Pomidorki koktajlowe - 6 cz.
- justa_be
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 26 lut 2014, o 08:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 6 cz.
Tigerelle kiedys miałam. Super plenna i wytrzymała na choroby. Smak nie powalał ale najgorszy nie byl.

Pozdrawiam ;)

- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
Cappucino, jaki to krzaczek? Jak wysoko i szeroko rośnie, bo szukam dla niego miejsca na rabacie kwiatowej.

- 
				anulab
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cappucinko krzak w zasadzie normalny , nie był jakiś szczególnie ekspansywny ,
ale owoce jak dla mnie okropne w smaku. Ja wybredna na koktajlowe jestem . Chocolate
cherry to przy nim przepyszny .

ale owoce jak dla mnie okropne w smaku. Ja wybredna na koktajlowe jestem . Chocolate
cherry to przy nim przepyszny .
- Eskimoska
- 50p 
- Od: 17 gru 2012, o 21:35
Z tej listy uprawiałam kilka odmian, ale zawsze wracam do Sungold F1   krzak zajmuje dużo miejsca i roślina zaczyna dość późno za owocować, ale smak pomidorków jest fantastyczny
  krzak zajmuje dużo miejsca i roślina zaczyna dość późno za owocować, ale smak pomidorków jest fantastyczny  

krzak zajmuje dużo miejsca i roślina zaczyna dość późno za owocować, ale smak pomidorków jest fantastyczny
Serdecznie pozdrawiam - Agnieszka ;)

- 
				anulab
Eskimoska jesteś pewna , że miałaś Sungolda f1 ? U mnie Sungold f1 jest najwcześniejszy ,
zaczyna dojrzewać około 50 dni od posadzenia rozsady . Nie znam wcześniejszego
pomidora koktajlowego . Nie wiem jak to możliwe, że u Ciebie jest póżny .

zaczyna dojrzewać około 50 dni od posadzenia rozsady . Nie znam wcześniejszego
pomidora koktajlowego . Nie wiem jak to możliwe, że u Ciebie jest póżny .

- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
Anulab, dziękuję. Bardzo cenne info.

- Efkakam
- 200p 
- Od: 24 lut 2018, o 21:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć  Ostatnio zaryzykowałam i kupiłam na alle nasiona pomidora porzeczkowego Currant Sweet Pea z zamysłem wsadzenia go do wiszących doniczek. Czy ktoś już takiego cudaka hodował, albo w ogóle czy ktoś miał pomidora porzeczkowego? W wyszukiwarce nie wyświetliły mi się żadne wyniki. Podobno owoce mają być nieco większe od grochu
 Ostatnio zaryzykowałam i kupiłam na alle nasiona pomidora porzeczkowego Currant Sweet Pea z zamysłem wsadzenia go do wiszących doniczek. Czy ktoś już takiego cudaka hodował, albo w ogóle czy ktoś miał pomidora porzeczkowego? W wyszukiwarce nie wyświetliły mi się żadne wyniki. Podobno owoce mają być nieco większe od grochu 

Ostatnio zaryzykowałam i kupiłam na alle nasiona pomidora porzeczkowego Currant Sweet Pea z zamysłem wsadzenia go do wiszących doniczek. Czy ktoś już takiego cudaka hodował, albo w ogóle czy ktoś miał pomidora porzeczkowego? W wyszukiwarce nie wyświetliły mi się żadne wyniki. Podobno owoce mają być nieco większe od grochu
- 
				anulab
Miałam porzeczkowego i jakoś nie wyobrażam go sobie w wiszącej donicy .
Chyba , że mocno cięty . 

Z pomidorami koktajlowymi u mnie jest tak , że muszą być smaczne , inaczej
wypadają . Smaku koktajlowego nie da się podciągnąć cebulką , bazylią czy
innymi przyprawami .No czyba , że trafia do sałatki , to wtedy to co innego .
A wracając do wiszącej donicy , to może lepsza by była Pendulina Orange ?

Chyba , że mocno cięty .

Z pomidorami koktajlowymi u mnie jest tak , że muszą być smaczne , inaczej
wypadają . Smaku koktajlowego nie da się podciągnąć cebulką , bazylią czy
innymi przyprawami .No czyba , że trafia do sałatki , to wtedy to co innego .
A wracając do wiszącej donicy , to może lepsza by była Pendulina Orange ?
- Efkakam
- 200p 
Hmm buszowałam po aukcjach i moją uwagę przykuła informacja, że to pomidor zwisający. Mam nadzieję, że trafiłam na uczciwego sprzedawcę 
A co do Twojej propozycji to pomidorek wygląda ciekawie Kupuję nasiona z 1 sklepu, bo mam tam rabat, ale pora chyba wybrać się do innych marketów w poszukiwaniu koktajlowych ciekawostek.
 Kupuję nasiona z 1 sklepu, bo mam tam rabat, ale pora chyba wybrać się do innych marketów w poszukiwaniu koktajlowych ciekawostek.
edit:
Pokażę jeszcze 1 ciekawostkę, jaką znalazłam na pewnym chińskim sklepie internetowym:

Pod spodem aukcji były cytaty komentarzy, że nasiona przyszły Tylko co z nich wyrośnie za kilka miesięcy???
  Tylko co z nich wyrośnie za kilka miesięcy???  

