Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi
Marlenko widzę zabrałaś się za pracę ja też musiałbym wygrabić ale nie ma kiedy, ciągle zimno
stroiki bardzo ładne, no i faktycznie tanio wyszły
wspomnienia jak zawsze piękne. Teraz już pójdzie jak z bicza strzelił ostatni egzamin zaliczysz i zostanie już tylko praca i obrona, a to łatwizna jeśli sama ją napiszesz 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Marlenko odgrzewane czy nie - zdecydowanie wolę te zdjęcia niż widok za oknem
Cudny ten jeżyk, zajadał aż miło
Kompozycja wyszła śliczna 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marlenko, jeż musiał być bardzo głodny, bo wcinał z takim apetytem, że aż miło było popatrzeć
Dzisiaj zrobiłam resztę porządków, nastawiłam końską miksturę i to aż trzy beczki
Teraz tylko czekam na forsycje i będę cięła róże. Oj, będzie co ciąć, bo całkiem spora gromada dość mocno podmarzła 
Dzisiaj zrobiłam resztę porządków, nastawiłam końską miksturę i to aż trzy beczki
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Jeż naprawdę był głodny, dobrze zrobiłaś, że go nakarmiłaś. Raz nie zawsze, a zwierzętom też dłuży się pewnie ta zima.
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Witajcie Kochani,
Nareszcie pogoda sprzyja wizytą w ogrodzie. Pracy jest sporo, jeszcze nie wszystko mam uprzątnięte po zimie. I wiosenne cięcie przede mną. Ostatnie przymrozki dały się mocno we znaki. Niektóre róże wyglądają na całkowicie przemarznięte
cięcie będzie więc ostre. Najbardziej przemarzły mi lavende ice przy ciurkadełku i to pomimo okrycie agrowłókniną. No cóż, bywa i tak.
Jakiś czas temu pisałam, że zamówiłam drewno na taras. Pojechaliśmy je odebrać a tam "szefu" tartaku mówi nam, że zapomniał, że to było odłożone dla nas i je sprzedał. Co prawda zwrócił na zaliczkę, ale drewna nie mamy. Ze złości aż się popłakałam, ale nie ma tego złego. Okazyjnie kupiliśmy płyty chodnikowe z demontażu i w ten weekend przyjdą panowie aby je ułożyć. Nie będzie tak pięknie jak miało być, ale będzie równo i znaczniej taniej, dzięki czemu mogę sobie kupić to i owo
Zakupy zacznę od czegoś do dużej, drewnianej donicy, na taras. Chciałabym w niej zasadzić coś, co troszkę osłoni taras przed wścibskimi oczami. Skłaniam się ku trawom. Czy macie jakieś doświadczenie z uprawą traw w donicy? Którą polecacie - ma być wysoka i gęsta
Zdjęcie z zeszłego roku, donica drewniana zaraz na wejściu. Wcześniej rósł w niej wiciokrzew.

