Pychota nad pychotami, dziękuję
 Pychota nad pychotami, dziękuję  Już się zastanawiam skąd wezmę za rok winogron, bo muszę go mieć
 Już się zastanawiam skąd wezmę za rok winogron, bo muszę go mieć 

Pychota nad pychotami, dziękuję
 Pychota nad pychotami, dziękuję  Już się zastanawiam skąd wezmę za rok winogron, bo muszę go mieć
 Już się zastanawiam skąd wezmę za rok winogron, bo muszę go mieć 

Masz śliczne hortensje i jak się szybko rozrastają! Za chryzantemki trzymam kciuki, bo sama chciałabym jedna przezimować. Kotełki wymiziaj, bo śliczne są i takie zadbane
  Masz śliczne hortensje i jak się szybko rozrastają! Za chryzantemki trzymam kciuki, bo sama chciałabym jedna przezimować. Kotełki wymiziaj, bo śliczne są i takie zadbane  Dobrego tygodnia
  Dobrego tygodnia  

zaś jakiś chochlik tu rządzi
  zaś jakiś chochlik tu rządzi   
  jeszcze mam w planie drugi do postawienia na koło... tylko te moje łapy... muszę im dozować wysiłek
 jeszcze mam w planie drugi do postawienia na koło... tylko te moje łapy... muszę im dozować wysiłek   
  )
 )  A ta pasiasta mogłaby przetrwać zimę
 A ta pasiasta mogłaby przetrwać zimę   spróbuje im wszystkim pomóc
  spróbuje im wszystkim pomóc   A że dżemik smakowity to mówiłam
 A że dżemik smakowity to mówiłam   tyle, że z tymi smakami to różnie bywa, ale się cieszę że posmakował i Tobie i rodzicom... Jeszcze robiłam dżemik z zielonych pomidorów ... też smaczny
  tyle, że z tymi smakami to różnie bywa, ale się cieszę że posmakował i Tobie i rodzicom... Jeszcze robiłam dżemik z zielonych pomidorów ... też smaczny   
  będzie. No cóż nie nadaje sie do chodowania zwierzaczków bo u mnie musiałyby mieć wszystkie dożywocie
  będzie. No cóż nie nadaje sie do chodowania zwierzaczków bo u mnie musiałyby mieć wszystkie dożywocie   ,
,  na wiosnę nie kwitło co powinno, a teraz kwitnie co nie powinno
 na wiosnę nie kwitło co powinno, a teraz kwitnie co nie powinno   ale dobrze że jeszcze
 ale dobrze że jeszcze   świeci... Z chryzantemami popróbujemy ... zobaczymy czy się uda w końcu jak nie my to kto
  świeci... Z chryzantemami popróbujemy ... zobaczymy czy się uda w końcu jak nie my to kto   Kotki dziękują za głaski.
 Kotki dziękują za głaski.   tak szczerze powiem, że po cichu dumna jestem z tego karmniczka, już dzisiaj były na śniadaniu sikorki, mazurki, rudzik i kilka wróbelków... chciały też sójki się załapać ale są za duże
  tak szczerze powiem, że po cichu dumna jestem z tego karmniczka, już dzisiaj były na śniadaniu sikorki, mazurki, rudzik i kilka wróbelków... chciały też sójki się załapać ale są za duże   Dla nich zrobię z  plastikowej butelki i będzie wisiał na drzewie  Kurczaczków pewnie nie będzie bo to już starsza parka, a sąsiad sędziwy to nie miałby kto doglądać maluszków ... troszkę szkoda
 Dla nich zrobię z  plastikowej butelki i będzie wisiał na drzewie  Kurczaczków pewnie nie będzie bo to już starsza parka, a sąsiad sędziwy to nie miałby kto doglądać maluszków ... troszkę szkoda   

i duszę, ale też smaczne poziomeczki.
 i duszę, ale też smaczne poziomeczki.  A kobea wspaniale się jeszcze prezentuje!
 A kobea wspaniale się jeszcze prezentuje!  

dziękuję za odwiedziny ... Miło, że mimo jesiennych chłodów jeszcze komuś chce się tu zaglądać
 dziękuję za odwiedziny ... Miło, że mimo jesiennych chłodów jeszcze komuś chce się tu zaglądać   Szaro, buro za oknem to i mnie się nie chce do ogrodu wychodzić
 Szaro, buro za oknem to i mnie się nie chce do ogrodu wychodzić   W domu cieplutko, to sobie przeglądam nasionka, pakuję te uzbierane... najwięcej mam różowego dziwaczka chyba odsieję ugór u sąsiada
 W domu cieplutko, to sobie przeglądam nasionka, pakuję te uzbierane... najwięcej mam różowego dziwaczka chyba odsieję ugór u sąsiada   na szczęście w sąsiedniej miejscowości ktoś posadził kolorowego dziwaczka przed ogrodzeniem uzbierałam troszkę nasionek i mam nadzieję na troszkę kolorów w przyszłym sezonie...
 na szczęście w sąsiedniej miejscowości ktoś posadził kolorowego dziwaczka przed ogrodzeniem uzbierałam troszkę nasionek i mam nadzieję na troszkę kolorów w przyszłym sezonie...  

