Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.
Ewelina widzę zaszalałaś, hmm u mnie nie widziałem tych białych Ping Pong, może słabo szukałem
zobaczymy jak zakwitną
udanej zabawy życzę no i może owocnych zakupów 
Ewelinko, jaki cudny ten niebieski motylek. U mnie chyba taki jeszcze nie był. Przylatują, ale takie malutkie
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewcia jeszcze masz mało cebul?Matko jedyna!!!!
Tyle szt. nie miałabym chyba gdzie posadzić a ty chcesz jeszcze...no tak , ale ty masz powiększone włości , to możesz sadzić...
U mnie leje i leje....nie pogniją nam te cebule?
Tyle szt. nie miałabym chyba gdzie posadzić a ty chcesz jeszcze...no tak , ale ty masz powiększone włości , to możesz sadzić...
U mnie leje i leje....nie pogniją nam te cebule?
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko, też będę niecierpliwie czekała na zdjęcia Twoich kwitnących 'Ping Pongów'.
Dobrej, szampańskiej zabawy
na weselu Wam życzę. 
Dobrej, szampańskiej zabawy
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Ewelinko będzie wiosną w twoim ogrodzie dużo brzęczących gości, jak wszystkie cebulki wystartują ... Miłego weekendu 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Ewelinko ja kupowałam w ub. roku czosnki w lidlu, te olbrzymie są wspaniałe, w tym roku jak zakwitły, to aż mnie zatkało... tylko źle zrobiłam, że je posadziłam blisko siebie. Te drugie, mniejsze też ładne. Jutro obieram kierunek lidl... trzeba zrobić zakupy na weekend

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
No tak, teraz dobry czas na cebulowe.
Czosnki bardzo lubię. Ale mój ogród jeszcze w ping-ponga nie gra. No i nie wiem czemu jeszcze nie mam tych czosnków. Chryzantemy ping-pong też co roku podziwiam, ale niestety - jak na razie to tylko cięte.
Mi na razie nornice nie ruszają cebulowych, co roku mam to co sadziłam no i oczywiście z nawiązką, bo się rozrastają, szczególnie tulipany i narcyzy. Sadzone są od razu do gruntu. Więc może tak samo będzie i u Ciebie.
Mi na razie nornice nie ruszają cebulowych, co roku mam to co sadziłam no i oczywiście z nawiązką, bo się rozrastają, szczególnie tulipany i narcyzy. Sadzone są od razu do gruntu. Więc może tak samo będzie i u Ciebie.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewelinko czosnki są bardzo dekoracyjne i jak kwitną i po przekwitnięciu też! Poza tym chyba nic ich nie je, przynajmniej u mnie! Może trochę za późno, ale baw się dobrze na weselu! 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelina, ależ masz tych cebulowych. Wiosna będzie pięknie, na pewno. Ja zraziłam się do czosnków, nigdy nie miałam takich ślicznych, dużych, fioletowych kul. A w tym roku jak już czosnki wystartowały, to w kwietniu połamał je ciężki, mokry śnieg i znów ich nie miałam...
U mnie jeszcze żadna cebulka nie posadzona w ziemię. A może włożę do lodówki i posadzę wiosną...
Przynajmniej nornice nie zjedzą
Ale czy dwunożne szkodniki nie potraktują cebulek jako przysmaku na kanapki 
U mnie jeszcze żadna cebulka nie posadzona w ziemię. A może włożę do lodówki i posadzę wiosną...
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Motyli ogród
Astry są chyba nie zastąpione o tej porze. Ostatnio na targach widziałam jedną ciekawą odmianę, jednak nie miałabym już gdzie ją wcisnąć zważywszy na ich tempo rozrastania się.
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Piękny ten motylek, ale nie przypominam sobie, żeby mnie taki nawiedził
Ja po wiośnie też planowałam poupychać więcej cebu gdzie tylko się da, ale jak zwykle życie rządzi się swoimi prawami... Zresztą, do listopada jeszcze daleko to może i ja zdążę 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Ewelina posadziłaś już te cebulowe?
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie po krótkiej przerwie
.
Weekend nieco wybił mnie z rytmu ale bawiliśmy się na wesele i poprawinach wyśmienicie
. Nowożeńcy wypoczywają na Krecie a mi pozostaje powrócić do rzeczywistości
. Wczoraj była ładna pogoda więc wykorzystałam to i zabrałam dziewczynki na spacer. Dzisiaj też jest ładnie ale niestety trochę mocno wieje. Wykosiłam tylko trawę bo nie miałam czasu na więcej. Jutro w planach mam sadzenie cebul i porządki na rabatach . Mam nadzieję, że ładna pogoda utrzyma się. Jesienny ogród nieco skąpy chociaż królują trawy, astry i hortensje. Dzisiaj zdjęć nie będzie ale obiecuję poprawę .
Mariuszu u mnie nie było prawie żadnego wyboru w cebulach czosnków ale na szczęście trafiły się te Ping- Pongi. Bardzo mi się podobają bo są białe a potrzebowałam też i białych
. Zabawa była świetna a na zakupy jednak brakło czasu. Pozdrawiam
.
Ewo motylek bardzo ładny i wdzięcznie mi pozował
.
Olu chciałam jeszcze coś dokupić ale czasu nie było . Pomagałam trochę kuzynce przy strojeniu sali weselnej itd także nawet do Lidla nie zajechałam. Na ten moment mówię cebulkom pass ale jeszcze może po przecenie coś kupię
. Pogoda na szczęście już się poprawiła i nie pada
. Pozdrawiam
.