A co do Twojej propozycji to pomidorek wygląda ciekawie
 Kupuję nasiona z 1 sklepu, bo mam tam rabat, ale pora chyba wybrać się do innych marketów w poszukiwaniu koktajlowych ciekawostek.
 Kupuję nasiona z 1 sklepu, bo mam tam rabat, ale pora chyba wybrać się do innych marketów w poszukiwaniu koktajlowych ciekawostek.edit:
Pokażę jeszcze 1 ciekawostkę, jaką znalazłam na pewnym chińskim sklepie internetowym:

Pod spodem aukcji były cytaty komentarzy, że nasiona przyszły
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Na Alli.. to króluje photoshop.   Zdjęciom nie należy ufać, a właśnie komentarzom, bo często są tam rzeczywiste zdjęcie, z tego co przyszło oraz co wyrosło itp.
 Zdjęciom nie należy ufać, a właśnie komentarzom, bo często są tam rzeczywiste zdjęcie, z tego co przyszło oraz co wyrosło itp.

Zdjęciom nie należy ufać, a właśnie komentarzom, bo często są tam rzeczywiste zdjęcie, z tego co przyszło oraz co wyrosło itp.
 Zdjęciom nie należy ufać, a właśnie komentarzom, bo często są tam rzeczywiste zdjęcie, z tego co przyszło oraz co wyrosło itp.- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
Ja w tym roku na pewno powtórzę Cytrynka groniastego i Dancing with Smurfs, wysiałam też Barry's Crazy cherry, Azteca i koperkowy ( te pierwszy raz). U mnie pomidorki rosną w donicach i pełnią również funkcję ozdobną. Nie polecam Tumbling Toma. Był bardzo plenny i wyglądał ładnie, ale w smaku nijaki.

Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.

- Efkakam
- 200p 
Zgadzam się z tobą, BobejGS. Tam się roi od oszustów. 
Kilka dni temu przeglądałam komentarze i trafiłam na komentarz, w którym klient pisze, że zamiast czegoś tam wyrósł mu najnormalniejszy pomidor i że został oszukany. Sprzedawca odpisał, że strasznie mu przykro, na pewno zamówienia zostały pomieszane, bo ich pracownik ma 50 lat i musi pakować 1000 zamówień dziennie
Anida, ja też mam nasiona Cytrynka, tylko że będę hodować go pierwszy raz Wydaje mi się, że ostatnio jest to dość popularna odmiana.
 Wydaje mi się, że ostatnio jest to dość popularna odmiana.
-- 28 lut 2018, o 08:54 --
Jeśli chodzi o Dancing with Smurfs to kupowałaś gdzieś w stacjonarnym sklepie, czy przez neta?

Kilka dni temu przeglądałam komentarze i trafiłam na komentarz, w którym klient pisze, że zamiast czegoś tam wyrósł mu najnormalniejszy pomidor i że został oszukany. Sprzedawca odpisał, że strasznie mu przykro, na pewno zamówienia zostały pomieszane, bo ich pracownik ma 50 lat i musi pakować 1000 zamówień dziennie

Anida, ja też mam nasiona Cytrynka, tylko że będę hodować go pierwszy raz
 Wydaje mi się, że ostatnio jest to dość popularna odmiana.
 Wydaje mi się, że ostatnio jest to dość popularna odmiana.-- 28 lut 2018, o 08:54 --
Jeśli chodzi o Dancing with Smurfs to kupowałaś gdzieś w stacjonarnym sklepie, czy przez neta?
- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
Forumowa wymiana, a Cytrynek jest pyszny.

Pozdrawiam Anida

- 
				Dobroczynek
- 50p 
- Od: 22 lut 2018, o 18:45
Aztec faktycznie jest bardzo dekoracyjny. Mi w zeszłym roku urosły ładne nieduże krzaczki, ale w smaku dla mnie był nijaki. 
Owoce bardziej do dołożenia do sałatki jako kolor niż żeby go smakować. Ale co kto lubi
Ja w tym roku planuje przetestować nowe odmiany
Yellow pearshaped
Red pear
Malinowy kapturek
Czy ktoś miał te odmiany i może coś o nich wspomnieć?

Owoce bardziej do dołożenia do sałatki jako kolor niż żeby go smakować. Ale co kto lubi
Ja w tym roku planuje przetestować nowe odmiany
Yellow pearshaped
Red pear
Malinowy kapturek
Czy ktoś miał te odmiany i może coś o nich wspomnieć?