Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Super wyglądasz w tych okularkach ;:215 A pamiętam jak się nimi przejmowałaś :wink: Nowa fryzurka równie twarzowa ;:108
Widzę, że nie tylko ja sprawdzam już wiosenne oferty ;:224 A tak sobie obiecywałam, że już nigdy przenigdy nie kupię roślinki zanim nie będę miała dla niej upatrzonego miejsca ;:223
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko i ja dołaczam do buszujących w necie. Byłam na Florinbu. już miałam w koszyczku różne piekności, ale jak przyszło co do czego, to zrezygnowałam..., stwierdziłam, że poszukam jeszcze , co oferują inni sprzedawcy...
W końcu decyzja zapadła na Rosarium... a to dlatego, że znalazłam róże , które mnie interesowały, a były tylko tam :).
Dzikie rugosy ;:224
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj.
Ja w ubiegłym roku pierwszy raz robiłam zakupy u Hyżego i byłam bardzo zadowolona. Krzaki dorodne i szybciutko podjęły wzrost. Kupowałam u nich właśnie ze względu na Sweet Lagunę, której nie było nigdzie, tylko oni mieli. Kupiłam jeszcze de Tolbiac. Miał chyba tylko dwa kwiaty, które szybko ugotowały się na gorącu i chyba nawet nie zdążyłam im zrobić zdjęć, ale piękne były. Bardzo dużo też obie te róże urosły przez sezon i jeśli nie przemarzną im pędy, to powinien być w tym roku całkiem przyzwoity widok.
Są chyba dwa sklepy jeden Hyży a drugi Hyżowie. Ja kupowałam w tym drugim :D
A we flo... zamówiłam póki co Wildeve, na którą to właśnie polowałam od kilku sezonów i jeszcze Vesalius. Na razie tyle. Jak pojawi się jeszcze coś ciekawego to najwyżej będę domawiać :;230
Z zakupów w bylinowym powinnaś być zadowolona. Przysyłają mega sadzonki :D

Szybkiej naprawy sprzętu życzę, bo wiem jak to pisać na tel, czy tablecie. Nie cierpię tego :lol:
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Eelino
Dawno u Ciebie nie byłam a tu wiosna i sympatyczne buziaki :D
Pokazuj proszę częściej skarpę bo ciekawa jest :D
No i mnie zawsze Wasza stodoła chwyta za serce, widocznie coś z babcinego gospodarstwa przypomina.
Ciekawa jestem nowych róż, znając Twój gust na pewno wybierzesz rewelacyjne.
Szkoda tylko ,że musisz zniknąć i oderwać się od swego ogrodu.
U nas też było bardzo mroźno i bez śniegu, na szczęście trochę puchu spadło i roślinki bezpieczne :)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Wikcia
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 16 sty 2018, o 21:38

Post »

Dzień dobry Ewelinko.
Cieszę się, że trafiłam do Twojego wątku :) Nigdy, przenigdy nie pomyślałabym, że ogród jest tak młody.Niesamowite bogactwo roślin i taka pełnia charakterystyczna dla dojrzałych ogrodów.Czym zasilasz swoje rośliny, że tak bujnie i zdrowo rosną i kwitną? Jeśli to nie jest twoja słodka tajemnica.
Gratuluję pięknego miejsca i serdecznie pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Ewelinko! nie jesteś jedyna na FO, która nie ma cierpliwości do siania nasion, znam co najmniej jeszcze jedną taka osobę :D Z doniczkami to i ja mam problem od jakiegoś czasu, ale tłumaczę to większą koncentracją na ogrodzie. Nowe róże i nowe ostróżki z pewnością ozdobią Twój wspaniały ogród, a po powrocie z turnusu na pewno zginiesz w ogrodzie na dłużej szczególnie jak zaczniesz urządzać dodatkowy fragment ogrodu. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Udało się naprawić awarię kompa i jestem już wśród Was ;:4 . Za oknem zima i to całkiem ładna. Szkoda tylko, że od jutra już będą roztopy . Ja w dalszym ciągu nie zamknęłam różanego zamówienia :;230 . Myślałam, że zrobię to raz dwa ale ciągle się zastanawiam , ciężko wybrać ;:224 . Do końca tygodnia muszę koniecznie złożyć zamówienie . W tym tygodniu czekają nas uroczystości z okazji Dnia Babci i Dziadka tak więc będzie zamieszanie . Przeglądając zdjęcia z poprzedniego sezonu doszłam do wniosku, że nie jestem zadowolona z mojej kocimiętki. Fakt- szybko rośnie ale z daleka jej nie widać, nijak ma się do tych wspaniałych zdjęć z neta. Trzeba spróbować z jakąś inną kocimiętką. Polecacie coś ?? Może w ogóle powinnam zrezygnować z kocimiętkowej obwódki i wybrać coś innego ? Hmm .

