Witaj Bartku
O uprawach na balkonie i tarasie poczytaj tutaj viewtopic.php?f=42&t=97183 , Ania z pewnością coś Ci doradzi. Storczyk nie wygląda źle, daj mu trochę czasu i jak radził Julian, nie przelewaj.
Z przyjemnością będę zaglądała do Ciebie. Powodzenia
Witajcie Młodzi Zielono Zakręceni. Super, że macie taką pasję. Co na ogród i balkon, to nie bardzo doradzę. Raczej doniczkowo-domowa jestem . Do ciemniejszego miejsca polecam cyklameny, o ile pokój nie jest bardzo ciepły. No i wspomniane bluszcze. Fikus pumila (pnący) też daje radę. Oto mój północno-zachodni parapet. Sypialnia, więc nie jest tam za ciepło. No i w tym przypadku tylko parapet, nie w ciemnym kącie, bo tam nic nie urośnie.
Witaj
Tego storczyka powinies przesadzić w podłoże do storczyków dobra jest floria z Kauflandu bo jest to czysta kora a nie tak jak często się zdarza odpadki typu keramzyt torf itp. Tego phalaenopsisa podlewaj a wlasciwie namaczaj jakas godzinke gdy doniczka stanie sie lekka a korzenie stana sie srebrne pamietaj ze storczyki nie znosza ciagle mokrego podloza oraz uwazaj aby nie zalac stożka wzrostu.Powodzenia w uprawie!
Ps:Tak w ogóle z którego rocznika jesteś?
Miło mi że tyle osób odwiedza mój wątek i myślę, że ja to już chory jestem na punkcie kwiatów
Mój hiacynt zaczął się rozwijać
Zapach jest cudowny i jeszcze jeden ze storczyków (ten który kwietnie) zaczął puszczać listka więc się cieszę
Bartoszu ja również jestem z rocznika 2004 ach ta Siódma klasa Piękna sesja zdjęciowa, kalanchoe już się wybarwia Tego hiacynta po przekwitnięciu nie wyrzucaj przesadź go później do większej doniczki/do gruntu i dbaj o niego, to wtedy zakwitnie wiosną za rok
Pozdrawiam