Róże na balkonie
- meluzyna
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże na balkonie
Co tak zamilkłaś Martusiu? Daj znać czy krzaczki się odradzają. Pozdrowienia

- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuniu, jak tam różyczki  

- Marta+
- 200p 
- Od: 4 wrz 2016, o 12:38
Witam Wszystkich
Kobiety kochane, bardzo Wam dziękuję za dobre słowo i wsparcie 

Balkon powoli (bardzo powoli) wraca do normalności, ale do stanu sprzed nawałnic to mu daleko. Straty są ogromne, najbiedniejsza jest Paul`s Scarlett- zostały z niej cztery badylki, prawie całkowicie pozbawione liści...
Stan na dziś, nędzne resztki:

Reszta nie kwalifikuje się do pokazania.
Pa.

Kobiety kochane, bardzo Wam dziękuję za dobre słowo i wsparcie

Balkon powoli (bardzo powoli) wraca do normalności, ale do stanu sprzed nawałnic to mu daleko. Straty są ogromne, najbiedniejsza jest Paul`s Scarlett- zostały z niej cztery badylki, prawie całkowicie pozbawione liści...
Stan na dziś, nędzne resztki:

Reszta nie kwalifikuje się do pokazania.
Pa.
- Marta+
- 200p 
Witam po dłuuuuugiej przerwie   

Balkon żyje, ja też 

Róże powoli się odbudowały, największe opóźnienie ma Paul`s Scarlett, ale ona najbardziej ucierpiała w trakcie czerwcowych nawałnic. Nic to, ważne że przeżyła- z czterema łysymi patykami 

Teraz odrasta, w kwietniu wyglądała podobnie 

Arthur Bell z pewnością nie jest Arturem, bajka, ważne że zdrowy i cudnie pachnie. Dostał tylko dziwnego przebarwienia na krańcach płatków:

Purple Ice, ona dość szybko doszła do siebie (obok Lila Wunder, która w międzyczasie zakwitła aż jednym kwiatem, ale nie miałam możliwości zrobienia zdjęcia. W każdym razie kolor był rzeczywiście fiołkowo-lila, no i zapach....):

Pachnidełko najbardziej urocze, Pastelka, zapączkowana ale jeden listek był już z plamistością. Urwałam, niczym nie pryskałam, na razie wszystko z nią w porządku:

Rumba, zaczyna znów cieszyć kolorem:

Indigoletta i Leonardo mają urlop, tzn Leon coś tam zakwitł kilkoma kwiatami, ale one pustawe były w porównaniu z kwitnieniem czerwcowym. Jedna z miniaturek supermarketowych, jeszcze przecież w ubiegłym roku kupiona, zaczyna wysyp pączków- będzie drugie kwitnienie. Jak przekwitnie, wsadzę ją do skrzynki- korytka. To na moje oko jakaś okrywowa, powinna dać sobie radę. Mszycy nie ma, przędziorka nie ma, niczym nie pryskam, podlewam codziennie, bo susza straszliwa, czasem ciut wrotyczem podleję (dlatego robactwa nie ma ) i psychicznie przygotowuję się na eksmisję róż. Będzie ocieplanie balkonów, róże przeniosę do mieszkania, mam nadzieję, że wytrzymają....
  ) i psychicznie przygotowuję się na eksmisję róż. Będzie ocieplanie balkonów, róże przeniosę do mieszkania, mam nadzieję, że wytrzymają....
I na koniec astry, one nic nie robią sobie z upału, suchego powietrza...ani remontu bloku 

A teraz zmykam do Waszych różanek, trzeba nadrobić stracony czas, nacieszyć oczy i serce 

Balkon żyje, ja też

Róże powoli się odbudowały, największe opóźnienie ma Paul`s Scarlett, ale ona najbardziej ucierpiała w trakcie czerwcowych nawałnic. Nic to, ważne że przeżyła- z czterema łysymi patykami

Teraz odrasta, w kwietniu wyglądała podobnie

Arthur Bell z pewnością nie jest Arturem, bajka, ważne że zdrowy i cudnie pachnie. Dostał tylko dziwnego przebarwienia na krańcach płatków:

Purple Ice, ona dość szybko doszła do siebie (obok Lila Wunder, która w międzyczasie zakwitła aż jednym kwiatem, ale nie miałam możliwości zrobienia zdjęcia. W każdym razie kolor był rzeczywiście fiołkowo-lila, no i zapach....):

Pachnidełko najbardziej urocze, Pastelka, zapączkowana ale jeden listek był już z plamistością. Urwałam, niczym nie pryskałam, na razie wszystko z nią w porządku:

Rumba, zaczyna znów cieszyć kolorem:

Indigoletta i Leonardo mają urlop, tzn Leon coś tam zakwitł kilkoma kwiatami, ale one pustawe były w porównaniu z kwitnieniem czerwcowym. Jedna z miniaturek supermarketowych, jeszcze przecież w ubiegłym roku kupiona, zaczyna wysyp pączków- będzie drugie kwitnienie. Jak przekwitnie, wsadzę ją do skrzynki- korytka. To na moje oko jakaś okrywowa, powinna dać sobie radę. Mszycy nie ma, przędziorka nie ma, niczym nie pryskam, podlewam codziennie, bo susza straszliwa, czasem ciut wrotyczem podleję (dlatego robactwa nie ma
 ) i psychicznie przygotowuję się na eksmisję róż. Będzie ocieplanie balkonów, róże przeniosę do mieszkania, mam nadzieję, że wytrzymają....
  ) i psychicznie przygotowuję się na eksmisję róż. Będzie ocieplanie balkonów, róże przeniosę do mieszkania, mam nadzieję, że wytrzymają....I na koniec astry, one nic nie robią sobie z upału, suchego powietrza...ani remontu bloku

