Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz. 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz. 9
Kiedy posiać kalafiory i brokuły 

- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
No właśnie o to chodzi, o tę grudę, którą mamy dopiero teraz i która, mam nadzieję, pobędzie jeszcze przez luty.
- stefcia
- 500p
- Od: 2 gru 2012, o 18:08
Mnie też korci już wysiewanie nasionek warzyw w gruncie 

- toldi
- Od: 15 wrz 2015, o 11:42
Jak "wiosenna pogoda" się utrzyma to wysieję szpinak, może wytrzyma do zbioru 

Pozdrawiam. Jacek 

- Duende
- 100p
- Od: 29 sty 2018, o 14:20
- Kontakt:
Mnie też już nosi, to ta pogoda
Gęsi już wracają, konie gubią sierść ale media zapowiadają powrót mrozu pod koniec tego tygodnia. Komu wierzyć???

Gęsi już wracają, konie gubią sierść ale media zapowiadają powrót mrozu pod koniec tego tygodnia. Komu wierzyć???

- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Mnie już też nosi. Wczoraj dosiałem nasiona kapusty, które troszke stare są, by je sprawdzić oraz papryczke jalapeno chichimeca. Dobrze że wyjechałem na tydzień. 

-
Zapytam jeszcze raz:Kiedy posiać kalafior i brokuł

-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Od terminu sadzenia odejmij czas potrzebny na wyprodukowanie rozsady. Można policzyć na palcach, chyba że jesteś emerytowanym stolarzem 

-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
--julian-- Po pierwsze musisz podać jakie odmiany chcesz wysiać. Nie wszystkie odmiany kalafiora/brokuła nadają się do uprawy wiosennej. Po drugie musisz się zastanowić ile chcesz mieć tej rozsady i jakie warunki jesteś w stanie zapewnić sadzonkom. Czy to ma być produkcja na małą skalę (wtedy możesz ryzykować bo w razie niepowodzenia straty będą niewielkie- musisz się liczyć jednak z tym, że produkując rozsadę kapustnych w II/III bez doświetlania szanse na wyprodukowanie ładnej rozsady są bliskie zera. Temperatura też odgrywa dużą rolę.
-
To mogę posiać je dopiero w kwietniu do tunelu na rozsadę?
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Im więcej czytam tym mniej wiem
W tamtym roku zaczęłam przygodę z sianiem. Ale niestety nie do końca mi wyszło,bo się za późno do tego zabrałam. W tym roku chcę wystartować wcześniej żeby być przygotowana.
Prawdę mówiąc - nie mogę się doczekać. Jedną ręką chwytam za nasiona a drugą się powstrzymuję żeby ich nie wysiać wmawiając sobie że koniec stycznia to prawie luty
Nie mogłam się powstrzymać i już wysiałam trochę kwiatów, głównie biorąc poprawkę na to co może sobie u mnie stać jakby tak rok się okazał niekorzystny jak tamten i w kwietniu zaczęło walić śniegiem.
Wysiałam już sałatę - nie sądzę, że na grządkę, nim to urośnie to wszystko zjemy. W tamtym roku trzymałam sałaty balkonowo i żywot ich listków był bardzo krótki, ale sałatka wyszła rewelacyjna
Nasiona warzywek czekają na sianie do pojemniczków na rozsadę, już nie mogę sie doczekać.

W tamtym roku zaczęłam przygodę z sianiem. Ale niestety nie do końca mi wyszło,bo się za późno do tego zabrałam. W tym roku chcę wystartować wcześniej żeby być przygotowana.
Prawdę mówiąc - nie mogę się doczekać. Jedną ręką chwytam za nasiona a drugą się powstrzymuję żeby ich nie wysiać wmawiając sobie że koniec stycznia to prawie luty

Nie mogłam się powstrzymać i już wysiałam trochę kwiatów, głównie biorąc poprawkę na to co może sobie u mnie stać jakby tak rok się okazał niekorzystny jak tamten i w kwietniu zaczęło walić śniegiem.
Wysiałam już sałatę - nie sądzę, że na grządkę, nim to urośnie to wszystko zjemy. W tamtym roku trzymałam sałaty balkonowo i żywot ich listków był bardzo krótki, ale sałatka wyszła rewelacyjna

Nasiona warzywek czekają na sianie do pojemniczków na rozsadę, już nie mogę sie doczekać.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Nie twierdzę, że prognoza się sprawdzi ale do końca kwietnia ma być https://www.accuweather.com/pl/pl/pionk ... r=4/1/2018 i bez porządnej folii to będzie trudno coś sadzić . Noce nadal będą b. zimne. Tak więc póki co rzeżucha 

-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
wygląda na to ,że się szykuje powtórka z ubiegłego roku. Ciężko było wystartować z pomidorami pod folię ...
- Teresa Pszczola
- Od: 6 sty 2016, o 17:28
Właśnie wczoraj myślałam, żeby rzeżuchę posiać. Zawsze to bliżej świąt wielkanocnych będzie! 

-
- Od: 24 mar 2015, o 13:22
Co roku ten sam błąd co poniektórzy popełniają. A w końcówce marca pomidory, powyciągane bo za wcześnie sadzone.
Rzeżucha + Super hoty paprykowe, w lutym jakieś selery naciowe/korzeniowe(rozsada), niewiele później groszek i bub(grunt), a reszta jakoś zleci.
Wszystkich już nosi, łapie delirka typowe symptomy odstawienia ale wstrzymajcie się jeszcze trochę ;)
Rzeżucha + Super hoty paprykowe, w lutym jakieś selery naciowe/korzeniowe(rozsada), niewiele później groszek i bub(grunt), a reszta jakoś zleci.
Wszystkich już nosi, łapie delirka typowe symptomy odstawienia ale wstrzymajcie się jeszcze trochę ;)