Ale ciepły dzionek wykorzystałem na posadzenie kwiatków oraz małe porządki. Powoli , małymi kroczkami i będzie czyściutko
Moja działeczka :)
- buum
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działeczka :)
Dziś kolejne godzinki spędziłem na działce
Pogoda dopisywała do 17 bo później zaczął padać deszcz.
Ale ciepły dzionek wykorzystałem na posadzenie kwiatków oraz małe porządki. Powoli , małymi kroczkami i będzie czyściutko
Najgorsze jest, że pada a i tak było za mokro. 
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Piotrze te podpórki po 8,30 na allegro kupiłam i kupiłam tez podpórki do mieczyków i na lilie są rożnej wysokości, a co za tym idzie w różnej cenie jestem z nich zadowolona i będę dokupować bo warto. Piwonie pięknie ci rosły 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- buum

- Kontakt:
Alicja125
Czyli warto je Alicja kupić. Ok zapamiętam. Gdyby czasu zabrakło to kupię. Bo szkoda by znowu leżały. Kosiarką je niszczę a do tego dzieci które biegają.
Czyli warto je Alicja kupić. Ok zapamiętam. Gdyby czasu zabrakło to kupię. Bo szkoda by znowu leżały. Kosiarką je niszczę a do tego dzieci które biegają.
- Foxowa

- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Jest pomysł,choć nie wiem czy nie lepiej by wyglądało samo,bez oparcia.
Ale og?lnie to fajnie,pomysł w moim stylu,taki recyklingowy
Tylko trzeba bardzo pilnować żeby w odpowiednim momencie umieścić łodygi w środku. Tu chyba jednak wolę zwykłą tasiemkę na kilku patyczkach.
Ale og?lnie to fajnie,pomysł w moim stylu,taki recyklingowy
Tylko trzeba bardzo pilnować żeby w odpowiednim momencie umieścić łodygi w środku. Tu chyba jednak wolę zwykłą tasiemkę na kilku patyczkach.
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Pomysł dla odważnych, choć niezły.
. Mój sąsiad w muszli klozetowej posadził jednoroczne.
. Chyba się ludziom podobało bo kto przechodził alejką nie mógł się napatrzeć. 
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Piotrek zazdroszczę Ci pogody
u mnie jeszcze lód ze śniegiem na rabatach, ale z dnia na dzień topnieje. Czekam z utęsknieniem na wiosnę wtedy będę podziwiać kwiaty w swoim ogrodzie i w forumowych ogródkach szukać inspiracji co kupić. O piwoniach też myślę, tylko muszę męża namówić na zrobienie podpór bo jak sam słusznie stwierdziłeś nie ma sensu kupować lepiej wydać na nowe kwiatki 
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- buum

- Kontakt:
Foxowa
Ja bym tak nie zrobił
nie mój styl
bardziej mojej babci
Również wolałbym kijki i tasiemki
Zuzia111
Dokładnie
Jednemu się podoba a drugiemu nie
Mi nie. Może nie znam się na sztuce i dobrze
Wole tradycyjne podpory kupione lub samemu zrobione. Sąsiad zaś bardzo oryginalny .... w muszli kwiatki
A dobrze chociaż rosły ??? Nie usychały
TROJA
Niestety ale u mnie już pogoda nie taka ładna choć ciepło , śniegu zero. Bardziej jesień niż zima
Jutro chce znowu pojechać na działkę bo ma nie padać. Piwonie bardzo ładne kwiaty. Przynajmniej mi się podobają
Mam 9 lat działkę i dopiero za podpory się biorę dla piwonii
Lepiej późno niż wcale 
Ja bym tak nie zrobił
Również wolałbym kijki i tasiemki
Zuzia111
Dokładnie
TROJA
Niestety ale u mnie już pogoda nie taka ładna choć ciepło , śniegu zero. Bardziej jesień niż zima
Piotrek u mnie te podpory kupowane się nie sprawdziły. Wyginały się pod ciężarem roślin. Może do delikatnych jednorocznych się nadają, ale róże i piwonie potrzebują czegoś porzasdniejszego. Fajnie że możesz sobie zrobić je sam 
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
- buum

- Kontakt:
Kasiu dziękuję za informacje. Moje piwonie są juz stare i mocno się rozrastają a co za tym idzie są ciężkie. Poszukam materiału i zrobię coś solidnego. I bedzie na lata. Szykuję się i jadę na działkę 
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Jak tam na działeczce
Ja dziś byłam blisko Ciebie bo w Pile i pogoda była piękna.
Pozdrawiam Ania
- Foxowa

- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Styl recyklingowy wcale nie jest zły,ale pasowałoby na inną nutę prowadzić cały ogr?d. Takie ozdoby raczej kojarzą mi się z mocno zarośniętym ogrodem. Może dlatego skojarzenie z babcią - babcie jak dla mnie są mistrzyniami magicznych ogrod?w,wiejskich,sielskich,kipiących kwiatami. Tam to pasuje. Dodaje tej magii.
Jak jeżdżę na wieś to obserwuję taki ogród i to jest absolutna bajka - mają strumyczek i oczko wodne do kt?rego woda leje się z...czajniczka. Obok stoją dwa stare buciory,takie zszarzałe i porośnięte mchem,a z nich kipią niezapominajki. No wygląda to bajecznie. Ludzie mają też ścianę z butelek obsadzonymi kwiatami,ozdoby z opon. I wygląda to bardzo fajnie.
Ale nie wszędzie to pasuje. To, co wygląda w gąszczu kwiatów intrygująco,w nowoczesnych rekreacyjnych ogr?dkach mogło by wyglądać tandetnie ;)
Jak jeżdżę na wieś to obserwuję taki ogród i to jest absolutna bajka - mają strumyczek i oczko wodne do kt?rego woda leje się z...czajniczka. Obok stoją dwa stare buciory,takie zszarzałe i porośnięte mchem,a z nich kipią niezapominajki. No wygląda to bajecznie. Ludzie mają też ścianę z butelek obsadzonymi kwiatami,ozdoby z opon. I wygląda to bardzo fajnie.
Ale nie wszędzie to pasuje. To, co wygląda w gąszczu kwiatów intrygująco,w nowoczesnych rekreacyjnych ogr?dkach mogło by wyglądać tandetnie ;)
- drakka
- 500p

