Doniczkowe Jadzi 1
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No i wyjaśniło się. Nasz Przemuś jak zwykle niezawodny 

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"

"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Strony Ci nie podam bo nie mam ale podstawowe wymagania to: ziemia - może być zarówno kaktusowa jak i palmowa lub najzwyklejsza ogrodowa ale wyprażona w piekarniku o pH w okolicach 6-6,5 z domieszką piasku, żwiru i kawałków węgla drzewnego, podlewanie niezbyt intensywne gdyż jest wrażliwa na nadmiar wody, najlepszy zakres temp. to 21-28 stopni, zimą dobrze by było gdyby temp. nie spadała poniżej 18 stopni, nawożenie tylko i wyłącznie w okresie wegetacji od marca do końca września nawozem mineralnym dla roślin doniczkowych nie częściej jak co dwa tygodnie, zimą można jedynie biohumus dodawać do wody. Stanowisko od jasnego ale nie w pełni nasłonecznionego do nawet mocno zacienionego ale z dopływem przynajmniej sześć godzin dziennie światła dziennego. 

Mistrzu Czarodzieju dziękuję bardzo. Więc wiosną mogę ją przesadzić do ziemi dla kaktusów.
Ta sansewerka kwitła w tym roku jej kwiaty mają fajny świeży zapach ale słaby

To już aloesy. Ten jest młodziutki z tego roku

Tego dostałam od zięcia.

Na doniczce było napisane figowiec mój M go kupił za 5zł w Kauflandzie , aktualnie wypuszcza listka to zdjęcie było robione wcześniej .

Ten stał całe lato na podwórku w półcieniu i kwitł cały czas aż do późnej jesieni

Pozdrawiam

Ta sansewerka kwitła w tym roku jej kwiaty mają fajny świeży zapach ale słaby

To już aloesy. Ten jest młodziutki z tego roku

Tego dostałam od zięcia.

Na doniczce było napisane figowiec mój M go kupił za 5zł w Kauflandzie , aktualnie wypuszcza listka to zdjęcie było robione wcześniej .

Ten stał całe lato na podwórku w półcieniu i kwitł cały czas aż do późnej jesieni

Pozdrawiam
- kati-1976
Sliczności Jadziu  

A ta ostatnia piękność, jak się nazywa?

A ta ostatnia piękność, jak się nazywa?

Kasiu oj żebym to ja wiedziała   
   ale jak chcesz takiego malucha to zapiszę do twoich chciejstw
 ale jak chcesz takiego malucha to zapiszę do twoich chciejstw   Jest bardzo delikatna i szybko się łamię ,ale może uda się przesłać do ciebie .
 Jest bardzo delikatna i szybko się łamię ,ale może uda się przesłać do ciebie .
Halinko one bardzo ładnie kwitną na żółto , mają takie małe kwiateczki Kochanie tylko nie podlewaj go za bardzo bo tego nie lubi
 Kochanie tylko nie podlewaj go za bardzo bo tego nie lubi  

ale jak chcesz takiego malucha to zapiszę do twoich chciejstw
 ale jak chcesz takiego malucha to zapiszę do twoich chciejstw   Jest bardzo delikatna i szybko się łamię ,ale może uda się przesłać do ciebie .
 Jest bardzo delikatna i szybko się łamię ,ale może uda się przesłać do ciebie .Halinko one bardzo ładnie kwitną na żółto , mają takie małe kwiateczki
- kati-1976
Jadziu, ty chyba, Kobieto nie wiesz co robisz  proponując mi kolejną roślinkę.  

Oczywiście, że chcę. Ja nie odmawiam nigdy . Chyba, że któregoś dnia stwierdzę, że nie mam gdzie nogi postawić. Wtedy może się otrząsnę
 . Chyba, że któregoś dnia stwierdzę, że nie mam gdzie nogi postawić. Wtedy może się otrząsnę  

Ale i to ppewnie mnie nie uratuje, bo ostatnio kilka osób podsunęło mi pomysł szklarni :P 

Oczywiście, że chcę. Ja nie odmawiam nigdy
 . Chyba, że któregoś dnia stwierdzę, że nie mam gdzie nogi postawić. Wtedy może się otrząsnę
 Ale i to ppewnie mnie nie uratuje, bo ostatnio kilka osób podsunęło mi pomysł szklarni :P

- kati-1976