy pojechali to zaświeciło dzisiaj słonko i jest nadzieją na poprawę, Ściskam
Małgosiu dziękuję
spełniło się i nim jeszcze święta się skończyły, skończyła się fatalna pogoda i jest nadzieja na wiosnę słoneczną i ciepłą
I Tobie życzę słoneczka 
Kasiu pamiętasz? krokusy w życiu mojej rodziny cieszą się szczególną sympatią. Przed laty jak jeszcze mieszkaliśmy w bloku jeździliśmy pod Kraków na takie właśnie żonkile w drugi dzień świąt, a teraz mamy je w ogrodzie
Krokusy mam drugą wiosnę, a każdej odmiany było po 10 cebulek, więc jak widzisz szybko się rozrastają! Dziękuję 
Beatko Bea dzisiaj powiało
i na szczęście przywiało poprawę pogody
Już miałam dzisiaj dużo cieplej i słoneczko, a wiatr jutro już będzie zanikał. Brateczki wreszcie posadzę na miejsce stałe.
Julciu i już po świętach, to krótkie święta i szkoda że nie były pogodne, bo na ogół wiązały się ze spacerami. U mnie też to nie działa, bo jak zmieniłam tytuł wątku to za dwa dni zrobiło się zimno i spadł śnieg
Dziękuję 
Elżbietko i może nareszcie uda się coś ukopać
Wiosna wraca to w ogrodach zacznie się ruch
Pozdrawiam słonecznie
Beatko Bazylko dziękuję
Widzisz ja też potrafię coś zaklinać
A najpierw porządnie zawiało i przywiało z powrotem wiosnę. Tylko co zrobić żeby ja już na stałe zatrzymać? Już nie będę wstawiać starych zdjęć, tylko poczekamy na kwitnienie poletka, a widzę jak rosną z godziny na godzinę
Wzajemnie Kochana niech i Tobie świeci

Taka kępka wyrosła po dwóch latach z 10 cebulek!

czujecie zapach ziemi, która gotowa jest rodzić?

Wspaniałego tygodnia i dziękuję za odwiedziny!
Święta dobiegają końca, rozpoczęły się w zimie a zakończyły wiosną...nawet dzisiejszy dzień stanął okrakiem na dwóch porach roku. Podobno wraca wiosna, ale na jak długo to pewnie nikt nie wiem
Mariuszu dziękuję
Wiesz? ja chodzę z nosem przy ziemi i wypatruję co tu jeszcze wyszło
Niby jest wiosna ale jeszcze tych kolorowych punktów nie wiele. Jak zakwitną żonkile i tulipany to już będziemy mieli wiosnę Julianie bardzo dziękuję za takie miłe życzenie, które się spełniły i nawet na koniec słonko zaświeciło

Tulipan z listeczkami w kropki to Tulipan niski Greiga Corsage, posadzony w 2016 a mam go od Benexa. Te krokusy to też pięknie sie rozrosły a każdy kolor z 10 cebulek. Z tym że posadziłam je na siatkach, bo mnie zawsze myszy drążyły korytarze i krokusy wpadały w czarną dziurę

Iwonko dziękuję
ostatnia seria zdjęć to wszystko już tegoroczne aktualne! Myślisz że to od tytułu mojego wątku zależało
no widzisz, a za chwilę znowu wróciła zima. Nie wiem gdzie widziałaś miłka, bo ja go niestety nie mam, miałam ale się obraził Martusiu dziękuję
Jednak przeganiajmy ta zimę do skutku, bo po świętach trzeba mi znowu ruchu. Pozdrawiam serdecznie
Seba narcyzy rosną w oczach, więc lada dzień zaczną kwitnąć. Pytasz ile mają lat? nie wiem to gratis do starego domu, było ich parę a ten przyjęłam szczególnie ciepło
Zuziu dziękuję
oj święta u mnie też były takie, przy niskiej temperaturze wiał przykry wiatr i niestety po raz chyba pierwszy nikt nie odważył się na spacer po śniadaniu Małgosiu dziękuję

