Co sądzisz o Moonstone? Pytam, bo to niezbyt popularna róża, a ja jestem nią niesamowicie zauroczona. Po pierwszej zimie 2015/16 wydawało się, że nic z niej nie będzie, bo wystawały z ziemi tylko czarne patyczki. Teraz mam duży, metrowy, gęsty krzew z masą pąków. Twoje Moonstone wygląda też na zdrową fajną różę
Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77
-
x-ja-a
Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77
Arbuz może i niewielki, ale tak podany musi smakować wyśmienicie. Moja balia ma w najgłębszym miejscu jakieś 80-90cm. Obłożona jest kamieniami dookoła, ale tak tylko poutykanymi z myślą o ptakach, które często korzystają z takiego wodopoju, co bardzo mnie cieszy. Gdybym była producentem plastikowych oczek wodnych to czarny byłby ostatnim kolorem z jakiego byłyby moje formy
Co sądzisz o Moonstone? Pytam, bo to niezbyt popularna róża, a ja jestem nią niesamowicie zauroczona. Po pierwszej zimie 2015/16 wydawało się, że nic z niej nie będzie, bo wystawały z ziemi tylko czarne patyczki. Teraz mam duży, metrowy, gęsty krzew z masą pąków. Twoje Moonstone wygląda też na zdrową fajną różę
-
clem3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu a czemu malinki w tym roku mizerne? U mnie były na początku mikre z powodu suszy, jednak gdy się porządnie napiły po ostatnim deszczu to takie giganty porosły, że szok
Do widoku cudnych różyczek u ciebie już przywykłam, ale nie widziałam, że masz również tyle hortensji
A one tak pięknie teraz zdobią 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Na razie zaprosiłam do siebie 3 hortensje.
Doszłam do wniosku że one ozdobne aż do mrozów, więc większy z nich pożytek.
Wycięłam tawułę ozdobną tylko wiosną przez kilka dni a miejsce oddałam hortusiom.
Nevada też u mnie kwitnie do tej pory na różowo, ciekawe od czego to zależy, bo pierwsze kwitnienie jest czysto białe.
Jalitah wpisałam na listę, kiedyś ją kupię skoro tak polecasz, jak tylko zrobi mi się jakieś miejsce.
Doszłam do wniosku że one ozdobne aż do mrozów, więc większy z nich pożytek.
Wycięłam tawułę ozdobną tylko wiosną przez kilka dni a miejsce oddałam hortusiom.
Nevada też u mnie kwitnie do tej pory na różowo, ciekawe od czego to zależy, bo pierwsze kwitnienie jest czysto białe.
Jalitah wpisałam na listę, kiedyś ją kupię skoro tak polecasz, jak tylko zrobi mi się jakieś miejsce.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, co tam słychać na działeczce?
Dawno nie pisałaś a my tutaj czekamy na nowe wieści i kilka zdjęć
Wiem, że od kilku dni pada, ale na pewno masz coś sprzed opadów. U mnie też nie ma po co wychodzić do ogrodu, bo wszystko nasiąknięte wodą na maksa. Czy wreszcie kiedyś wyjrzy słonko i zostanie chociaż przez kilka dni?
Życzę nam wszystkim poprawy pogody i dużo
Życzę nam wszystkim poprawy pogody i dużo
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Zimny wrzesień nastał,słonka mi brakuje,wiatr pędzi jak szalony. Ostatnio rzadko bywam na działce,więc i moja aktywność na forum zmalała. Byłam kilka dni temu,róże ładnie się rozbujały po raz drugi. Oczywiście nie wszystkie, są również marudy
Kupiłam jedną paczuszkę tulipanów w Bied i zamierzam posadzić tylko zeszłoroczne cebule wykopane z donic. Kupię jedynie kilka nowych znów na balkon,bo na wiosnę miałam cudnie .
Lato tak szybko minęło jak co roku,ale liczę jeszcze na kilka cieplejszych dni.
Ewa dalia wciąż kwitnie,warto było ją posadzić
Lady of Schalott drugie kwitnienie

