Witam.
Dzis zimno, szaro i ponuro. Pada deszcz. Nawet nie chcę się wyjśc na ogród. Niestety wszystko przystopowało. Nie mam nowych fotek.
Mariusz wiosna fajnie się u mnie zapowiadała . Niestety wszystko staneło w miejscu. Pomału a będziesz narzekał na brak miejsca. Ja rośliny zbieram latami.
Lidziu też tak myślałam,że to ślimaki. W grudniu i styczniu było cieplutko to może i wyszły na jedzonko. Jednak ich nie spotkałam a może nie zwracałam uwagi. Dopiero teraz mi sie to rzuciło w oczy.
Madziu pewnie masz racje,że to one. Nigdy bym jednak ich nie szukała przez zimę. Teraz w ogrodzie jak snieg stopniał to spotykam dużo muszli. W lecie miałam ich sporo i nie tylko ich. Zobacze jak w tym roku będzie.
Seba liście arum wychodza w lecie i są zimozielone. Były olodzone ale teraz odżyły ,tylko są podjedzone.
Mam jeszcze jedno ale ponoć nie zimuje i rośnie u mnie w doniczce i dzis dostrzegłam pąk kwiatowy. Potem zrobie zdjęcie. Ma jeszcze inne a ciekawe liście.
Zyczę wszystkim ogrodnikom oby nie sprawdziły sie prognozy i nie było już mrozu.
A życzę dużo