Soniu, sezon już w pełni
Przycięte hortensje wrzuciłam do wody i teraz mam kilkanaście patyczków z zielonymi liśćmi, mam nadzieję, że puszczą korzonki i będą z nich sadzonki. W tym roku chcę dokupić kilka szt. hortensji i traw i zrobić nową rabatkę.
amba19 Mały japoński kącik ładnie będzie wyglądał w każdym ogrodzie. Ja skłaniam się ku klonowi palmowemu i jakiejś pagodzie.
Seba, stroik zrobił furorę, wszystkim się podobał. Moja warzywna skrzynia w tym roku nie inspiruje mnie za bardzo. Po majach podjadę na giełdę i kupię jakieś pomidorki do posadzenia. Miałam wysiewać sama ale skończyło się na zakupie nasionek
Mariusz, cierpię na chroniczny brak czasu przez co na działce troszkę działaliśmy z eMem w drugi dzień świąt. Ziąb był straszny ale za to praca szła szybciej. Do wygrabienia została mi jeszcze jedna rabata. Egzamin chyba zdany, teraz pora zacząć pisać prace. do 14/05 muszą ją oddać
Małgosiu, jeżyk biedny był strasznie i te mrozy, który przyszły. Na szczęście nic mu nie jest, widziałam go wczoraj, cwaniak obczaił godziny karmienia kotów przez sąsiada więc ma co jeść
Dorotko, ja gnój rozsypałam na rabatę jesienią. Teraz dokupię kory i resztki, które jeszcze widać przysypię. Mam nadzieję, że roślinki docenią starania. Sporo róż mi przemarzło. Kilka wygląda bardzo biednie, w tym pashmina i lavender ice, ciąć będę mocno,wyjścia nie ma
Ewuś, jeż był głody i biedny. Sasiad zaopiekował się nim. Regularnie go dokarmia i popsikał go na pchły
Nareszcie pogoda sprzyja wizytą w ogrodzie. Pracy jest sporo, jeszcze nie wszystko mam uprzątnięte po zimie. I wiosenne cięcie przede mną. Ostatnie przymrozki dały się mocno we znaki. Niektóre róże wyglądają na całkowicie przemarznięte
Jakiś czas temu pisałam, że zamówiłam drewno na taras. Pojechaliśmy je odebrać a tam "szefu" tartaku mówi nam, że zapomniał, że to było odłożone dla nas i je sprzedał. Co prawda zwrócił na zaliczkę, ale drewna nie mamy. Ze złości aż się popłakałam, ale nie ma tego złego. Okazyjnie kupiliśmy płyty chodnikowe z demontażu i w ten weekend przyjdą panowie aby je ułożyć. Nie będzie tak pięknie jak miało być, ale będzie równo i znaczniej taniej, dzięki czemu mogę sobie kupić to i owo
Zakupy zacznę od czegoś do dużej, drewnianej donicy, na taras. Chciałabym w niej zasadzić coś, co troszkę osłoni taras przed wścibskimi oczami. Skłaniam się ku trawom. Czy macie jakieś doświadczenie z uprawą traw w donicy? Którą polecacie - ma być wysoka i gęsta
Zdjęcie z zeszłego roku, donica drewniana zaraz na wejściu. Wcześniej rósł w niej wiciokrzew.

Soniu, sezon już w pełni
amba19 Mały japoński kącik ładnie będzie wyglądał w każdym ogrodzie. Ja skłaniam się ku klonowi palmowemu i jakiejś pagodzie.
Seba, stroik zrobił furorę, wszystkim się podobał. Moja warzywna skrzynia w tym roku nie inspiruje mnie za bardzo. Po majach podjadę na giełdę i kupię jakieś pomidorki do posadzenia. Miałam wysiewać sama ale skończyło się na zakupie nasionek
Mariusz, cierpię na chroniczny brak czasu przez co na działce troszkę działaliśmy z eMem w drugi dzień świąt. Ziąb był straszny ale za to praca szła szybciej. Do wygrabienia została mi jeszcze jedna rabata. Egzamin chyba zdany, teraz pora zacząć pisać prace. do 14/05 muszą ją oddać
Małgosiu, jeżyk biedny był strasznie i te mrozy, który przyszły. Na szczęście nic mu nie jest, widziałam go wczoraj, cwaniak obczaił godziny karmienia kotów przez sąsiada więc ma co jeść
Dorotko, ja gnój rozsypałam na rabatę jesienią. Teraz dokupię kory i resztki, które jeszcze widać przysypię. Mam nadzieję, że roślinki docenią starania. Sporo róż mi przemarzło. Kilka wygląda bardzo biednie, w tym pashmina i lavender ice, ciąć będę mocno,wyjścia nie ma
Ewuś, jeż był głody i biedny. Sasiad zaopiekował się nim. Regularnie go dokarmia i popsikał go na pchły
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- maniolek

Marlenko widzisz nie ma tego złego, no ale szkoda trochę, że ktoś wziął zaliczkę i zapomniał... no ale nic nie poradzimy na to
porządki widzę zaczęłaś już w święta
u mnie praktycznie już uprzątnięte, zaraz czas sadzenia
no to już teraz będziesz miała z górki, nic tylko pisać pracę i z głowy będzie 
-
clem3

