Masz ładną kolekcję żurawek, ja mam tylko dwa gatunki.
  Masz ładną kolekcję żurawek, ja mam tylko dwa gatunki.Miłej niedzieli życzę

ja na razie kilku różyczkom zrobiłam kopczyki. Mam kopost w kopostowniku ale jest tak mokry, że jak wyjmujemy to prawie błoto, słomy nie mam więc chochołów nie będę robić.
  ja na razie kilku różyczkom zrobiłam kopczyki. Mam kopost w kopostowniku ale jest tak mokry, że jak wyjmujemy to prawie błoto, słomy nie mam więc chochołów nie będę robić.

Dzisiaj śniegu nieco ubyło bo było +1, ale już zaczyna s powrotem mrozić więc nie mam wyrzutów ze za wcześnie dałam ubranka... Słoma to dobry materiał, bo jak ciepło to przewiewny, a jak mrozi to ociepla
 Dzisiaj śniegu nieco ubyło bo było +1, ale już zaczyna s powrotem mrozić więc nie mam wyrzutów ze za wcześnie dałam ubranka... Słoma to dobry materiał, bo jak ciepło to przewiewny, a jak mrozi to ociepla   

)
 ) 

M pewnie ukończył swoją książkę i podpisuje na targach? gratuluję
 M pewnie ukończył swoją książkę i podpisuje na targach? gratuluję 

. Wow ale ciepło ubrałaś swoje rośliny
 . Wow ale ciepło ubrałaś swoje rośliny   . Ja na razie tylko połowę kopczyków zrobiłam i jeszcze nic nie owijałam
 . Ja na razie tylko połowę kopczyków zrobiłam i jeszcze nic nie owijałam   . Nie mam dostępu do słomy dlatego używam głównie włókniny. Czy taka słoma potem nie lata Ci po całym ogrodzie ?? Czy ją jeszcze związujesz ?? Trzeba przyznać, że takie chochoły wyglądają bardzo naturalnie
 . Nie mam dostępu do słomy dlatego używam głównie włókniny. Czy taka słoma potem nie lata Ci po całym ogrodzie ?? Czy ją jeszcze związujesz ?? Trzeba przyznać, że takie chochoły wyglądają bardzo naturalnie   . Karmniki z butelek bardzo ciekawe a zwłaszcza ten biały. Ja mam tylko jeden karmnik
 . Karmniki z butelek bardzo ciekawe a zwłaszcza ten biały. Ja mam tylko jeden karmnik   . Może powinnam zrobić jeszcze takie butelkowe
 . Może powinnam zrobić jeszcze takie butelkowe   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .
 Karmniki piękne, ten z białej butelki wyjątkowo uroczy, szczególnie, że z egzotycznymi lokatorami.
  Karmniki piękne, ten z białej butelki wyjątkowo uroczy, szczególnie, że z egzotycznymi lokatorami.   Jak tyle karmników zrobisz,
 Jak tyle karmników zrobisz,  będziesz mieć wyjątkowe miłe widoki, jak ptaki zaczną w nich walczyć o ziarna.
  będziesz mieć wyjątkowe miłe widoki, jak ptaki zaczną w nich walczyć o ziarna.

Witaj, Ewuś!
  Witaj, Ewuś!  
  Na pewno różyczkom zmarznąć nie pozwolą.
  Na pewno różyczkom zmarznąć nie pozwolą.  
  Pewnie coś zgapie, ale dopiero po świętach pomyślę o wykonawstwie.
  Pewnie coś zgapie, ale dopiero po świętach pomyślę o wykonawstwie.  

u mnie jeszcze nie ma śniegu wiec nie dokarmiam
 u mnie jeszcze nie ma śniegu wiec nie dokarmiam 

więc pozostaje włóknina.
 więc pozostaje włóknina. ja też muszę jeszcze dorobić parę karmników.
 ja też muszę jeszcze dorobić parę karmników.  

, ale sam pomysł na karmnik mi się podoba. mój Niuton powinien być czesany przynajmniej 2 razy w tygodniu, bo on ma włosy nie sierść, ale że nie mam siły w rękach to 2-3 razy do roku go strzyżemy, ale na zimę obrasta w futro
 , ale sam pomysł na karmnik mi się podoba. mój Niuton powinien być czesany przynajmniej 2 razy w tygodniu, bo on ma włosy nie sierść, ale że nie mam siły w rękach to 2-3 razy do roku go strzyżemy, ale na zimę obrasta w futro   

... Pamiętacie ...
 ... Pamiętacie ... 

...
 ... 

To najpiękniejszy czas, jak dzieciaki przeżywają święta.
 To najpiękniejszy czas, jak dzieciaki przeżywają święta.  Nie chcemy już takiej wiosny, zima taka mogłaby być.
 Nie chcemy już takiej wiosny, zima taka mogłaby być.  Migdałek cudny, niezmiennie mnie fascynuje.
 Migdałek cudny, niezmiennie mnie fascynuje. 

taki kochany .
 taki kochany . 
  mam trochę słomy i też myślę ją wykorzystać na zabezpieczenie moich roślinek , ale jeszcze chyba za ciepło na różyczkach nowe przyrosty widać
  mam trochę słomy i też myślę ją wykorzystać na zabezpieczenie moich roślinek , ale jeszcze chyba za ciepło na różyczkach nowe przyrosty widać