Witam gorąco po świętach ,nie było mnie sporo czasu bo moja praca przed świętami jest najbardziej napięta ,taką mam branżę myślę ,że w święta już odpoczęłam to teraz tutaj przywędrowałam ,dzisiaj miałam kolędę i obiad związany z kolędą ,wiec znowu było troszkę pracy a pogoda cudowna do ogrodu ,w którym jest wiele jeszcze do zrobienia ,chyba zima na mnie czeka ,może jutro się uda coś popracować w ogrodzie ,bo róże nie wszystkie zakopczykowane ,no i suchości można by wyciąć ,będzie mniej na wiosnę do pracy ,bardzo za Wami tęskniłam codziennie Was wspominałam i w wyobraźni myślałam co porabiacie .
_oleander_,na chwilę nic nie robiłam w ogrodzie ,bo moja praca mi nie pozwoliła,ale teraz chętnie pójdę do ogrodu i dokończę dzieła ,ja zamykam sezon jak ziemia zamarznie i zasypie śniegiem ,a na wiosnę to już wiadomo ,że pędzimy do ogrodu ,wszystkiego dobrego w Nowym Roku ,pozdrawiam
Marysiu,z drewienkiem skończone ,wszystko posprzątane ,ale jeszcze stery leżą pod lasem co ludzie wyciągnęli przy ścince,ale gałęzie są poukładane ,to jak będzie chwila wolna to przywlokę pod dom i ściupię ,drewna mam pod dostatkiem ,ale niczego nie można wyrzucać

,pogoda jest cudna na pracę w ogrodzie ,może jutro się uda wyjść i coś zrobić,bo dzisiaj kolęda była z obiadkiem to i dłuższe pogaduchy ,pozdrawiam i dużo szczęścia w Nowym Roku
Soniu,papryczki wciągnięte do domu pięknie rosną w doniczkach ,nawet podlewać ich nie zapominam ,nasze forumowe spotkania są super ,no i uzależniają

ciągle nam mało stroików trochę zrobiłam ,ale mieliśmy kiermasz świąteczny i wszystko znikło,a do domu są osobno zrobione ,w ogrodzie nie wszystko posprzątane ,ale mam nadzieję ,że zdążę jeszcze coś zrobić ,pozdrawiam i cudownych dni w Nowym Roku życzę
Dorota,to wiśnia zygzakowata ,a nazwę Kasia rozszyfrowała ,papryczki rosna w dużych doniczkach i dobrze się mają to myślę ,że nasionka będą ,nasionka irysów możesz wysiać teraz do doniczek i zadołować w ogrodzie ,pozdrawiam gorąco i szczęśliwego Nowego Roku życzę
Gosiu Margo2,ogrody już śpią ,tylko ciemiernik biały dalej kwitnie coraz nowymi kwiatami ,ja też uwielbiam wspomnienia działają super na moją wyobraźnię aż się uśmiecham do ekranu,wszystkiego dobrego w Nowym Roku
prześlę na razie tyle odpowiedzi ,bo boję się ,że mi wszystko zniknie,zaraz napiszę dalej