Ewuś
 Ewuś  

"Pół psa i dwa koty"...
 "Pół psa i dwa koty"...  

Szczęki z podłogi zbierałam.

Nocne zdjęcia ogrodu - fantastyczny pomysł!
 A ogród na nich taki tajemniczy, zagadkowy.
 A ogród na nich taki tajemniczy, zagadkowy.  
 Dobra jesteś w odkodowywaniu zaszyfrowanych informacji.

Wnusio będzie szczęśliwy!
  Wnusio będzie szczęśliwy!  
 Dużo zdrówka
 i słoneczka.
  i słoneczka.  

Nasiona też są kapryśne co do wschodów... mnie na 15szt (paczka) wzeszło 3 szt. mimo, że wszystkie miały takie same warunki ... ale dla jej urody warto się pomęczyć
 Nasiona też są kapryśne co do wschodów... mnie na 15szt (paczka) wzeszło 3 szt. mimo, że wszystkie miały takie same warunki ... ale dla jej urody warto się pomęczyć  

za odwiedziny ... Pogoda u mnie barowa, kondycja szwankuje, ale ogrodowe prace na ukończeniu ... dziś zakopczykowałam wszystkie różane panienki, ale zachocholić nie zażyłam... zrobiło się ciemno ... przez chwilkę zachodziło słońce
 za odwiedziny ... Pogoda u mnie barowa, kondycja szwankuje, ale ogrodowe prace na ukończeniu ... dziś zakopczykowałam wszystkie różane panienki, ale zachocholić nie zażyłam... zrobiło się ciemno ... przez chwilkę zachodziło słońce   może jutro się pokarze
 może jutro się pokarze  

np. w lewym dolnym rogu:
  np. w lewym dolnym rogu:  
  Tuż przed schowaniem się za horyzontem.
 Tuż przed schowaniem się za horyzontem.  

Leoś napisał list do Świętego Mikołaja a Babcia też napisała
  Leoś napisał list do Świętego Mikołaja a Babcia też napisała  

ja dziś z Karolem się bawiłam, ale nawet nosa nie wychyliłam z domu, pada i zimno wyjątkowo.
  ja dziś z Karolem się bawiłam, ale nawet nosa nie wychyliłam z domu, pada i zimno wyjątkowo.