Lucynko spóźnione podziękowania
. Wesele było bardzo fajne a i poprawiny niczego sobie
. Na Ping-Pongi już czekam chociaż jeszcze ich nie posadziłam
. Pozdrawiam .
Ewo-ewarost mam nadzieje, że tak właśnie będzie, oby
. Pozdrawiam
.
Basiu no i jak kupiłaś jakieś czosnki ?? Ja uwielbiam wszystkie, no może poza tymi malutkimi , niskimi. Ich kolory są boskie
.
Beatko pierwszy raz spotkałam te czosnki . Może to jakaś nowość i dlatego jeszcze ich nie masz ?? Ja mam nadzieję, że wszystko fajnie mi zakwitnie i będzie ładnie. Uwielbiam czosnki i nigdy mi ich nie będzie dość . Poza tym całkiem fajnie się mnożą więc kiedyś będę miała sporo czosnków . Pozdrawiam
.
Marysiu masz rację z tymi czosnkami. Są niewymagające i dekoracyjne. Poza tym można je stosować do suchych bukietów. Do tej pory mam kilka zasuszonych kul w wazonie . Spóźnione podziękowania przesyłam, było bardzo fajnie . Pozdrawiam i spokojnego popołudnia życzę
.
Mariolu chcę mieć piękną wiosnę bo bezapelacyjnie to najlepsza pora roku. Po zimie człowiek łaknie koloru , więc postanowiłam sobie go zafundować . Czosnki jak dla mnie są bezproblemowe i bardo dekoracyjne. uwielbiam ich kształt i kolorystykę
. Ja też jeszcze nie posadziłam wszystkich cebulowych ale jutro planuję to zrobić. Pozdrawiam .
Olu- Bufo masz rację astry lubią się rozrastać
. Ja z dwóch kolorów zrobiłam sobie na początku kilka kęp żeby zapchać dziury a teraz chcę się ich pozbyć bo wolę mieć inne kolory . Nie mam jeszcze niebieskich a te bardzo mi się podobają .
Małgosiu do listopada to na pewno coś kupisz, poza tym przeceny będą
. Ja co prawda będę na turnusie rehabilitacyjnym z córką ale jeśli przecenią to na pewno zerknę . W zeszłym roku w taki sposób obkupiłam się śnieżnikami.
Alu nie miałam za bardzo czasu ostatnio tak więc zostało mi do posadzenia jeszcze trochę cebul. Mam nadzieję, że jutro uda się je wsadzić.
Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę .
Weekend nieco wybił mnie z rytmu ale bawiliśmy się na wesele i poprawinach wyśmienicie
Mariuszu u mnie nie było prawie żadnego wyboru w cebulach czosnków ale na szczęście trafiły się te Ping- Pongi. Bardzo mi się podobają bo są białe a potrzebowałam też i białych
Ewo motylek bardzo ładny i wdzięcznie mi pozował
Olu chciałam jeszcze coś dokupić ale czasu nie było . Pomagałam trochę kuzynce przy strojeniu sali weselnej itd także nawet do Lidla nie zajechałam. Na ten moment mówię cebulkom pass ale jeszcze może po przecenie coś kupię
Lucynko spóźnione podziękowania
Ewo-ewarost mam nadzieje, że tak właśnie będzie, oby
Basiu no i jak kupiłaś jakieś czosnki ?? Ja uwielbiam wszystkie, no może poza tymi malutkimi , niskimi. Ich kolory są boskie
Beatko pierwszy raz spotkałam te czosnki . Może to jakaś nowość i dlatego jeszcze ich nie masz ?? Ja mam nadzieję, że wszystko fajnie mi zakwitnie i będzie ładnie. Uwielbiam czosnki i nigdy mi ich nie będzie dość . Poza tym całkiem fajnie się mnożą więc kiedyś będę miała sporo czosnków . Pozdrawiam
Marysiu masz rację z tymi czosnkami. Są niewymagające i dekoracyjne. Poza tym można je stosować do suchych bukietów. Do tej pory mam kilka zasuszonych kul w wazonie . Spóźnione podziękowania przesyłam, było bardzo fajnie . Pozdrawiam i spokojnego popołudnia życzę
Mariolu chcę mieć piękną wiosnę bo bezapelacyjnie to najlepsza pora roku. Po zimie człowiek łaknie koloru , więc postanowiłam sobie go zafundować . Czosnki jak dla mnie są bezproblemowe i bardo dekoracyjne. uwielbiam ich kształt i kolorystykę
Olu- Bufo masz rację astry lubią się rozrastać
Małgosiu do listopada to na pewno coś kupisz, poza tym przeceny będą
Alu nie miałam za bardzo czasu ostatnio tak więc zostało mi do posadzenia jeszcze trochę cebul. Mam nadzieję, że jutro uda się je wsadzić.
Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę .
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Zgubiłam Twój wątek,ale już wracam na lono forum 
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ewelinko fajnie że się dobrze bawiliście na weselu. Tak ma być , że i od czasu do czasu jakieś przyjemności nam się należą...
Do Lidla może i dobrze , że nie dotarłaś....wykupiłabyś wszystkie cebulowe a tak to zostały dla innych....
Tych białych czosnków chyba jeszcze nie widziałam...Niech ci ładnie rosną, tylko je nie zapomnij posadzić....