, niech tylko się im spodoba u Ciebie
 , niech tylko się im spodoba u Ciebie  , bo te marketowe to różnie mają
 , bo te marketowe to różnie mają   a skalniak jeszcze całkiem zielony i jakies kwitnienie się zapowiada
 a skalniak jeszcze całkiem zielony i jakies kwitnienie się zapowiada  

, niech tylko się im spodoba u Ciebie
 , niech tylko się im spodoba u Ciebie  , bo te marketowe to różnie mają
 , bo te marketowe to różnie mają   a skalniak jeszcze całkiem zielony i jakies kwitnienie się zapowiada
 a skalniak jeszcze całkiem zielony i jakies kwitnienie się zapowiada  

Skalniaczek śliczny i rośliny się rozrosły
  Skalniaczek śliczny i rośliny się rozrosły  Bardzo ładne chryzantemy kupiłaś i mam nadzieję, że za rok będzie ich więcej
  Bardzo ładne chryzantemy kupiłaś i mam nadzieję, że za rok będzie ich więcej  

Uwielbiam je i nie rozumiem ludzi, którzy nie chcą ich w ogrodzie, bo to cmentarne kwiaty.
  Uwielbiam je i nie rozumiem ludzi, którzy nie chcą ich w ogrodzie, bo to cmentarne kwiaty.  Życzę, żeby zadomowiły się w gruncie.
 Życzę, żeby zadomowiły się w gruncie.  U mnie trzy lata prób skończyły się niepowodzeniami, więc traktuję, jak jednoroczne. Ciepłej niedzieli.
 U mnie trzy lata prób skończyły się niepowodzeniami, więc traktuję, jak jednoroczne. Ciepłej niedzieli. 

Skalniaczek pięknie się prezentuje. U mnie ptasie złodziejaszki niestety miały dobry wzrok i wcięły mi wszystkie winne grona zanim dojrzały
 Skalniaczek pięknie się prezentuje. U mnie ptasie złodziejaszki niestety miały dobry wzrok i wcięły mi wszystkie winne grona zanim dojrzały  Dobrze że dostałam wiadro od brata, to mogłam zrobić choć kilka słoiczków tego przysmaku
 Dobrze że dostałam wiadro od brata, to mogłam zrobić choć kilka słoiczków tego przysmaku 

Leoś jest taki słodki, kochany,;:167  W Twoim ogrodzie jest kolorowo
  Leoś jest taki słodki, kochany,;:167  W Twoim ogrodzie jest kolorowo 

) Na skalniaku coraz więcej pierwiosnków zakwita... a różyczki jeszcze ciągle chcą kwitnąć
 ) Na skalniaku coraz więcej pierwiosnków zakwita... a różyczki jeszcze ciągle chcą kwitnąć   

... wszystkie roślinki w ziemi, a patyczki budlei w ukorzeniaczu
 ... wszystkie roślinki w ziemi, a patyczki budlei w ukorzeniaczu   
  życzę
  życzę   i zdrówka...
  i zdrówka...
 Już się martwiłam, że chorujesz i dlatego się "nie odzywasz" na forum.
 Już się martwiłam, że chorujesz i dlatego się "nie odzywasz" na forum.  

Dawno nie byłam na działce, nawet nie wiem, co tam teraz kwitnie.
 Dawno nie byłam na działce, nawet nie wiem, co tam teraz kwitnie.  Czekam na lepszą pogodę, ale czy się doczekam?...
  Czekam na lepszą pogodę, ale czy się doczekam?...  

... teraz mam zabiegi na dłonie i kręgosłup... to z ogrodowania niewiele przyjemności, a jak skończę to trzeba będzie brać się za zabezpieczanie roślinek na zimę ... Poprzesadzałam borówki, jagody i maliny na nową rabatkę tak że co najważniejsze zrobione...
 ... teraz mam zabiegi na dłonie i kręgosłup... to z ogrodowania niewiele przyjemności, a jak skończę to trzeba będzie brać się za zabezpieczanie roślinek na zimę ... Poprzesadzałam borówki, jagody i maliny na nową rabatkę tak że co najważniejsze zrobione...   

i Wam zdrówka
  i Wam zdrówka