Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja też chemii nie lubię, ale są przedmioty, których nie lubię jeszcze bardziej. nie uczę się w domu, jestem na tyle mądra, że wystarczy mi to, co zapamiętam z lekcji. ale i tak storczyki interesują mnie najbardziej i są dla mnie dużo ważniejsze niż szkoła. bo storczyki dają dużo radości, a szkoła nie.

a co do wieszania storczyków na suficie, i tak T. nigdy by się nie zgodził. a poza tym musiałyby wisieć na dwumetrowych sznurkach. wolę, jak stoją na oknach i stole.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie !

Nie jest jeszcze to pewne.. , ale chyba będe po gimnazjum uczył się w szkole ogodniczej w Miłocinie za Rzeszowem , bardzo fajna szkoła.. :) na : Technik architektury krajobrazu :oops: , okres nauki 4 lata... Watpie w to , żbym dał rade bo nawet ja chce sie uczyc , ale w ogóle mi to niewychodzi.. , i wmawianie że sobie dam rade niepomorze... :cry:

Ewa Janina Sadowska - No to też drogi... :shock: . U nas w kwiaciarni nawet jeszcze drozszy nie bedzie czekał tyle czasu aż przekwitnie , tylko i tak ktos kupi komus na imieniny i za kilka dni padnie... :cry: , wszyscy tak robia.. , nadwzajem sie obdarowywuja.. , a potem w kosz.. :cry: No może nie wszyscy , niektórzy chowaja wmiare dobrze po kilka storczyków...
A to stypendium to nie dla mnie.. , jestem słabiutkim uczniem.. , teraz przez te moje choroby.. , to pewnie na samych dwójach i trójach pociągne.. , boje sie że dfa mi 1 z chemi.. , bo w ogóle ostatnio mi nauka nieidzie.. :cry:

orange30 - Nauczyciel nie tłumaczy własnie za duzo.. A jak ktoś mówi , że nierozumie to nauczyculka mówi " co tu jest do rozumienia " ... :cry:

śnieżka - nie jedna fajna kolezanka mi pomagała i tłumaczyła z chemii.. i nic.. :cry:
Poprosić nauczyciela z którym się ma lekcję o kilka godzin dodatkowych korków prywatnie , stanowczo się zabrania i dyrekcja.. Żaden nauczyciel się niegodzi , jest to surowo zabronione.. , bo moga miec podejrzenia o łapówki , naciaganie ocen itd... :evil: . Zreszta ta nauczycielka mi niewytłumaczy...

renata75 - dziękuję :D

Storczykowa -
Storczykowa pisze:storczyki interesują mnie najbardziej i są dla mnie dużo ważniejsze niż szkoła. bo storczyki dają dużo radości, a szkoła nie.
Wydrukuje to 2 razy i oprawię , jedno podaruje szkole , a jedno zawiesze u siebnie w pokoju :mrgreen: :roll: . To jest szczera prawda.. ile ja juz nerwów zjadłem przez ta szkołe.. :cry: , ile zdrowia... . I na pewno nie będe sie nigdy z tego pózniej smiał jak to inni mówia.. W tej szkole co do niej chodze jest beznadziejnie i wszyscy siebie strasznie gnębią :evil: , ostatnio myslałem że sie z tej szkoły wypisze i bym to zrobił bo mama tez miła juz dość.. , ale może dotrwam do konca tego roku... :cry: . Cała okolica i inne miejscowości huczą , że strasznie nas stresuja.. i tępia.. :evil: . Mnie to co na lekcji słysz ucieka prawie wszystko , a na 3/2 ostatnich w ogóle niedociera...

Pozdrawiam !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

Tulipan998 pisze:Witajcie !

Nie jest jeszcze to pewne.. , ale chyba będe po gimnazjum uczył się w szkole ogodniczej w Miłocinie za Rzeszowem , bardzo fajna szkoła.. :) na : Technik architektury krajobrazu :oops: , okres nauki 4 lata... Watpie w to , żbym dał rade bo nawet ja chce się uczyc , ale w ogóle mi to niewychodzi.. , i wmawianie że sobie dam rade niepomorze... :cry:
Zacznij od ortografii może w czymś to pomoże.

- Nie z czasownikami piszemy osobno.
- Wyraz "w ogóle" również osobno
- Słowo "pomoże" przez ż bo "pomagać"

Zacznij wymagać najpierw od siebie, a dopiero potem od innych.