Małgosiu bardzo dziękuję ;:196 . Do okularów przyzwyczaiłam się już dawno chociaż nie ukrywam, że wolałabym być bez . No ale co zrobić ;:173 . Nie można mieć przecież wszystkiego . Tak, trochę szperam w ofertach bo chcę zamówić kilka róż i może jeszcze kilka lilii ale to jeszcze się nad tym zastanawiam mocno . Wybrałaś już coś ?? Ja jeszcze nie kliknęłam zamówienia bo ciągle się waham nad kilkoma różami. Nie chcę też przesadzić z ilością bo miejsca coś tam jeszcze mam ale nie chcę sadzić zbyt gęsto. Skrzydła rozwinę dopiero na nowej części działki ale kiedy to będzie . Do tego czasu będę potrzebowała worek pieniędzy na nowe nabytki . Pozdrawiam :wit .

Asiu nigdy nie zamawiałam z Rosarium ale mają sporo róż. Może kiedyś też się pokuszę bo planuję kiedyś kupić trochę historycznych . Daj znać jak dojdą sadzonki ale z tego co wiem to dziewczyny polecają zakupy w tym sklepie więc będziesz zadowolona. Pozdrawiam :wit .

Wiolu no właśnie chcę kupić u Hyżych , tak więc dobrze czytać pochlebne słowa na temat ich sadzonek. Sweet Laguna bardzo ładna a ja muszę się jeszcze zastanowić ,które pnące w końcu wybrać ;:173 . Mam jeszcze chwilę na podjęcie decyzji o ile nie wyczerpie się asortyment :;230 . Bardzo ładne róże zamówiłaś i mam nadzieję, że będziesz z nich zadowolona. O bylinowym czytałam sporo dobrych opinii tu na forum więc postanowiłam w końcu skorzystać z ich oferty. Korci mnie też żeby zamówić kilka powojników z e- clem ale to dopiero w kwietniu / maju. Podobno też mają mega sadzonki . Pozdrawiam :wit .

Agnieszko skarpa jest ładna tylko w okresie wiosennym jak kwitną płożące bylinki , potem jest tylko zielono i muszę to jakoś zmienić. Z roku na rok rośliny coraz bardziej się rozrastają więc myślę, że za dwa sezony będzie już bardzo fajnie . Co do róż to jeszcze nie zdecydowałam ale jestem już blisko . Na turnus rehabilitacyjny z córką wyjeżdżam na dwa tygodnie i specjalnie wybrałam taki termin jeszcze przed rozpoczęciem się wiosny. Jak tylko wrócę zacznie się dopiero przycinanie, nawożenie i cała reszta ;:138 . Mam tylko nadzieje, że córka się nie rozchoruje bo wtedy będzie lipa i będę musiała przesunąć turnus a bardzo tego nie chcę . U mnie jest namiastka zimy ale długo to nie potrwa bo od jutra ma być już na plusie ;:222 Pozdrawiam :wit .

Wikcia witam Cię w moich skromnych progach ;:196 . Bardzo dziękuję za ciepłe słowa . W ogrodzie jest jeszcze sporo pracy i czeka mnie mnóstwo przedsięwzięć ale mam nadzieję, że za kilka lat będę zadowolona z efektów. Póki co brakuje mi większych drzewek i krzewów bo samymi bylinami ogrodu nie stworzę . Z roku na rok jest coraz lepiej ale w dalszym ciągu to jeszcze nie to o czym marzę . Dziękuję i wzajemnie :wit .