- Od: 4 lip 2016, o 23:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrze, pięknie u Ciebie !
U siebie w tym roku też poprzycinałam świerki od dołu, ale na wysokość koło 1m. Troche nisko i muszę poprawić.
Co jak co, ale pomysł na wykorzystanie terenu i deszczówki masz zarąbisty ! gdybym nie miała głębinówki to pewnie do podlewania mojego tałatajstwa zrobiła bym to samo- inaczej bym z torbami poszła
masz rękę do tego ! jeszcze trochę i wiosna, będzie można popodziwiać jak to u Ciebie budzi się do życia
U siebie w tym roku też poprzycinałam świerki od dołu, ale na wysokość koło 1m. Troche nisko i muszę poprawić.
Co jak co, ale pomysł na wykorzystanie terenu i deszczówki masz zarąbisty ! gdybym nie miała głębinówki to pewnie do podlewania mojego tałatajstwa zrobiła bym to samo- inaczej bym z torbami poszła
masz rękę do tego ! jeszcze trochę i wiosna, będzie można popodziwiać jak to u Ciebie budzi się do życia
- buum

- Kontakt:
TROJA
A na działeczce super
U mnie również pogoda była super. Czasami nawet słoneczko wyszło. Wieczorem to księżyc i gwiazdy było widać
I nie padało cały dzień. Temperatura była +7st i nie wiało. Ponad 5h spędziłem na pracach na działce
Nie chciało się wracać.
Piła bardzo blisko mnie
To faktycznie prawie odwiedziłaś moje rejony 
Foxowa
No dokładnie. Styl nie pasuje do każdego miejsca. Ja również widziałem parę ciekawych dekoracji wykonanych z odpadów. Jak to się mówi, masz łeb to kombinuj
drakka
Dziękuję Angelika
Przeglądałem fotki nie dawno i widziałem jak mój świerk był nie przycinany. Dramat jak mi to nie przeszkadzało
Nie dość, że korona dolna zajmowało sporo miejsca to altanka była mocno zacieniona. Nawet przy zachodzie słońca. Teraz jaśniej przez cały dzień a wieczorem słoneczko fajnie świeci.
Powiem Ci szczerze, że dużo podpatruję innych
U mnie na działkach a także tutaj na forum. Z Google również korzystam
Można fajne nowe inspiracje podpatrzeć
Dziś byłem ponad 5h na działce. Ja wyżej pisałem
Pogoda cudowna. Chwilami słoneczko świeciło a w cieniu było +7st. Na słoneczku jeszcze cieplej. Do tego bezwietrznie i śpiew ptaszków
WIOSNA w styczniu. Ale to tylko chyba chwilowo. Ponoć w lutym zima wraca. Zobaczymy.

Posprzątałem sobie, ponad 10 wiaderek 10l wygrabionych jeszcze liści i innych rzeczy się uzbierało. Od razu trawnik lepiej wygląda. Rabaty kwiatowe również posprzątane
Nawet oplewiłem, oczywiście co wiedziałem
Czyli przede wszystkich trawę powyrywałem.
Narobiłem się ale byłem jak zawsze szczęśliwy
Wróciłem do domu, oglądnąłem skoki i poszedłem pobiegać sobie , by się dobić do końca
I znowu kolejny mój rekord pobity. Forma na wiosnę rośnie

A na działeczce super
Piła bardzo blisko mnie
Foxowa
No dokładnie. Styl nie pasuje do każdego miejsca. Ja również widziałem parę ciekawych dekoracji wykonanych z odpadów. Jak to się mówi, masz łeb to kombinuj
drakka
Dziękuję Angelika
Przeglądałem fotki nie dawno i widziałem jak mój świerk był nie przycinany. Dramat jak mi to nie przeszkadzało
Powiem Ci szczerze, że dużo podpatruję innych
Dziś byłem ponad 5h na działce. Ja wyżej pisałem

Posprzątałem sobie, ponad 10 wiaderek 10l wygrabionych jeszcze liści i innych rzeczy się uzbierało. Od razu trawnik lepiej wygląda. Rabaty kwiatowe również posprzątane
Narobiłem się ale byłem jak zawsze szczęśliwy
Wróciłem do domu, oglądnąłem skoki i poszedłem pobiegać sobie , by się dobić do końca

- drakka
- 500p

- Od: 4 lip 2016, o 23:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja bym chyba płuca wypluła jakbym miała tyle biegnąć :P
u Ciebie aż tak wegetacja ruszyła ???
u mnie hosty z donic zaczęły wychodzić.. ma być teraz tydzień ciepła i przymrozek .
u Ciebie aż tak wegetacja ruszyła ???
u mnie hosty z donic zaczęły wychodzić.. ma być teraz tydzień ciepła i przymrozek .