Aneczko szkoda,że nie piszesz,ale rozumiem,bo ja też ostatnio zamilkłam
Na pewno cebulowe atakujesz,muszę dokupić czosnki.
Ja z chęcią bym coś dokupiła,ale nie mam nawet kiedy pojechać ,żeby wykopać kilka sztuk do eksmisji. Piszesz,że Twój doktorek zdrowy pacjent,a mój niestety nadaje się tylko do wykopania.
Praktycznie od maja stoi z czarnymi liśćmi,jeden pęd wypuścił. Mam go już dosyć.
Veichenblau to naprawdę różany potwór i nic tej róży nie przestraszy. Często ją przycinam,lubi wypuszczać 4 metrowe pędy i zagląda do sąsiada:)
Batsheba i mnie kusi,zresztą ja je wszystkie bym chciała mieć,ale trzeba wybrać
Aniu wiem,że masz Charlesa Darwina,polecisz?
Winter Lodge

Dorotko TWR wiotka z natury,ten typ tak ma. Kwiaty zachwycają,duże i potargane oraz zapach
Jest bardzo zdrowa,nie ma żadnych plamek przez cały sezon,a to sobie bardzo cenię.
Hortensje to niezawodne rośliny,uwielbiam je i nigdy z nich nie zrezygnuję. Na razie poprzestałam na tych kilkunastu sztukach,niech się rozrastają.
Charles Austin

Alicja spróbuj posadzić arbuza,niektórzy zbierają całkiem duże,mój mały,bo coś go podżarło:)
Novalis

Aniu róże teraz sobie kwitną powtórnie,ale jest tak chłodno,że nie mam ochoty jechać na działkę.
Hortensji spory wybór na rynku,nie sposób wszystkie mieć u siebie,dlatego chętnie podziwiam inne odmiany w ogrodach forumowiczów:)
Hot Chocolate

Kasiu lobelia mi się udała i pewnie za rok znów spróbuję wysiać. Niebieskie drobne kwiatuszki
Prawdopodobnie L.Angel

Olu i u mnie nie wszystkie ładnie kwitną,z kilkoma odmianami definitywnie muszę się pożegnać,bo tylko straszą na rabatach,a i zarażają ładniejsze odmiany.
Marselisborg Castle

Soniu róże potrafią same sobie poradzić,miały kilka słonecznych dni i dużo deszczu
Teraz ponownie kwitną,cieszę się,że je mam.
Moja mamcia kupiła cztery krzaczki borówek ,samo zdrowie i pychota. I będą truskawki
Pomidory w tym roku zdrowe i ładnie obrodziły. Smak pyszny i jaka satysfakcja,że swoje,niepryskane mniam:)
Aachener Dom bardzo zdrowa róża wielkokwiatowa

Iza w sierpniu po raz drugi kwitną róże,szybko je przycięłam po przekwitnięciu w lipcu i teraz można się cieszyć kolejnymi kwiatami.
Druga strona Aachener Dom

Basiu i mnie hortensje czarują swoimi kwiatostanami

Jagna mój Moonstone nie kwitnie spektakularnie,kilka kwitków,ale jest zdrowy i to jest najważniejsze.
Anahe w pąku

Małgosiu maliny porosły wysokie,ale owoców brak albo zasuszone na krzewie. Wody im nie brakowało,więc o co chodzi?
Hortensje uwielbiam tak jak i róże,tylko one sporo miejsca zajmują,więc się ograniczam

Grażynko hortensje są wciąż ozdobne,nie wymagają wielu zabiegów jak przy różach
Warto je posadzić i cieszyć się pięknymi ,wielkimi kwiatostanami. Jakie masz odmiany?
Jalitah ma teraz troszkę kropek na liściach,ale cały sezon była czysta. Mimo wszystko i tak mi się podoba.
Bobo

Dorotko jestem już,troszkę ostatnio zaniemówiłam
Mam kilka zdjęć moich podopiecznych i chętnie się podzielę. No właśnie brakuje ostatnio słonka. Wiatr szarga róże,mają sporo pąków jeszcze także mają szansę pokazać swoje wdzięki.