A teraz zmykam do Waszych różanek, trzeba nadrobić stracony czas, nacieszyć oczy i serce

- dorotka350
- -Moderator Forum-. 
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Martusiu, jak miło, że się odezwałaś   

Ta co miała być Arthur Bell, jest o niebo piękniejsza. Dobrze się stało, że trafiła Ci się taka śliczna pomyłka

Ta co miała być Arthur Bell, jest o niebo piękniejsza. Dobrze się stało, że trafiła Ci się taka śliczna pomyłka

- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
 Martuniu, widzę ,że pojawiasz sie i znikasz , tak jak ja  Różyczki i astry śliczne
  Różyczki i astry śliczne 

Różyczki i astry śliczne
  Różyczki i astry śliczne 
- Marta+
- 200p 
Witam Wszystkich   

Dorotko, taka pomyłka to może mi sie cześciej przytrafiać, nie obraże sie 

Wandziu, pojawiam sie i znikam Tzw siła wyższa. Co zrobisz... Nic nie zrobisz
  Tzw siła wyższa. Co zrobisz... Nic nie zrobisz   Miałam zabiegany czas, po drodze zdechł mi tablet, zaraz będę sie uczyła wklejać zdjecia tym nowym
  Miałam zabiegany czas, po drodze zdechł mi tablet, zaraz będę sie uczyła wklejać zdjecia tym nowym   ( i tu z gory przepraszam za brak niektorych polskich liter).
  ( i tu z gory przepraszam za brak niektorych polskich liter).
A co u roż? Ano, troche do kitu. 21 września zostały wniesione do mieszkania i tak sobie żyjemy razem już miesiąc i jeden dzień. Pisząc szczerze już mnie zaczyna coś zalewać... Ekipa postawiła rusztownia, pan poprzyklejał styropiany, nastepnie przez dwa tygodnie nikt sie nie pokazał
  zalewać... Ekipa postawiła rusztownia, pan poprzyklejał styropiany, nastepnie przez dwa tygodnie nikt sie nie pokazał   A roże w domu to wiadomo...
  A roże w domu to wiadomo... 
Indigoletta wyłysiała jako pierwsza, reszta poszła jej tropem, ciekawostka- przy liściach zostały rabatowki. Nie wiem co myśleć o tym zjawisku Teraz już poodrastały, dostały nowych gałązek, wszystko powyciągane i takie młodziutkie jak na wiosne. Za kilka dni balkon ma być już oddany, a tu zimnice zapowiadają. Nie wiem co zrobie z rożami, przecież mroz mi je zetnie
  Teraz już poodrastały, dostały nowych gałązek, wszystko powyciągane i takie młodziutkie jak na wiosne. Za kilka dni balkon ma być już oddany, a tu zimnice zapowiadają. Nie wiem co zrobie z rożami, przecież mroz mi je zetnie   

Fotosik mi nie chce wkleić zdjeć

Dorotko, taka pomyłka to może mi sie cześciej przytrafiać, nie obraże sie

Wandziu, pojawiam sie i znikam
 Tzw siła wyższa. Co zrobisz... Nic nie zrobisz
  Tzw siła wyższa. Co zrobisz... Nic nie zrobisz   Miałam zabiegany czas, po drodze zdechł mi tablet, zaraz będę sie uczyła wklejać zdjecia tym nowym
  Miałam zabiegany czas, po drodze zdechł mi tablet, zaraz będę sie uczyła wklejać zdjecia tym nowym   ( i tu z gory przepraszam za brak niektorych polskich liter).
  ( i tu z gory przepraszam za brak niektorych polskich liter).********************************
A co u roż? Ano, troche do kitu. 21 września zostały wniesione do mieszkania i tak sobie żyjemy razem już miesiąc i jeden dzień. Pisząc szczerze już mnie zaczyna coś
 zalewać... Ekipa postawiła rusztownia, pan poprzyklejał styropiany, nastepnie przez dwa tygodnie nikt sie nie pokazał
  zalewać... Ekipa postawiła rusztownia, pan poprzyklejał styropiany, nastepnie przez dwa tygodnie nikt sie nie pokazał   A roże w domu to wiadomo...
  A roże w domu to wiadomo... Indigoletta wyłysiała jako pierwsza, reszta poszła jej tropem, ciekawostka- przy liściach zostały rabatowki. Nie wiem co myśleć o tym zjawisku
 Teraz już poodrastały, dostały nowych gałązek, wszystko powyciągane i takie młodziutkie jak na wiosne. Za kilka dni balkon ma być już oddany, a tu zimnice zapowiadają. Nie wiem co zrobie z rożami, przecież mroz mi je zetnie
 Fotosik mi nie chce wkleić zdjeć

- Marta+
- 200p 
Prosze Moderacje o zamkniecie watku.
Zgodnie z życzeniem Gospodyni, zamykam wątek.
dorotka350

Zgodnie z życzeniem Gospodyni, zamykam wątek.
dorotka350