Marysiu dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyna ale marne to pocieszenie :;230 . W każdym razie w tym roku planuję minimalne wysiewy i to takich "żelaznych " roślin . Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Z niecierpliwością czekam na turnus i na powrót z niego bo potem zanurzę się w ogrodzie . oby tylko zdrowie dopisało i wszystko odbyło się zgodnie z terminem. Pozdrawiam :wit .

Na koniec moja zima. Zdjęcie trochę ciemne ale przynajmniej widać ile jest śniegu.

Obrazek

Pozdrawiam i udanego dnia życzę.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Hej Ewelino widzę, że i u Ciebie zima swoją kołderkę rozłożyła :) u mnie też była, ale już znika :) No, no widzę, że chyba zamówienie różane się rozrośnie hehe, ja już sobie zakaz kupowania roślinek wydałem więc chyba powinnaś wziąć przykład ze mnie :roll: :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, zima zdaje się zaszczyciła swoją bielutką obecnością wszystkie zakątki naszej ojczyzny. ;:215
Tylko, niestety, już gadają i piszą o nadchodzącym ociepleniu i o nadciągających deszczach. ;:223 Bardzo szybko zrobi się znowu szaroburo, ;:174 ale pocieszające jest to, że do wiosny coraz bliżej. ;:303
Rozumiem doskonale Twoją niechęć do domowych wysiewów. ;:108 Gdybym miała opuszczać dom na dłużej, też nie bawiłabym się w sianie o tej porze roku. ;:108
Baw się dobrze w towarzystwie babć, dzidziusiów i dzieci. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Śniegu dosypało prawie wszędzie. U mnie też padał, ale chyba w mniejszej ilości, bo jakby go mniej. A może tylko się zdeptał? Bo Twój wyglada na mocno puchaty ;:63
U Hyżych zamawiałam i jestem zadowolona z jakości sadzonek. też powinnaś być ;:108 Z ta szkółką jest doskonały kontakt, czego nie można powiedzieć o wszystkich miejscach gdzie kupowałam rośliny.
I jak wypadł dzień Babci i Dziadka? Mam nadzieję, że nie tylko dziadkowie byli zadowoleni, ale i dziewczynki ze swoich występów również? Dla mnie takie występy dzieci, to zawsze były ogromne emocje. Teraz dzieci wyrosły, a ja ciągle pełna emocji ;:306
Zdecydowałaś się w końcu na róże? Troszkę mi smutno, bo ja tym roku nie zamawiam róż. za to może poszaleję z bylinami :heja Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ewelinko ;:196

Piękny zimowy ogród. ;:138
Szkoda, że mają nadejść roztopy. Mógłby taki pozostać do przyjścia wiosny.
Tu, u Ciebie trwa już gorączka zakupowa. :lol:
Nawet już obejrzałam ofertę tych ze szkółki Hyżych.
Jak jeszcze kilka razy tu wpadnę , to jeszcze coś zamówię, :;230
:wit
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ewelka, gdzie to trzeba podanie wysłać o taki śnieżek? U nas dzieciaki mają ferie, a śniegu ani widu.
Ja się nigdy nie przyzwyczaiłam do okularów. Zawsze mi przeszkadzają na nosie, zwłaszcza latem. Póki miałam tylko okulary, to nosiłam je wyłącznie na zajęcia na uczelni, ale od kiedy poszłam do okulisty z prośbą o dobranie soczewek to noszę częściej, nawet w domu. Kiedyś sobie zamówiłam takie mocno niebieskie, świetnie to wyglądało, jakby nie były takie drogie to bym je zawsze wkładała :D
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Nie wiem jak u Was ale u mnie dzisiaj bardzo mocno wieje . W dodatku na termometrze jest na plusie co oznacza, że w takich warunkach śnieg szybko zacznie się topić :? . Szkoda :( . Udało mi się zamknąć jedno zamówienie różane a drugie już prawie, prawie . Tym razem postawiłam na róże głównie rabatowe i na dwie pnące ;:108 . W związku z tym, że nie bardzo pasuje mi moja kocimiętka postanowiłam , że pozbędę się jej jako obwódki i tylko posadzę gdzieniegdzie. Zyskam przy tym trochę nowego miejsca :lol: . Wiosną szykują się kolejne zmiany na jednej rabacie ale może kiedyś w końcu będę zadowolona :;230 . W tym roku mam w planach postawienie pergoli z kratami takiej na szerokość 5,6 metrów i wysokiej naokoło 2,5 metra. Będzie stanowiła tło dla rabaty z różami i bylinami . Oczywiście wykorzystam ją jako podporę dla róż pnących i dla powojników ;:108 . Razem z eMem doszliśmy do wniosku, że z montowaniem tego wszystkiego wstrzymamy się do jesieni bo teraz szkoda mi cebul, które lada moment zaczną wychodzić z ziemi. W lecie podczas urlopu wszystko sobie kupimy , pomalujemy i przygotujemy a w listopadzie tylko zamontujemy. Mam nadzieję, że plany wypalą bo marzy mi się taka ściana pnączy ;:167 .

