Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Post »

Witaj Lucynko
No i marzenie się spełniło :D masz pierwsze roślinki na działeczce, a od dziś będzie już tylko coraz bardziej kolorowo :tan
Bardzo miło oglądać zdjęcia budzącej się do życia po zimowym śnie przyrody ;:108

Śniedek wygląda ciekawie, hibiskusy bardzo efektowne ;:138
Pozdrawiam serdecznie, życzę zdrówka i ;:3
;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko pięknie się budzi Twoja działeczka ;:333 U mnie też błotko, ale zwiastunów wiosny mniej niż u ciebie ;:131 Mam nadzieje że pomału wyschnie bo rano są jeszcze u mnie przymrozki ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko zobaczę ile uda mi się siewek utrzymać, a po ilu latach zakwitną nawet nie myślę. Mam obiecany krzaczek od Marysi- Maski.
Widzisz jak dobrze, że wizyta na działce udana, nie tylko pooglądałaś, ale coś zrobiłaś.
Wiosenny śpiew ptaków mnie bardzo pozytywnie nastraja, az chce się pracować w ogrodzie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
jagusia111

Post »

U mnie w ciągu dwóch dni ciepła wiosna ruszyła z kopyta. Dzisiaj jest naprawdę cieplutko. Tylko to błocisko niepotrzebne. Przebiśniegi nawet w głębokim cieniu wystawiły łebki (a myślałam, że je straciłam w ubiegłym roku), a krokusy też wychodzą całymi kępkami.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko..wspaniale że mogłaś zaliczyć działeczkę. Z każdą wizytą oznak wiosny będzie coraz więcej a błocka mniej. ;:oj . Także jestem ciekawa co u mnie w trawie piszczy, jeszcze kilka dni i także zaspokoję swoją ciekawość. Może wówczas nadejdą zapowiadane upały. Na razie ciepło ale szału nie ma. ;:173 Pozdrawiam. ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Piękny dzisiaj dzionek. Cieplutki, z dużą ilością słońca, bezwietrzny, przyjemny. A jutro ma być jeszcze cieplej, więc jeśli nie spadnie deszcz, to ziemia zostanie ładnie przesuszona.
Z wyprawy na działkę zrezygnowałam na rzecz domowych wysiewów pomidorowych. Wysiałam po odrobinie wszystkich odmian i przesadziłam do większych doniczek pierwsze pomidorowe siewki, które rosną bez opamiętania. M żartuje, że na rabatę pojadą z owocami. Ja jednak o czym innym marzę, o tym by dożyły do 20 maja.

Obrazek

Beatko [Bazyla] - bardzo bym chciała, by już tylko kolorków przybywało, ale po przeczytaniu ostatniej długoterminowej prognozy pogody jestem nieco rozczarowana. ;:oj
Wydaje się, że dopiero w kwietniu rozpocznę działkowanie w pełnym tego słowa znaczeniu. Tym bardziej cieszą mnie działkowe parapetowce, ponieważ przynajmniej one dają mi namiastkę ogrodu. ;:333
Dziękuję za dobre życzenia, które odwzajemniam ;:167 i równie gorąco pozdrawiam. ;:196

Ewuniu [ewarost] - tych zwiastunów wiosny to i u mnie tyle co kot napłakał. :cry: Zwykle pod koniec pierwszej dekady marca krokusy zaczynały koncert, a w tym roku ledwo szczypiorki wystawiły, a i to nie wszystkie. :roll:
Dzisiejszej nocy też miałam przymrozek, ale na szczęście dzień bardzo ciepły i pogodny, to coś nie coś wyparowało. Jeszcze ze trzy takie dni i na działce da się poruszać normalnym krokiem. ;:65

Dorotko [korzo_m] - młodziutkie hibiskusy na zimę zabezpieczam przed zmarznięciem, na wszelki wypadek, bo ponoć nie powinny zmarznąć. Okazuje się, że faktycznie tylko 'ponoć'. ;:108
Jutro ma u mnie być 12 stopni i słoneczko, ale niedziela dla Boga i rodziny, wobec czego nie dam rady na odwiedzenie działki. ;:124 Zresztą jeszcze zbyt mokra. Może w poniedziałek, jeśli aura pozwoli... ;:218

Jagusiu - no właśnie: to wszechobecne błoto... ;:145 Jest nadzieja na wyschnięcie, jednak pod warunkiem słonecznej i bezdeszczowej pogody. ;:3
A na upały, kochana, to pewnie do lipca przyjdzie nam poczekać. :;230
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Zuziu - wkrótce i Tobie uda się przywitać z działeczką i zostaniesz mile zaskoczona kwitnącym kwieciem. ;:138
Tymczasem kuruj się kochana, byś mogła spokojnie potem przystąpić do grzebania w ziemi i zachwycania się wiosennymi kwiatuszkami. ;:167
Zdrówka. ;:196

