Ogródek wśród lasów i pól
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani serdeczne dzięki za odwiedziny.Fotosik dostał dzis małpiego rozumu.Sama oglądałam ogród KaRo dzisiaj (CUUUUUUDO) i złościłam się niemiłosiernie bo zdjęcia otwierały się wieczność.
Agness zrób koniecznie chociasz najmniejsze oczko,woda w ogrodzie to spokój,ptaki ,ważki,przylatujące do wodopoju,zwiększenie wilgotności powietrza,same plusy.
Geniu sąsiadko zapraszam ponownie.Zwiedzałam Twój barwny,piękny ogród ale muszę zrobić to jeszcze raz, tyle tam pięknych rzeczy.
Lisko,Grzesiu dzięki za pochwały ale jak zwiedzam ogrody na forum to daleka droga przede mną.
Całuski dla Wszystkich Kaśka
Agness zrób koniecznie chociasz najmniejsze oczko,woda w ogrodzie to spokój,ptaki ,ważki,przylatujące do wodopoju,zwiększenie wilgotności powietrza,same plusy.
Geniu sąsiadko zapraszam ponownie.Zwiedzałam Twój barwny,piękny ogród ale muszę zrobić to jeszcze raz, tyle tam pięknych rzeczy.
Lisko,Grzesiu dzięki za pochwały ale jak zwiedzam ogrody na forum to daleka droga przede mną.
Całuski dla Wszystkich Kaśka
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dziękuję, Kasiu
A skoro nocne Marki, to i poranne, śpiewne skowronki
Janis Joplin - Ball and Chain live at Monterey '67
http://www.youtube.com/watch?v=0FlUAxqQkmc

A skoro nocne Marki, to i poranne, śpiewne skowronki

Janis Joplin - Ball and Chain live at Monterey '67
http://www.youtube.com/watch?v=0FlUAxqQkmc
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
I to jest własnie rozwiązanie, którego szukam! Czemu sama na to nie wpadłam?!babi52 pisze:Izunia oczko murowane ma mniej więcej 2,5 na 3m ,gł 0,7m Podpowiem Ci jak zrobiłam oczko koleżance,która ma tez piasek i Królcia nie wyrywnego do prac ręcznych.
Wykopałyśmy odpowiedni dół z dwoma półkami na rośliny. Dno oczka płaskie, ściany w kącie rozwartym.Polałyśmy piasek wodą,potem uformowałyśmy z mokrego piasku półki jeszcze raz dokładniej.Całość wyłożyłśmy kostkami darni wyciętymi z przydrożnego rowu.Całość podlałyśmy.Całe lato i jesień koleżanka podlewala a nawet nawożiła perzysko.Pięknie rosło.Następnej wiosny położyłyśmy włókninę,folie,kamienie.Ma przepiękne oczko już 3 lata . Jest duzo lepsze od mojego,ma stefę bagienną w jednej części, nie widac folii.Szkoda że wpadlam na ten sposób po zrobieniu swoich.
Pozdrowienia Kaśka.
Wiem czemu

Bardzo Ci dziękuję Kasiu

- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Śliczne to paprociowe oczko. Bardzo naturalne. Chyba się zaraziłam
Pozdrawiam Dorota

Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Kasienko
..czy Ty myslisz ze jestem tak stara ze znam Linneusza?
aleś mi stronki wskazałaś
........dziękuję 100-krotnie!.......ale czy ta zdublowana blondynka to anemon?!
........nie mam zadnych dosw. w uprawianiu ......myslałam ze to cebulki
jarzmianki i przylaszczki biorę!
.......cudeńka!
cmokasy z gór

aleś mi stronki wskazałaś

jarzmianki i przylaszczki biorę!

cmokasy z gór

nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
-
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Smoczku myślałam że może w poprzednim wcieleniu .Jak nie to znaczy że znasz, tylko nie osobiście.
Nie wiem czy to anemon,dostałam takiego oczopląsu że nie pamiętam poszczególnych roślin.Muszę tam wrócić jak ochłonę.
Anemony uprawiałam,ich "cebula" to takie brunatne ,rozgałęzione płaskie "kamyczki" (kształt imbiru,mini i brunatny).Wykopywałam ich jesienią, przechowywałam.Wiosną moczyłam w ciepłej wodzie,sadzilam w małe doniczki.Po mrozach do ogrodu.Nigdy nie wiedziałam gdzie góra a gdzie dół bulwki.3 LATA TEMU JAK JE OSUSZAŁAM PO WYKOPANIU MÓJ BYŁY PIES po prostu JE ZŻARŁ.PIESUŃCIO MIAŁ 18 LAT,BYŁ ŚLEPAWY,MIAŁ CUKRZYCĘ,DEMENCJE CZYLI NIEZŁEGO HOPLA.SORKI ALE WYSIADŁA MI KLAWIATURA(TEZ MA DEMENCJE)
kAŚKA
Nie wiem czy to anemon,dostałam takiego oczopląsu że nie pamiętam poszczególnych roślin.Muszę tam wrócić jak ochłonę.
Anemony uprawiałam,ich "cebula" to takie brunatne ,rozgałęzione płaskie "kamyczki" (kształt imbiru,mini i brunatny).Wykopywałam ich jesienią, przechowywałam.Wiosną moczyłam w ciepłej wodzie,sadzilam w małe doniczki.Po mrozach do ogrodu.Nigdy nie wiedziałam gdzie góra a gdzie dół bulwki.3 LATA TEMU JAK JE OSUSZAŁAM PO WYKOPANIU MÓJ BYŁY PIES po prostu JE ZŻARŁ.PIESUŃCIO MIAŁ 18 LAT,BYŁ ŚLEPAWY,MIAŁ CUKRZYCĘ,DEMENCJE CZYLI NIEZŁEGO HOPLA.SORKI ALE WYSIADŁA MI KLAWIATURA(TEZ MA DEMENCJE)

kAŚKA