Kasiu pamiętasz? krokusy w życiu mojej rodziny cieszą się szczególną sympatią. Przed laty jak jeszcze mieszkaliśmy w bloku jeździliśmy pod Kraków na takie właśnie żonkile w drugi dzień świąt, a teraz mamy je w ogrodzie

Beatko Bea dzisiaj powiało
i na szczęście przywiało poprawę pogody Julciu i już po świętach, to krótkie święta i szkoda że nie były pogodne, bo na ogół wiązały się ze spacerami. U mnie też to nie działa, bo jak zmieniłam tytuł wątku to za dwa dni zrobiło się zimno i spadł śnieg
Dziękuję 
Elżbietko i może nareszcie uda się coś ukopać
Pozdrawiam słonecznie

Beatko Bazylko dziękuję

Widzisz ja też potrafię coś zaklinać
A najpierw porządnie zawiało i przywiało z powrotem wiosnę. Tylko co zrobić żeby ja już na stałe zatrzymać? Już nie będę wstawiać starych zdjęć, tylko poczekamy na kwitnienie poletka, a widzę jak rosną z godziny na godzinę Wzajemnie Kochana niech i Tobie świeci

Taka kępka wyrosła po dwóch latach z 10 cebulek!

czujecie zapach ziemi, która gotowa jest rodzić?

Wspaniałego tygodnia i dziękuję za odwiedziny!
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
U mnie ona jeszcze nie powiewa, ale ma powiewać od jutra, tylko nie wiem, czy mam się cieszyć, czy złościć.
Pozdrawiam cieplutko i dobrego ogrodowania oraz zdrówka życzę.
-
--julian--

- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Marysiu Ależ mnie ucieszyłaś faktem, że te krokusy (botaniczne?) tak szybko się rozrastają
Jesienią posadziłem 100 cebulek, więc może za parę lat będzie co podziwiać, bo w tym roku jakoś tak skromnie one wyglądają
Pięknie wyglądają te kępki krokusów, są takie śliczne
A ta ooogrooomna kępa narcyzów
Czuję już ten zapach ziemi
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Marysiu !!! i ja Cię odnalazłam z czego się bardzo cieszę
Piękna wiosna u Ciebie
u mnie jeszcze śnieg leżał do popołudnia i strasznie wiało - jak w kieleckim na dworcu
Kwiatuszki już spore i rwą się do kwitnięcia a moje siedzą cichutko i nie wiem na co czekają ?
Sieweczki super
Serdecznie pozdrawiam i samych słonecznych i ciepłych dni życzę

Piękna wiosna u Ciebie
Kwiatuszki już spore i rwą się do kwitnięcia a moje siedzą cichutko i nie wiem na co czekają ?
Sieweczki super
Serdecznie pozdrawiam i samych słonecznych i ciepłych dni życzę
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Oj pachnie mi tą ziemią i przypomina czas młodości.
Krokusy prześliczne można tak patrzeć bez końca, szkoda że tak szybko wszystko przemija. 
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Marysiu uwielbiam zapach ziemi, lasu, wiosny, słonecznej jesieni, jest wiele takich zapachów, dla których przeprowadziłam się do "mojej oazy".
Imponująca kępa z 10 cebulek
Nawozisz je?
Imponująca kępa z 10 cebulek
- silversnow
- 500p

- Od: 30 maja 2016, o 23:45
Marysiu te Twoje dywaniki krokusów są po prostu boskie
Przepiękne.. Wiosną na pewno i do Ciebie dotarła . Juz niedługo będę podziwiać niejedno cudo w Twoim ogrodzie
Krokusy w tym roku mnie zaczarowały. Nawet te moje choć mam ich malutko
Marysiu zastanawia mnie jak maskujesz później miejsca po cebulkowych .Czy czekasz aż uschną listki i potem coś wsadzasz lub siejesz czy wcześniej to robisz obok kępek. ?
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52