Witajcie

.
Udało się naprawić awarię kompa i jestem już wśród Was

. Za oknem zima i to całkiem ładna. Szkoda tylko, że od jutra już będą roztopy . Ja w dalszym ciągu nie zamknęłam różanego zamówienia

. Myślałam, że zrobię to raz dwa ale ciągle się zastanawiam , ciężko wybrać

. Do końca tygodnia muszę koniecznie złożyć zamówienie . W tym tygodniu czekają nas uroczystości z okazji Dnia Babci i Dziadka tak więc będzie zamieszanie . Przeglądając zdjęcia z poprzedniego sezonu doszłam do wniosku, że nie jestem zadowolona z mojej kocimiętki. Fakt- szybko rośnie ale z daleka jej nie widać, nijak ma się do tych wspaniałych zdjęć z neta. Trzeba spróbować z jakąś inną kocimiętką. Polecacie coś ?? Może w ogóle powinnam zrezygnować z kocimiętkowej obwódki i wybrać coś innego ? Hmm .
Małgosiu bardzo dziękuję

. Do okularów przyzwyczaiłam się już dawno chociaż nie ukrywam, że wolałabym być bez . No ale co zrobić

. Nie można mieć przecież wszystkiego . Tak, trochę szperam w ofertach bo chcę zamówić kilka róż i może jeszcze kilka lilii ale to jeszcze się nad tym zastanawiam mocno . Wybrałaś już coś ?? Ja jeszcze nie kliknęłam zamówienia bo ciągle się waham nad kilkoma różami. Nie chcę też przesadzić z ilością bo miejsca coś tam jeszcze mam ale nie chcę sadzić zbyt gęsto. Skrzydła rozwinę dopiero na nowej części działki ale kiedy to będzie . Do tego czasu będę potrzebowała worek pieniędzy na nowe nabytki . Pozdrawiam

.
Asiu nigdy nie zamawiałam z Rosarium ale mają sporo róż. Może kiedyś też się pokuszę bo planuję kiedyś kupić trochę historycznych . Daj znać jak dojdą sadzonki ale z tego co wiem to dziewczyny polecają zakupy w tym sklepie więc będziesz zadowolona. Pozdrawiam

.
Wiolu no właśnie chcę kupić u Hyżych , tak więc dobrze czytać pochlebne słowa na temat ich sadzonek. Sweet Laguna bardzo ładna a ja muszę się jeszcze zastanowić ,które pnące w końcu wybrać

. Mam jeszcze chwilę na podjęcie decyzji o ile nie wyczerpie się asortyment

. Bardzo ładne róże zamówiłaś i mam nadzieję, że będziesz z nich zadowolona. O bylinowym czytałam sporo dobrych opinii tu na forum więc postanowiłam w końcu skorzystać z ich oferty. Korci mnie też żeby zamówić kilka powojników z e- clem ale to dopiero w kwietniu / maju. Podobno też mają mega sadzonki . Pozdrawiam

.
Agnieszko skarpa jest ładna tylko w okresie wiosennym jak kwitną płożące bylinki , potem jest tylko zielono i muszę to jakoś zmienić. Z roku na rok rośliny coraz bardziej się rozrastają więc myślę, że za dwa sezony będzie już bardzo fajnie . Co do róż to jeszcze nie zdecydowałam ale jestem już blisko . Na turnus rehabilitacyjny z córką wyjeżdżam na dwa tygodnie i specjalnie wybrałam taki termin jeszcze przed rozpoczęciem się wiosny. Jak tylko wrócę zacznie się dopiero przycinanie, nawożenie i cała reszta

. Mam tylko nadzieje, że córka się nie rozchoruje bo wtedy będzie lipa i będę musiała przesunąć turnus a bardzo tego nie chcę . U mnie jest namiastka zimy ale długo to nie potrwa bo od jutra ma być już na plusie

Pozdrawiam

.
Wikcia witam Cię w moich skromnych progach

. Bardzo dziękuję za ciepłe słowa . W ogrodzie jest jeszcze sporo pracy i czeka mnie mnóstwo przedsięwzięć ale mam nadzieję, że za kilka lat będę zadowolona z efektów. Póki co brakuje mi większych drzewek i krzewów bo samymi bylinami ogrodu nie stworzę . Z roku na rok jest coraz lepiej ale w dalszym ciągu to jeszcze nie to o czym marzę . Dziękuję i wzajemnie

.
Marysiu dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyna ale marne to pocieszenie

. W każdym razie w tym roku planuję minimalne wysiewy i to takich "żelaznych " roślin . Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Z niecierpliwością czekam na turnus i na powrót z niego bo potem zanurzę się w ogrodzie . oby tylko zdrowie dopisało i wszystko odbyło się zgodnie z terminem. Pozdrawiam

.
Na koniec moja zima. Zdjęcie trochę ciemne ale przynajmniej widać ile jest śniegu.
Pozdrawiam i udanego dnia życzę.