Witam serdecznie:)
Dziś od rana słoneczna pogoda,ale mroźno,a wiatr porywisty.Pojechałam z M na giełdę,wyhaczyłam koszyk wiklinowy za 5 złociszy i fajny dzbanek niebieski i od razu czuję się lepiej
Na parapetach robi się zielono,ale i miejsca zaczyna brakować.Kiedy przyjdzie do pikowania pomidorków to nie wiem co zrobię.
Zwlekam z zakupem foliaka,ale pewnie będę musiała zakupić.
Tydzień temu byłam z mamcią na działce.Była piękna pogoda,dojazd kiepski,błoto pryskało spod kół,ale jakoś dojechałyśmy.
Troszkę pograbione,rabata pod aronią wysprzątana.Pooglądałam róże i na moje oko wyglądają całkiem dobrze,ale dopiero w kwietniu się okaże,czy miałam rację.
Przymierzam się jeszcze do zakupu białej lobelii do niebieskiego czajnika.Jutro podjadę do Brico w celu zakupu nasion.
Piotr siewki dają radę i jak na razie wszystko mi wzeszło.Cieszę się,bo na to liczyłam
Krokusów mam za mało,przecież one są takie wdzięczne,zawsze zapominam na jesieni wsadzić cebulki
Basiu przygotowuję się do wiosny i oczekuję siejąc nasiona.Już zieleni się na parapetach
Maniolek pomidorków mi się zachciało

Zobaczymy,czy zjem swoje owoce.Będę koło nich chodziła i pilnowała,by ładnie rosły
Gosiu już nadaję,ciągle brakuje mi czasu na wpisy...ciekawe co wysiejesz?
Elwi no właśnie ta pogoda nie rozpieszcza.Dziś taki zimny wiatr przeszywający,niby słonko,ale na spacer to nie za bardzo.
Czytam,że Kordeski zamówiłaś.Ja od tego hodowcy mam Lions Rose i bardzo sobie cenię tę różę

Masz rację,że Kordeski są zdrowe,coś w tym jest i warto w nie zainwestować.Angielki też bym domówiła,Batsheba moje marzenie na razie w głowie,ale pewnie kiedyś ją zaproszę
Soniu ostnica wystrzeliła,kolejno pojawiły się nowe nitki,także nie jest źle
Pomidorki kiełkują,a te z Lidla mają już podwójne pary liści.
Pobyt na działce choć niedługi poprawił mi humor i dał energię,oby do przodu
zamarznięte oczko
Rozplenica wysiana z nasion od koleżanki forumowej...a przy niej hiacynty wyłażą
Pierwszy krokus
Zamarznięty pąk lilii wodnej
Nieoceniony wujek pościnał góry iglaków...
Czekam na ocieplenie