A może i storczyki dają więcej szczęścia, a szkoła nie. Ale bez szkoły na storczyki nie zarobisz. Bo teraz wykształcenie się liczy i dzięki niemu bedziesz mógł sobie pozwolić na przyjemności jeśli na nie zarobisz, a dobrze zarobisz jak się wykształcisz i przyłożysz teraz.

Decyzja należy do Ciebie.
wuzetka
50p
50p
Od: 4 lis 2008, o 00:53

Post »

volcowitch pisze:
Tulipan998 pisze:Witajcie !

Nie jest jeszcze to pewne.. , ale chyba będe po gimnazjum uczył się w szkole ogodniczej w Miłocinie za Rzeszowem , bardzo fajna szkoła.. :) na : Technik architektury krajobrazu :oops: , okres nauki 4 lata... Watpie w to , żbym dał rade bo nawet ja chce się uczyc , ale w ogóle mi to niewychodzi.. , i wmawianie że sobie dam rade niepomorze... :cry:
Zacznij od ortografii może w czymś to pomoże.

- Nie z czasownikami piszemy osobno.
- Wyraz "w ogóle" również osobno
- Słowo "pomoże" przez ż bo "pomagać"

Zacznij wymagać najpierw od siebie, a dopiero potem od innych.

A może i storczyki dają więcej szczęścia, a szkoła nie. Ale bez szkoły na storczyki nie zarobisz. Bo teraz wykształcenie się liczy i dzięki niemu bedziesz mógł sobie pozwolić na przyjemności jeśli na nie zarobisz, a dobrze zarobisz jak się wykształcisz i przyłożysz teraz.

Decyzja należy do Ciebie.
zgodzę, się, że może i lekacja by się przydała, ale wydaje mi się, że to forum akurat nie należy do pouczania, nauczania i zwracania uwagi na wykształcenie itp.....
pomaran3a
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 paź 2008, o 22:58

Nie matrw sie , wejdx na allegro, Sprzdający Orchisalon, say

Post »

Tulipan998 pisze:Szokoda ,że tak ciezko je dostać..... ;:98 ta chyba pójdzie... do....ko... , zauważylem teraz że te resztki korzeni robią się coraz bardziej zdrewniałe... , uschnięte.... Rodzice planują już budowę domu dla mnie.... :shock: , mamy już materiały.... i plan... ( a ja mam dopiero 15 lat :shock: ) , i w tym projekcie domu jest również nieduży ogród zimowy :D . Więc kiedyś w przyszłości... , marze aby zamienic to pomieszczenie w orchidarium i wtedy vand nie , może zabraknąć.... ( nawet gdybym miał po nie jechać do Holandii... ) Ale teraz tez mi się marzy dorodna duża niebieska , zdrowa vanda.... Trudno pozostaja mi falki... no i reszta prostrzych w uprawie.... A co do zakupów przez internet to nasłuchałem się wiele przykrych histori od kolegów i nie mam zaufania do sprzedawców... Zreszta jestem zielony w sprawie kupowania przez internet.. , jak póżniej zapłacić osobie... ( wiem że chyba na konto się wysyła... )
Nie martw się, wejdz na allegro, sprzedający orchisalon, kupowałam u tej dziewczyny vandy w róznych kolorach, ona jest z Krakowa i ja też, nawet mi do pracy przywoziła, jest bardzo sympatyczna. Jakbys chciał coś wiedzieć więcej - napisz- pomaran3a@wp.pl
Pozdrawiam Cię serdecznie i gratuluję zainteresowań, te vandę którą masz ratuj, nioe załamuj sie, dopóki ona zyje masz szansę jej pomóż, nie pisz , że do kosza. Obrazek
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Widzę , że i tutaj jest Pan V.... Wiem , że szkoła jest ważna i ja chcę się uczyć , ale moja szkoła jest okropna i zdania nie zmienię.. , każdy z okolicy to powie... Jak skończę się w niej uczyć to odetchnę.. , rodzice żałują strasznie , że nie zapisali mnie do szkoły gdzie indziej..
wuzetka pisze: wydaje mi się, że to forum akurat nie należy do pouczania, nauczania i zwracania uwagi na wykształcenie itp.....
Zgadzam się w 100 % Poza tym moderatorem nie jesteś i w sprawie pisowni , oni mi już zwrócili na to uwagę.. Pisze za szybko , teraz przypomniałem sobie o firefoxsie i to co na czerwono podkreśli poprawiam ... :D . Ach te błędy.. , nigdy nie chcę a zawsze coś źle napisze.. ,a z przyzwyczajenia zamiast firefoxsa otwieram operę..... :oops: . Do ortograficznego słownika nie muszę zaglądać , bo z polskiego startowałem w przeróżnych konkursach ortograficznych i miałem dobre oceny , to tylko tak zawsze na klawiaturze...
:oops: , chce coś szybko i dużo napisać.. i później są efekty... :oops: . Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