Mariuszu kołderka jeszcze jest ale podejrzewam, że pod koniec dnia mocno się uszczupli ;:222 . Dzisiaj zamówiłam 5 róż z jednej szkółki a w najbliższym czasie zamówię jeszcze z innej. Więcej niż 10 krzaczków nie kupię . Miejsce będę miała ale to dopiero w przyszłym roku jak uporamy się z pracami na nowej części działki. Wtedy będę mogła poszaleć i tylko budżet będzie mnie mógł ograniczyć ;:224 . Pozdrawiam :wit .

Lucynko u mnie właśnie już jest na plusie i wieje wiatr. Śnieg powoli się topi ;:222 . Trochę szkoda ale nie mam na to wpływu. Miejmy nadzieję, że wiosna przyjdzie punktualnie ;:173 . Dziękuję i pozdrawiam ;:196 .

Iwonko właśnie dzisiaj zmówiłam od Hyzych 5 róż i już mi odpisali a miałam co do zamówienia pewną uwagę odnośnie terminu wysyłki ;:333 . Dzień Babci i Dziadka zaplanowany jest na jutro i piątek , tak więc emocje przed nami ;:108 . Myślę, że będzie wszystko w porządku. Dobrze robisz bo byliny też potrzebne i doskonale uzupełniają róże . Będziemy podziwiać . Pozdrawiam :wit .

Krysiu tak , tak teraz siedzę w zamówieniach i już dzisiaj jedno poszło. W najbliższym czasie zamówię też w Flo ale jeszcze chwilowo się zastanawiam . Zima u mnie jeszcze jest al niestety śnieg szybko się topi . Nie żałuj sobie, kilka róż na pewno jeszcze Ci się zmieści :lol: .

Agnieszko u nas ferie rozpoczynają się dopiero za półtora tygodnia. Do tego czasu już będzie po śniegu ;:222 . Nigdy nie miałam soczewek i nie wyobrażam sobie chyba tego żebym miała pchać coś do oka. Może to tylko kwestia przyzwyczajenia. Jest to jednak fajna alternatywa dla okularów. Fakt czasem mnie wkurzają zwłaszcza w zimę gdy parują szkiełka ale da się wytrzymać . Ja dopiero od roku mam stwierdzoną wadę więc jeszcze mam krótkie doświadczenie w tym temacie . Pozdrawiam i śniegu życzę :wit .

Pozdrawiam i spokojnego popołudnia życzę .
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ewelinko, ale masz wspaniałe plany ;:138 Krateczka na róże i powojniki, no bajka :D ;:167
Już mniej więcej wiesz co konkretnie chcesz przy niej posadzić ? Jak będziesz chciała ją pomalować ? Na biało czy w kolorze drewna.
Pochwal się co już zamówiłaś. :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, oczyma wyobraźni już widzę Twoje pomysły po realizacji. ;:138
Jestem pewna, że bardzo szybko to nastąpi, boś Ty niezwykle pracowita Dziewczynka. ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”