Aniu , robiłam dziurki . Gwóźdź i świeczka i jazda . W każdym wgłębieniu po dwie dziurki razy cztery paletki razy dwa komplety. Ponad 380 dziurek .Myślałam, że mi ręka odpadnie.
Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
Alu , nie mam szklarni , więc będzie w gruncie . Może ewentualnie osłonię ją tylko do okoła.
Aniu , robiłam dziurki . Gwóźdź i świeczka i jazda . W każdym wgłębieniu po dwie dziurki razy cztery paletki razy dwa komplety. Ponad 380 dziurek .Myślałam, że mi ręka odpadnie.
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwcia mam takie pytanko ponieważ ja tez daję do gruntu czy ty będziesz dawała agrowłóknine ? pod papryczki i pomidorki
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko, sieweczki bardzo ładnie i zdrowo się prezentują.
A orlik jaki wyrywny.1
Śpieszy mu się do pokazania swojej urody.
U mnie ani deczka śniegu, tylko mrozy, które zapewne zniszczyły to, czego poprzednie mrozy nie zdążyły zniszczyć.
Cóż, trzeba pomyśleć o zapychaczach ewentualnych dziur.
Pozdrawiam cieplutko.
A orlik jaki wyrywny.1
U mnie ani deczka śniegu, tylko mrozy, które zapewne zniszczyły to, czego poprzednie mrozy nie zdążyły zniszczyć.
Cóż, trzeba pomyśleć o zapychaczach ewentualnych dziur.
Pozdrawiam cieplutko.
Alu ,ja nie daję agrowłókniny . Nigdy nie dawałam , i chyba nie zamierzam dawać w przyszłości. Jakoś nie widzę potrzeby.
Lucynko , przykro czytać,że u Ciebie śnieżek nie popadał. U mnie pierwszy raz tej zimy mam tyle (ok. 15cm )śniegu. Szkoda tylko że praktycznie dopiero na wiosnę
. Dwa lata temu w połowie marca miałm już wszystko posiane na grządkach 
Lucynko , przykro czytać,że u Ciebie śnieżek nie popadał. U mnie pierwszy raz tej zimy mam tyle (ok. 15cm )śniegu. Szkoda tylko że praktycznie dopiero na wiosnę
- Alicja125

Iwcia dziękuję za radę
Ja pierwszy raz uprawiam paprykę i nie byłam zdecydowana czy dawać czy nie co będzie lepsze, a tak bym chciała żeby mi się udała. Ty masz już wypróbowane więc idę w twoje ślady. Pozdrawiam cieplutko i życzę słoneczka. 
Pozdrawiam Alicja
Alu , ze mnie żaden ekspert
, mam nadzieję że się nie zawiedziesz.
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwciu, papryczki i pomidory- prześliczności! Wczoraj dosiewałam pomidory, bo mi wlazła w ziemię zgorzel, jakiś mam pechowy rok dla siewek, jak nie gruchną na ziemię, to chorują
Bardzo chciałam dosiać te, które padły, ale nasionka wszystkich wybranych w tym roku odmian miałam w szklarni, poszłam tam mocować się z drzwiami i lipa, tkwią w twardym śniegu i jeszcze obrosły takim lodem na dole, że tylko bym je połamała... Musiałam poszukać innych, z poprzednich lat, byle pusto nie było. Papryki tak samo mi strajkują, jakąś chyba słabą ziemię trafiłam.
Buziaki!
Buziaki!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U Ciebie biało od śniegu a u mnie od mrozu, życzę słoneczka 
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Moja córcia tylko czeka na śnieg, wtedy od razu sanki koń do tego i mini kulig zrobiony
U nas mało było tego śniegu w tym roku, ale przygotowania na przyszły rok w pełni, bo po świętach jedziemy odebrać sanie na parę koni więc jak tylko będzie śnieg w przyszłym roku to prawdziwy kulig można będzie zorganizować.
Pozdrawiam Ania
- Alicja125

Witaj Iwcia ale biało u Ciebie jakby to środek zimy był. U mnie tez tak było ale powoli topnieje. Pozdrawiam Cię 
Pozdrawiam Alicja
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Jejku, Iwonko, ile u Ciebie śniegu!
Ja przez całą zimę takiej pierzynki nie widziałam.
Przynajmniej spokojnie możesz się do świąt przygotowywać,
nie martwiąc się pracą ogrodową.
Zdrówka dla choruska
i dużo
dla Was. 
Ja przez całą zimę takiej pierzynki nie widziałam.
Przynajmniej spokojnie możesz się do świąt przygotowywać,
Zdrówka dla choruska
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Iwonko..u mnie takiego śniegu jak widzę u ciebie przez zimę było raptem dwa dni.
, lodowiska nie zazdroszczę.
. U mnie pogoda nijaka, ani to zima ni wiosna, jednakże na prace ogrodowe
. Teraz myślami jestem już przy świętach choć pogoda mogła by nas mile zaskoczyć by choć w ramach spaceru w święta na działeczkę zajrzeć. Pozdrawiam. 
Aniu , mój też czekał . W tym roku na sankach dało się pojeździć aż 2 razy. Więc tym większa szkoda , że jak w końcu śnieg spadł, to ona się rozchorował.
Alu , u mnie też już powoli topnieje. Słoneczko pięknie grzeje, jeszcze tylko noce mroźne.
Lucynko, to największa ilość śniegu u mnie tej zimy. Jakoś nie czuję że to już święta, może jak zrobi się cieplej....
Zuziu , u mnie to pierwszy taki śnieg tej zimy
.
Niby święta mają być cieplejsze , ale zobaczymy.
Zaszłam dzisiaj na starą działkę, żeby sprawdzić czy wisi już lista z terminem podpisywania nowych umów. Jeszcze w tym roku muszę podpisać , nie wywiozłam jeszcze większości roślinek.

Tyle mam jeszcze śniegu.

Powiedzcie mi proszę czy tego krzaka próbowałać przenosić na now działkę, czy raczej go nie ruszać. Mam go juz z 7 lat i jest dość spory

Alu , u mnie też już powoli topnieje. Słoneczko pięknie grzeje, jeszcze tylko noce mroźne.
Lucynko, to największa ilość śniegu u mnie tej zimy. Jakoś nie czuję że to już święta, może jak zrobi się cieplej....
Zuziu , u mnie to pierwszy taki śnieg tej zimy
Niby święta mają być cieplejsze , ale zobaczymy.
Zaszłam dzisiaj na starą działkę, żeby sprawdzić czy wisi już lista z terminem podpisywania nowych umów. Jeszcze w tym roku muszę podpisać , nie wywiozłam jeszcze większości roślinek.

Tyle mam jeszcze śniegu.

Powiedzcie mi proszę czy tego krzaka próbowałać przenosić na now działkę, czy raczej go nie ruszać. Mam go juz z 7 lat i jest dość spory