... u nich też jesień
  ... u nich też jesień   

Hortensje piękne wyhodowałaś
 Hortensje piękne wyhodowałaś  Kicurki cudne, urodzone modele
 Kicurki cudne, urodzone modele 

A dziwaczek jest niezwykle ciekawą roślinką i nie tylko z nasion się ją uprawia. Można przechować jej karpę i wiosną wysadzić jak dalie.
 A dziwaczek jest niezwykle ciekawą roślinką i nie tylko z nasion się ją uprawia. Można przechować jej karpę i wiosną wysadzić jak dalie.  

i dobrze w końcu każdy chłopak w dzieciństwie to piłkarz
 i dobrze w końcu każdy chłopak w dzieciństwie to piłkarz  . Mój był pod urokiem Messiego, a Twój?
 . Mój był pod urokiem Messiego, a Twój?
 Taki prosty wypucowany, jak spod igły nie wygląda dobrze, naturalny zdecydowanie ładniejszy.
 Taki prosty wypucowany, jak spod igły nie wygląda dobrze, naturalny zdecydowanie ładniejszy.   Pokazałam mojemu M w sklepie właśnie taki, jak Twój, ale u niego wszystko musi być do milimetra wymierzone i jeszcze wypoziomowane. Mam więc takiego sklejkowego potworka.
 Pokazałam mojemu M w sklepie właśnie taki, jak Twój, ale u niego wszystko musi być do milimetra wymierzone i jeszcze wypoziomowane. Mam więc takiego sklejkowego potworka.  
  Dobrze, że już podreperowałaś zdrowie,
 Dobrze, że już podreperowałaś zdrowie,  teraz ręce odpoczną, a wiosną będą sprawne na kolejne szaleństwa ogrodowe. Specjalne mizianie dla kociaków.
  teraz ręce odpoczną, a wiosną będą sprawne na kolejne szaleństwa ogrodowe. Specjalne mizianie dla kociaków.   Kogut i kura pewnie dostają jakieś rarytasy, skoro biegają do Ciebie.
  Kogut i kura pewnie dostają jakieś rarytasy, skoro biegają do Ciebie. 

To najlepszy czas na odwiedzinyMiło, że mimo jesiennych chłodów jeszcze komuś chce się tu zaglądać
 Wreszcie mamy czas na nieśpieszne obchody ulubionych ogrodów i na poznawanie nowych.
  Wreszcie mamy czas na nieśpieszne obchody ulubionych ogrodów i na poznawanie nowych. Ale u mnie w tym roku sporo nasienników. Jeszcze nie wszystkie zebrane, kilka ciągle wisi na działce. Daję im czas na dojrzewanie, bo nie wszystkie zawiązują nasionka. W ubiegłym roku z czterech nasienników tylko jeden był dojrzały
 Ale u mnie w tym roku sporo nasienników. Jeszcze nie wszystkie zebrane, kilka ciągle wisi na działce. Daję im czas na dojrzewanie, bo nie wszystkie zawiązują nasionka. W ubiegłym roku z czterech nasienników tylko jeden był dojrzały  O tym się można przekonać dopiero jak wyschną, czyli za kilka tygodni. Jeżeli będę miała nadmiar, to się podzielę
 O tym się można przekonać dopiero jak wyschną, czyli za kilka tygodni. Jeżeli będę miała nadmiar, to się podzielę  Pozdrawiam
 Pozdrawiam 

Ewuniu, kobea u mnie nie zakwitła, może spróbuje w następnym sezonie.
   Ewuniu, kobea u mnie nie zakwitła, może spróbuje w następnym sezonie.

... żywe srebro... Kobee posieje znowu mimo, że jędza nie ma nasienników
 ... żywe srebro... Kobee posieje znowu mimo, że jędza nie ma nasienników   A dziwaczka muszę mieć z nasion bo karp nie mam gdzie przechować... podobnie jak dalii
 A dziwaczka muszę mieć z nasion bo karp nie mam gdzie przechować... podobnie jak dalii   
  Kocury o tej porze roku nawet na balkon nie chcą wyjść no chyba że
 Kocury o tej porze roku nawet na balkon nie chcą wyjść no chyba że   i psy idą to Kola czarny z nimi, a Kama tylko w domu ...
 i psy idą to Kola czarny z nimi, a Kama tylko w domu ...  Kocurki wymiziane
 Kocurki wymiziane   a z kurka i kogutkiem masz rację ... zawsze coś im rzucę przez siatkę jak przybiegną
  a z kurka i kogutkiem masz rację ... zawsze coś im rzucę przez siatkę jak przybiegną   więc nie są bezinteresowne
 więc nie są bezinteresowne   
  więc dziękuję za dobre
  więc dziękuję za dobre   
  Nie mam piwnicy więc dziwaczek też z nasion...
 Nie mam piwnicy więc dziwaczek też z nasion... ... Ostatnio napisał list do Mikołaja ...
 ... Ostatnio napisał list do Mikołaja ...  

i dwa koty zastępują program TV ...
  i dwa koty zastępują program TV ...