Tymczasem trochę późnoletnich kolorków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrego, ciepłego i bardzo słonecznego weekendu dla wszystkich. ;:3 ;:4
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Dotarłam dzisiaj i ja na działkę....najwcześniejsze roślinki już wskoczyły w obiektyw! :D W zacienionych miejscach jeszcze leży śnieg..Ogólnie mokro i grząsko robić jeszcze nie ma jak...Za tydzień słyszę w TV spadnie znowu śnieg ;:oj ...Nie ma co się śpieszyć...
Miłej niedzieli Lucynko! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wczoraj miałam zupełnie inna pogodę niż Ty, bo była typowo marcowa. Był i deszcz, a raczej ulewa. był śnieg i wreszcie słońce. A na koniec nawet tęcza na niebie. I tak cały dzień na zmianę ;:222
Powiem Ci, że jak śniedek rósł, to za nic nie mogłam skojarzyć co to za wielkolud rośnie ;:oj juz w końcu zaczęłam podejrzewać, że nieświadomie posadziłam tam galtonię. I dopiero jak zaczęły się rozwijać kwiatuszki, to go poznałam ;:108
Pomidorki ładnie podrosły, będziesz miała smakowite lato ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko późnojesienne kwiatuszki piękne ;:215
Pomidorki już masz takie to Ty na balkonie wyhodujesz nie musisz wysadzać je na działkę :D
Ja dopiero mam zamiar sieć , ale pewnie też zdążą urosnąć .
Co Wy mówicie o śniegu ?? ja mam tak napięty plan działania że nie chcę śniegu ;:185
Pozdrawiam i miłej i ciepłej niedzieli życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko codziennie odwiedzałam Twój wątek, dziś nareszcie mogę pisać. Miło się ogląda kolorowe kwiaty, których nie szczędzisz w każdym wpisie. ;:215 Miałam kiedyś tego śniedka, ale mnie rozczarował, szybko przekwitł, choć kwiat ma wyjątkowo ładny.
Pomidory masz wyjątkowo dorodne, niech pięknie rosną. ;:3 Moje jeszcze w torebkach. ;:306
Rozbawiłaś mnie paczką z książkami, jako podpórką dla foliaczka. :D Siewki wygrzane przez Misię, muszą ładnie rosnąć. ;:215
Rośliny budzą się do życia, a tu znowu przymrozki nadchodzą. ;:202 Pewnie tak naprawdę dopiero po świętach uda się spokojnie popracować na rabatach. ;:131
Ciepła i słońca. ;:168
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

O rety! ale wielki pomidor :shock:
moje dopiero z ziemi wylazły, a ja już pieję, że są duże, a Ty nam tu takie cuda pokazujesz.
Kiedy on zdążył tak urosnąć?
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko masz już naprawdę duże pomidorki,moje dopiero liścienie rozwijają, a o pikowaniu nawet jeszcze nie myślę.Domowy foliaczek fajnie się sprawuje tylko światła mam za mało, roślinki się wyciągają :(
Też zaliczyłam dziś spacer na działkę i mam podobne odczucia sporo zmarzło i jednak musimy zaczekać z siewami na po Wielkanocy, az ziemia odmarznie i się choć trochę ogrzeje.
Miłej i rodzinnej niedzieli ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko doświadczona koleżanka napisała że warto podpędzić śniedka w donicy i można go postawić w tejże na tarasie albo wsadzić z donica do gruntu. Natomiast Iwonka napisała, że sadzony w maju też zakwitnie więc nie wiem czy jednak nie poczekam do maja. Przecież tych donic to ja będę miała pod dostatkiem :;230
Wiosna już zawitała do Twojego ogródka co cieszy, ale do pełni szczęścia niech nam ziemia obeschnie żeby się dało po niej chodzić. Moje błoto mnie dzisiaj pokonało i zrezygnowałam z poruszania się w inne miejsca niż ścieżka, bo tam muszę ;:65
Życzę Ci ciepłej, słonecznej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Lucynko, bardzo Ci ruszył ogród ;:215
U mnie dopiero co nieco zaczyna dawać oznaki, że ma zamiar się pojawić.
Nie wiem czemu piwonii jeszcze nie widać, zawsze o tej porze wystawiały juz swoje noski.
Pomidory już masz takie spore ;:215
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Witaj Lucynko, jest słoneczny poranek a ja trochę połamana po wczorajszej wizycie na działce. Dałam czadu bo czas goni, drzewa i krzewy pobielone , brzoskwinie opryskane . Jabłoń pozbawiona wilków, syn znalazł chwilę i to zrobił ,ja chwilami musiałam trzymać drabinę.Wróciłam ciemną nocą ale bardzo zadowolona. Ziemia jeszcze bardzo mokra ,trochę muszę poczekać na prace ziemne.
Nasiona od Ciebie ładnie powschodziły, tylko heliotrop zastrajkował , trzy razy wysiewałam i nic .Resztę nasion dałam koleżance ,nie wiem czy coś jej wyszło.Pozdrawiam ;:167 ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”