Ulubiona dalia debiutantka

Dmuszek sama wysiałam

Werbena

Limelight moja najbardziej okazała hortensja

Kilka hortensji
Pyszne winogrona

Miłego weeekndu życzę wszystkim zaglądającym
Kupiłam jedną paczuszkę tulipanów w Bied i zamierzam posadzić tylko zeszłoroczne cebule wykopane z donic. Kupię jedynie kilka nowych znów na balkon,bo na wiosnę miałam cudnie .
Lato tak szybko minęło jak co roku,ale liczę jeszcze na kilka cieplejszych dni.
Ewa dalia wciąż kwitnie,warto było ją posadzić
Lady of Schalott drugie kwitnienie

Aneczko szkoda,że nie piszesz,ale rozumiem,bo ja też ostatnio zamilkłam
Ja z chęcią bym coś dokupiła,ale nie mam nawet kiedy pojechać ,żeby wykopać kilka sztuk do eksmisji. Piszesz,że Twój doktorek zdrowy pacjent,a mój niestety nadaje się tylko do wykopania.
Praktycznie od maja stoi z czarnymi liśćmi,jeden pęd wypuścił. Mam go już dosyć.
Veichenblau to naprawdę różany potwór i nic tej róży nie przestraszy. Często ją przycinam,lubi wypuszczać 4 metrowe pędy i zagląda do sąsiada:)
Batsheba i mnie kusi,zresztą ja je wszystkie bym chciała mieć,ale trzeba wybrać
Aniu wiem,że masz Charlesa Darwina,polecisz?
Winter Lodge

Dorotko TWR wiotka z natury,ten typ tak ma. Kwiaty zachwycają,duże i potargane oraz zapach
Jest bardzo zdrowa,nie ma żadnych plamek przez cały sezon,a to sobie bardzo cenię.
Hortensje to niezawodne rośliny,uwielbiam je i nigdy z nich nie zrezygnuję. Na razie poprzestałam na tych kilkunastu sztukach,niech się rozrastają.
Charles Austin

Alicja spróbuj posadzić arbuza,niektórzy zbierają całkiem duże,mój mały,bo coś go podżarło:)
Novalis

Aniu róże teraz sobie kwitną powtórnie,ale jest tak chłodno,że nie mam ochoty jechać na działkę.
Hortensji spory wybór na rynku,nie sposób wszystkie mieć u siebie,dlatego chętnie podziwiam inne odmiany w ogrodach forumowiczów:)
Hot Chocolate

Kasiu lobelia mi się udała i pewnie za rok znów spróbuję wysiać. Niebieskie drobne kwiatuszki
Prawdopodobnie L.Angel

Olu i u mnie nie wszystkie ładnie kwitną,z kilkoma odmianami definitywnie muszę się pożegnać,bo tylko straszą na rabatach,a i zarażają ładniejsze odmiany.
Marselisborg Castle

Soniu róże potrafią same sobie poradzić,miały kilka słonecznych dni i dużo deszczu
Teraz ponownie kwitną,cieszę się,że je mam.
Moja mamcia kupiła cztery krzaczki borówek ,samo zdrowie i pychota. I będą truskawki
Pomidory w tym roku zdrowe i ładnie obrodziły. Smak pyszny i jaka satysfakcja,że swoje,niepryskane mniam:)
Aachener Dom bardzo zdrowa róża wielkokwiatowa

Iza w sierpniu po raz drugi kwitną róże,szybko je przycięłam po przekwitnięciu w lipcu i teraz można się cieszyć kolejnymi kwiatami.
Druga strona Aachener Dom

Basiu i mnie hortensje czarują swoimi kwiatostanami

Jagna mój Moonstone nie kwitnie spektakularnie,kilka kwitków,ale jest zdrowy i to jest najważniejsze.
Anahe w pąku

Małgosiu maliny porosły wysokie,ale owoców brak albo zasuszone na krzewie. Wody im nie brakowało,więc o co chodzi?
Hortensje uwielbiam tak jak i róże,tylko one sporo miejsca zajmują,więc się ograniczam