To się szefu nie popisał... Strasznie drażnią mnie tacy ludzie
Choć czasami wychodzi nam to na dobre
A to jeżyk cwaniak
Zawsze się zastanawiam skąd w takich małych łebkach zwierzątek tyle rozumu? 
A to jeżyk cwaniak
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Marlenko u mnie już po cięciu wszystkich róż
I u mnie Lavender Ice przemarzła,źle wygląda,a szkoda,bo ma takie ładne kwiaty
Trawy w donicy nie sadziłam,jedynie w gruncie,ale myślę,że taki Gracilimus będzie ok
Trawy w donicy nie sadziłam,jedynie w gruncie,ale myślę,że taki Gracilimus będzie ok
- wagabunga123
- 1000p

Weekend był bardzo, bardzo pracowity. Panowie w sobotę położyli wszystkie płyty
Nie wiem jak im się to udało, ja nie jestem w stanie podnieść jednej a oni ułożyli wszystkie. Zostało uzupełnić fugi i posprzątać. Wyszło całkiem, całkiem, ja jestem zadowolona
Oczywiście nie obyło się bez problemów, bo przecież nie mam prądu a wodę włączą nam dopiero w maju, na szczęście wodę miałam w baczkach a dwie płytki, które trzeba przyciąć położymy sami 
Wyszło to tak - zdjęcie "robocze"

Panowie układali taras a ja w tym czasie przycięłam wszystkie róże, bukszpany w kulki, wygrabiłam resztki liści i po raz kolejny siano z trawnika. Dziś rąk nie czuję ale efekty widać
Mariusz Jak to mówią, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
Wybredna nie jestem, ważne, że już zrobione. Z sadzeniem poczekam na maj. Jak co roku kupię kwiaty wiszące, coś w donice na taras i na pewno rozlennice w miejsce lawendy, po której pozostało już tylko wspomnienie.
Gosiu zwierzaki cwaniakują jak tylko mogą, muszą, w takim świecie przyszło im żyć
Aniu Też cięcie mam już za sobą, cała jestem podrapana. Dwie zeszłoroczne róże przemarzły okrutnie, ciełam je bardzo nisko, mam nadzieję, że wypuszczą z ziemi nowe pędy. Pozostałe jakoś sobie poradziły. Pogoda napędza je do wzrostu
Wyszło to tak - zdjęcie "robocze"

Panowie układali taras a ja w tym czasie przycięłam wszystkie róże, bukszpany w kulki, wygrabiłam resztki liści i po raz kolejny siano z trawnika. Dziś rąk nie czuję ale efekty widać
Mariusz Jak to mówią, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
Gosiu zwierzaki cwaniakują jak tylko mogą, muszą, w takim świecie przyszło im żyć
Aniu Też cięcie mam już za sobą, cała jestem podrapana. Dwie zeszłoroczne róże przemarzły okrutnie, ciełam je bardzo nisko, mam nadzieję, że wypuszczą z ziemi nowe pędy. Pozostałe jakoś sobie poradziły. Pogoda napędza je do wzrostu
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Marlenko napracowałaś się,
rabatki czyste, a taras będzie bardziej fukcjonalny niż z desek. Niestety trochę się nagrzewa, mam z kostki. Zawsze można jakąś matę położyć pod nogi. Mnie specjalnie nie przeszkadza, ale jestem ciepłolubna.
Prawdziwe upały niedługo trwają w naszym klimacie.
Niestety donica na trawy musiałaby być wyjątkowo duża, żeby urosły wysokie. Posadziłam synowej w ubiegłym roku miskanta i rozplenicę do 60 litrowej, ale ledwie 70-40 cm osiągnęły. Pewnie Ty lepiej o nie zdbasz, ale spektakularnych rezultatów, raczej trudno oczekiwać.
Niestety donica na trawy musiałaby być wyjątkowo duża, żeby urosły wysokie. Posadziłam synowej w ubiegłym roku miskanta i rozplenicę do 60 litrowej, ale ledwie 70-40 cm osiągnęły. Pewnie Ty lepiej o nie zdbasz, ale spektakularnych rezultatów, raczej trudno oczekiwać.
- maniolek

