Witam
życzę, miłej i słonecznej niedzieli
Wprawdzie jest ciepło ale słonko schowało się za chmurki a miała być słoneczna niedziela

marzec nas nie rozpieszcza,
prognozy na marzec nie są optymistyczne

Miejmy nadzieję ,że kwiecień nam tą spóźnioną wiosnę wynagrodzi
Iwonko, wiem ,że narzekam ale mam dość tego siedzenia i wyglądania na ciepełko a zwłaszcza jak widzę, że w innych regionach Polski
zakwitły przebiśniegi , krokusy to mi troszkę smutno,że moje jeszcze siedzą w ziemi, ale zakwitły mi parę tulipanków w doniczkach i
mam swoją doniczkową wiosnę . Iwonko, przeczytałam , że Ty Kobee skracasz domyślam się ,że w celu aby się rozkrzewiła

pierwszy raz posiałam Kobee
Jadziu jak czytam prognozy długoterminowe to mnie przeraża

wolę czytać prognozy 25 dniowe tam są temperatury na
plusie

Jadziu wstawię teraz niezbyt ładne zdjęcie , ale mam dylemat czy pod świerkiem wiosną zasilać róże a mam tam
11 róż okrywowych i 4 wielkokwiatowa i taki problem Synogarlice, zapłaciły mi za nocleg i dokarmianie zimą

a kostka brukowa
wokół klombu wygląda masakrycznie na dodatek zepsuł mi sie karcher

będzie mi kwitła Kliwia
Julian , moje krokusiki będą zatem dłużej kwitły

najpierw pocieszę się waszymi krokusikami a potem swoimi
Julian, na
pwwysłałam Tobie linka na temat oprysków Promanalem i miedzianem.Ja mam wszystko przygotowane
i jak pogoda pozwoli to w poniedziałek będę opryskiwać.
Zuziu, Życzę zdrówka

zdrowiej szybciutko bo wiosna tuż, tuż
Zuziu mam dwie Kalie, jedną cały czas trzymałam w donicy, potem w połowie zimy kalia poszła w stan spoczynku a teraz sie budzi
ok ona będzie kwitła później.

ale drugą kalia latem rosła w gruncie jesienią przesadziłam do doniczki, mimo że zimą trzymałam w chłodnym miejscy wybujała i nawet
ma pąka teraz. Teraz wiem, że popełniłam błąd, bo cebulki powinnam wstawić do ciemnego chłodnego miejsca i dopiero teraz wsadzić
do doniczki. Zobacz jak mi wybujała. Więc latem ta już nie będzie kwitła.
zaraz wracam cdn