Wstąpiłam tylko na chwilę.Jestem w tyle na forum i w ogrodzie.Tyle pracy,że dzień za krótki.
Sezon truskawkowy trwa.Trochę nawet zarabiam

Nawet obchodu ogródka nie mam czasu zrobić

Dziś było zakończenie roku szkolnego,więc trochę obowiązków odpadnie.Nareszcie.
Ale muszę się Wam pochwalić,że moja Monika zdała do 5 klasy i ma świadectwo z czerwonym paskiem

Nie muszę Wam mówić,że duma mnie rozpiera

Kasiula,dziękuję.Muszę do Ciebie zajrzeć,bo mam ogromne zaległości

Chyba na nadrobienie zaległości-pójdzie mi z pół zimy

Anka,ja już nie wyrabiam z pieleniem.Tylko skończę,a deszcz sypnie i znowu zielono...dobrze,że w ogródku kwiatów na gęsto,to chwastów nie widać ,bo tylko raz pieliłam chyba,i to nie do końca.
Karolina,gdzie byłaś,jak Cię nie było???Niech Cię przytulę kochana

Pod agrotkaniną będzie rósł perz,jeśli był na polu przed jej założeniem,albo,jeśli poletko truskawek jest przy samej miedzy.Niestety.Taki to już chwast.Stare poletko było przy miedzy,to 2 rzędy truskawek poszły na straty,tak perz poprzerastał.Teraz mam truskawki w środku pola,ale i tak jakieś szczątki perzu były i niestety wyrasta po bokach.
Na krety nic nie poradzisz,jeśli był,to i bez agro by rył w warzywach np.U nas też jednego roku robił spustoszenie,ale w warzywniku.Trzeba było się przenieść w inne miejsce.
Za duże mam poletko pomidorów,by im robić zadaszenie.Widziałam na forum.A namiot nie wchodzi w grę.Choć i tam wlezie zaraza albo szara
Już zakołkowałam pomidorki i dziś część opieliłam ,podwiązałam i oberwałam pędy.Kilka ma już pierwsze owocki i kwitną

Zepsuł mi się telefon i mam inny.Zdjęcia robię,ale nie mogłam przenieść.M.musi posiedzieć,bo ja za tępa jestem.A szkoda,bo piękne maki mi przy truskawkach zakwitły(samosiejki z zeszłego roku) i zrobiłam zdjęcie z kobiałkami pełnymi truskawek

Więc zaległe zdjęcia.Jaśminowiec ,pachnący z bazarku.Teraz się bardziej rozwinął.

Lilak

Pelargonie zestawiłam tak;

Udanych wakacji kochani