pomaran3a - Witaj ! Dzięki za informace , ale chyba nie doczytałaś... , ja już tą vandę dawno straciłem.. i boje się kupować , żeby nie wydać kasy na marne... Musiał bym dostać dokładny sprawdzony , łopatologiczne opisany sposób uprawy... to może bym się zdecydował... :roll:
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Tulipan a ja cie zachecam do upraw Vandy bo to moim zdaniem jeden z najlatwiejszych i najmniej wymagajacych storczyköw. Jak bedziesz mial problemy to my ci pomozemy :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

Łopatologicznie? Zraszasz lub kąpiesz, raz na jakiś czas traktujesz nawozikiem i wszystko :) :) A Jola podpowiada na bieżąco, więc nie ma czego się bać.. Moje dwie mają się świetnie, Jola potwierdziła tą moją nieskromną przechwałkę na podstawie fotek :):):):)
To ja typ niepokorny :)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Takie to proste.. , ja nie wiem jaki czas kapać , jak często.. , zawsze za dużo , albo za mało miła wody moja.. i padła. :cry: Zraszałem , zraszałem i woda dostawała się do serca.. i podgniwała.. , dla mnie najprostsze w uprawie są phalaenopsis , a dla was vanda... :shock:
W Leroy Merlin , bez przerwy przyworzą vandy po 110 zl.... Mama , by mnie zabiła.. i dla mnie drogie... , mama mówi że by sie dała prędzej powiesić niż kupić takiego drogiego kwiatka tak trudnego w uprawie w takiej cenie.... :lol: Ale ja chce vandę.. :cry:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja niestety poza wystawami Vand nie spotykam. na wystawach są zwykle w cenach 80-200 zł, zalezy od wystawy i od tego, czy Vanda jest w szklance czy nie. a zraszania Vand nie polecam, 3 lata temu moje pierwsze Vandowate tylko zraszałam i było im mało, miały wiotkie liście, dopiero odkąd zaczęłam moczyć Vandy zawsze mają sztywne liście.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

W Rzeszowie jak jestem to zawsze w Leroy Merlin są... , takie przekwitajace ze zwiniętymi kwiatami nawet po 70 zł... a takie ładne kwitnące i z paczusiami 110zł... :roll: Znowu zakochałem się w vandach... :roll: :twisted: :) :D . i strasznie chce po tym jak zobaczyłem to zdjęcie na forum... :shock:
Obrazek
To zdjęcie jest porzyczone od : miluck - Jagody z jej watku : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=192 , myślę , że sie nieobrazi... :oops: , jakby co to usune... Ja chce vandę , ja chce vande.. ! :twisted: taką jak ta ! Piekna w krateczkę.. :P :roll:

W niedziele , lub w sobote jadę do storczykarni w Łańcucie :D , natrzaskam dużo fotek i jadę do Rzeszowa do Leroy Merlin , Auchana... :P :D Jak mnie pokusi to kupię sobie vande.. i taki duży wazon... :roll: ale wątpię bo bym musiał ponad 150 zł.. dać.. :cry: i mama na pewno się niezgodzi... :cry: , jak niewypali to kupie przynajmniej 2 phalaenopsis... :P Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Tulipan998 pisze: Jak mnie pokusi to dupie sobie vande.. i taki duzy wazon... :roll: 9 ale watpie bo bym musiał ponad 150 zł.. dac.. :cry: i mama na pewno się niezgodzi... :cry: , jak niewypali to kupie przynajmniej 2 phalaenopsis... :P Pozdrawiam !
Oj tym razem chyba musisz poprawić błędy :twisted:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O matko.. ! , nie wiem jakim cudem ale zamiast k na klawiaturze cały czas wyskakuje d.... :oops: :oops: :oops: , a zamiast z wyskakuje y :evil: może klawiatura Niemiecka mi sie przestawiła.. ale mi wstyd... :oops:
Edit: Już wszystko wporządku... :oops: Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Domyślałam się, że to przez przypadek, a nie celowo :lol:
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”