Nie wiem jak roślinki na kompoście u Michała? może się odezwie, bo jakby miały zmarnieć to może lepiej jakby je wsadzić z pudełko i posłał? no nie wiem. Żal mi biedaków!
No to kontynuuje... dużo sił do pracy i bez deszczu

a mianowicie wczoraj wieczorem po wpuszczeniu 5 kotów do domu na parapecie  około 23 pojawiło się takie stworzenie
  a mianowicie wczoraj wieczorem po wpuszczeniu 5 kotów do domu na parapecie  około 23 pojawiło się takie stworzenie 

Masz dość dużo innych zajęć.
 Masz dość dużo innych zajęć.  Poczekam do wiosny, tym bardziej, że jeszcze nie wszystkie chryzantemy od Marysi Maski mi zakwitły, a wydaje mi się, że mamy takie same.
  Poczekam do wiosny, tym bardziej, że jeszcze nie wszystkie chryzantemy od Marysi Maski mi zakwitły, a wydaje mi się, że mamy takie same.  

zwłaszcza jeśli nie posiadasz badań tzw. wysokościowych.
 zwłaszcza jeśli nie posiadasz badań tzw. wysokościowych.  

i bezdeszczowych dni.
  i bezdeszczowych dni.  

nie mam wyjścia , muszę pomóc mężowi .
 nie mam wyjścia , muszę pomóc mężowi .  

tak niebezpieczna praca i dlatego boimy się kogoś tam wpuścić żeby coś złego się nie stało .
  tak niebezpieczna praca i dlatego boimy się kogoś tam wpuścić żeby coś złego się nie stało . 

Ale chyba rzeczywiście lepiej do wiosny odłożyć, kwiatki dla Marysi zabezpieczę.
  Ale chyba rzeczywiście lepiej do wiosny odłożyć, kwiatki dla Marysi zabezpieczę.

zawsze coś nadzwyczajnego musi Cię spotkać.
  zawsze coś nadzwyczajnego musi Cię spotkać.   Wygląda jak przerośnięta mysz....mysz mutant!
 Wygląda jak przerośnięta mysz....mysz mutant!

U nas mieszkała swego czasu nad poddaszem. Później jak przebudowywaliśmy dom, okazało się, ze cała wełna mineralna była ściachana na drób i wciągnięta w gniazdo kuny, a tam pełno jajek i skorup po jajkach... A jak pewnej nocy złapała jakiegoś gołębia i szarpała się z nim nad sufitem
 U nas mieszkała swego czasu nad poddaszem. Później jak przebudowywaliśmy dom, okazało się, ze cała wełna mineralna była ściachana na drób i wciągnięta w gniazdo kuny, a tam pełno jajek i skorup po jajkach... A jak pewnej nocy złapała jakiegoś gołębia i szarpała się z nim nad sufitem  

Życzę pogody i sił, bo to nie leżenie na plaży. Ale marzenia trzeba spełniać, niezależnie od wieku! Kwiatów masz całe mnóstwo, pięknie!
  Życzę pogody i sił, bo to nie leżenie na plaży. Ale marzenia trzeba spełniać, niezależnie od wieku! Kwiatów masz całe mnóstwo, pięknie! I lepiej, żeby się nie zadomowiła się u Ciebie za bardzo, bo to szkodnik jest. I sprawdź sobie samochód, bo lubią pod maską robić zapasy z suchego chleba. Ja miałam pół reklamówki, jak mi pan na przeglądzie wygrzebał.
  I lepiej, żeby się nie zadomowiła się u Ciebie za bardzo, bo to szkodnik jest. I sprawdź sobie samochód, bo lubią pod maską robić zapasy z suchego chleba. Ja miałam pół reklamówki, jak mi pan na przeglądzie wygrzebał.

Mokro i zimno.
  Mokro i zimno.  
  zimy jeszcze długo nie będzie.
  zimy jeszcze długo nie będzie.  

mam nadzieję że te chryzantemy w pąkach zdążą ładnie zakwitnąć
 mam nadzieję że te chryzantemy w pąkach zdążą ładnie zakwitnąć 

Bardzo Ci dziękuję .
 Bardzo Ci dziękuję .