Marlenko efekt jest super
panowie pracowali Ty pracowałaś no i z górki
teraz spędzanie czasu na tarasiku to będzie przyjemność
a raczej wygoda
bo przyjemność to pewnie już wcześniej była 
- wagabunga123
- 1000p

Witajcie
Pogoda fantastyczna a ja w pracy ślęczę od świtu do zmroku, bo mamy zamknięcie roku i audyt na horyzoncie.
Jakby tego było mało w weekend mam szkołę a tak mnie korci aby działać
Pracy jeszcze dużo, trzeba wymieść z tarasu resztki cementu, uprzątnąć odłamki, ogarnąć pozimowo domek, póki co nic tam jeszcze nie zrobiłam. Pewnie większość rzeczy zrobi eMuś
W piątek przed pracą chcę podjechać na giełdę kwiatową aby kupić bratki do skrzynek, przy okazji rozejrzę się za donicami, muszę dokupić podłużne skrzynki na taras.
Wczoraj przyszły zamówione solarne lampki choinkowe, które chcę rozwiesić na tarasie - kupiłam 2 łańcuchy po 200 led każdy, mam nadzieję, że będzie efekt WOW
nie wiem tylko czemu eM patrzył spod łba na mnie - przecież to tylko 40 m sznura do rozwieszenia
Soniu Wcześniej taras również trochę się nagrzewał, na szczęście już po 13,00 nachodzi na niego cień i robi się przyjemnie. Za to poranna kawusia na leżaku w słońcu to jest to, co tygryski lubią najbardziej
Do donicy na tarasie spróbuję posadzić miskanta chińskiego gracillimus, do skrzynki trafi rozplenica i dwie kolejne rozplenice posadzę przy tarasie w miejscu przemarzłej lawendy. Zobaczymy jak będą sobie radziły. Jeśli okaże się, że nie za bardzo, za rok posadzę coś innego. Czy masz jakiś sprawdzony sklep internetowy, w którym kupujesz trawy?
Mariusz dzięki, co prawda to tylko płytki chodnikowe ale różnica jest mega i ja jestem mega zadowolona. Jak przyjdą kwiaty w donicach, stół i światełka będzie super

Pogoda fantastyczna a ja w pracy ślęczę od świtu do zmroku, bo mamy zamknięcie roku i audyt na horyzoncie.
W piątek przed pracą chcę podjechać na giełdę kwiatową aby kupić bratki do skrzynek, przy okazji rozejrzę się za donicami, muszę dokupić podłużne skrzynki na taras.
Wczoraj przyszły zamówione solarne lampki choinkowe, które chcę rozwiesić na tarasie - kupiłam 2 łańcuchy po 200 led każdy, mam nadzieję, że będzie efekt WOW
Soniu Wcześniej taras również trochę się nagrzewał, na szczęście już po 13,00 nachodzi na niego cień i robi się przyjemnie. Za to poranna kawusia na leżaku w słońcu to jest to, co tygryski lubią najbardziej
Mariusz dzięki, co prawda to tylko płytki chodnikowe ale różnica jest mega i ja jestem mega zadowolona. Jak przyjdą kwiaty w donicach, stół i światełka będzie super

-
clem3

Oj mają z nami ci emowie
Nic dziwnego, że czasami spode łba spojrzą
Fajnie wyszły te płyty 
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- buum

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Marlenko bardzo ładny efekt końcowy
A co do lampek, to zawieszać będziesz na tarasie ???
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Marlenko bardzo fajnie wyszła podłoga z płyt. Na dodatek będzie trwalsza od desek.
Przykro mi, że dwie tak piękne róże musiałaś tak mocno ciąć. Oby ładnie odbiły. U mnie róże nadzwyczaj dobrze jak na zimę bez agro i kopczyków.
W donicach z zimowaniem poradziły by sobie hosta, no ale one nie są wysokie.
Trzymam kciuki za pisanie pracy.
Przykro mi, że dwie tak piękne róże musiałaś tak mocno ciąć. Oby ładnie odbiły. U mnie róże nadzwyczaj dobrze jak na zimę bez agro i kopczyków.
W donicach z zimowaniem poradziły by sobie hosta, no ale one nie są wysokie.
Trzymam kciuki za pisanie pracy.