Hej Ogrodnicy
Zacznę od życzeń
Kiedy Wielka Noc nastanie,
życzę Wam na Zmartwychwstanie,
dużo szczęścia i radości,
które niechaj zawsze gości ,
w dobrym sercu, w jasnej duszy ,
i niechaj wszystkie żale zagłuszy !
Dzisiejsza pogoda dopisywała przy pracach ogrodowych . Było na tyle ciepło, aby zdjąć kurtkę i czapkę. Mam nadzieję, że już żadne choróbsko się do mnie nie przyplącze
Przy okazji uprzątnięcia tunelu ze starych krzaków przeniosłem do niego rozsady. Tylko na kilka godzin, na razie nie planuję dogrzewać
Za duży to obowiązek a ja nie mam czasu . Matura jest dla mnie najważniejsza, nie warzywa . Ogólnie mam już wszycho posprzątane, jedynie jakieś prace pielęgnacyjne zostały. Mam też już plan na dróżki z kamienia w ogrodzie. Więcej szczegółów dopiero latem
Krokusiki zakwitły

Rabata przed i po plewieniu
Aaaa nie, te dwa zdjęcia były zrobione już po . Przez przypadek usunąłem z aparatu zdjęcie zrobione przed ...

Tunel przed i po sprzątaniu . Po prawej stronie widać rozsady, bidne strasznie

Samych krzaków i ściółki były trzy duże wózki
Wszystko spaliłem

Truskawki częściowo pokryte są śniegiem. Usunę martwe liście dopiero we wtorek

Mój nowy samochód

Julian troszkę tak, ale teraz wiem, że nie było warto . Mam też takie miejsce w ogrodzie, które sobie pies upodobał . Dobrze, że chociaż tam jest tylko kora

Wszystko by zgniótł .Z kamieni zrobione będą na pewno dróżki, to juz pewne . Obok altany rosną dwa Perukowce na pniu i Surmia ( też na pniu).
Anida czytałem, że może przezimować. Trzeba tylko dobrze okryć . Sadziłem ją z przekonaniem, że już zostanie w gruncie .
Zobaczymy, może się uda .
Ewelinko już wszystko zrobione

Też mam lilie do posadzenia, stały całą zimę na zewnątrz i przeżyły

Rok temu wszystko było takie duże, dzisiaj przeglądałem zdjęcia
Piotrek nie, to nie te. To odmiana zimująca w gruncie, bylina. Te od Zibiego też przezimowały, ale nie wszystkie . No i one często przemarzają. Raczej mówi się na nie jednoroczne .
Soniu u mnie jakoś byliny nie za bardzo się wysiewają

Może w tym roku to się zmieni, bo trochę jesienią nasion porozrzucałem po rabatach . Jak się uda to będę bardzo zadowolony, mam jeszcze sporo miejsc do obsadzenia i planów . Ja musiałem wyrwać większość naparstnic, zostało może z 20
Dziękuje bardzo Wszystkim za życzenia