Grażynko hortensje są wciąż ozdobne,nie wymagają wielu zabiegów jak przy różach
Warto je posadzić i cieszyć się pięknymi ,wielkimi kwiatostanami. Jakie masz odmiany?
Jalitah ma teraz troszkę kropek na liściach,ale cały sezon była czysta. Mimo wszystko i tak mi się podoba.
Bobo

Dorotko jestem już,troszkę ostatnio zaniemówiłam

Ulubiona dalia debiutantka

Dmuszek sama wysiałam

Werbena

Limelight moja najbardziej okazała hortensja

Kilka hortensji
Pyszne winogrona

Miłego weeekndu życzę wszystkim zaglądającym
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Pierwszy raz widzę ten dmuszek - uroczy, takie "kotki" ;)
Widzę u Ciebie rośliny w słońcu się wygrzewają, u mnie juz od tylu dni zimnica...
Widzę u Ciebie rośliny w słońcu się wygrzewają, u mnie juz od tylu dni zimnica...
- Annes 77

Aniu te fotki są sprzed dwóch tygodni,jeszcze wtedy troszkę świeciło słonko,teraz zimnica 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne te hortensjowe widoczki. Uwielbiam ja.
Bobo cudna. Jest jedną z moich ulubienic.
Ale i inne hortki bardzo lubię.
I ciągle jakaś jeszcze chodzi mi po głowie
I te kamienne obrzeża,Ja też tak robię i lubię.Teraz nową rabatkę zrobiłam.Ale juz kamieni mi zbrakło.
Różane widoki i odmiany to pierwsza klasa!!
Z przyjemnością ogląda się takie dorodne,zdrowe jak twoje
Dalie I jeżówki też ładne.też lubię I też je mam troszkę.Bo tak juz mam ,że dużo roślin mi się podoba
Pozdrawiam Aniu
Bobo cudna. Jest jedną z moich ulubienic.
Ale i inne hortki bardzo lubię.
I ciągle jakaś jeszcze chodzi mi po głowie
I te kamienne obrzeża,Ja też tak robię i lubię.Teraz nową rabatkę zrobiłam.Ale juz kamieni mi zbrakło.
Różane widoki i odmiany to pierwsza klasa!!
Z przyjemnością ogląda się takie dorodne,zdrowe jak twoje
Dalie I jeżówki też ładne.też lubię I też je mam troszkę.Bo tak juz mam ,że dużo roślin mi się podoba
Pozdrawiam Aniu
- matt55

- Od: 17 cze 2012, o 22:10
- Kontakt:
Ja znawcą róż nie jestem, ale Twoje jak z bajki!
Właściwie zapytam... ile masz odmian róż w swoim ogrodzie?
Właściwie zapytam... ile masz odmian róż w swoim ogrodzie?
Zapraszam do mojego wątku: Początki mojego ogrodu
Moja domowa zielona dżungla
Spis moich wątków Wizytówka
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Dziwna sprawa z tymi malinami... A jakie posiadasz? Owocujące na pędach jednorocznych?
Jak to robisz, że w twoim ogrodzie pełnia lata?
Jak to robisz, że w twoim ogrodzie pełnia lata?
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- lemonka

- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Piękne hortensje. A winogrona to moje marzenie. Może kiedyś będę mieć na działce, ale póki co się boję rzucać na takie wyzwanie.
Różę u Ciebie takie ładne jeszcze. Czy te zdjęcia są z teraz? U mnie leje lub pada od wielu dni. Słońce było na kilkanaście minut w niedzielę i poniedziałek
Różę u Ciebie takie ładne jeszcze. Czy te zdjęcia są z teraz? U mnie leje lub pada od wielu dni. Słońce było na kilkanaście minut w niedzielę i poniedziałek
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, jak dużo masz jeszcze kwiatów różanych! Dalie śliczne, zwłaszcza ta łososiowa. Koniecznie muszę w przyszłym roku zadbać o to, żeby i u mnie były dalie. Działka co prawda jesienią odwiedzana przeze mnie sporadycznie ale przecież są też dalie, które kwiaty pokazują dość wcześnie.
- Annes 77

Końcówka września prawie,zimno ostatnio się zrobiło i deszczowo,ale od jutra ma wyjść słonko
Te fotki co ostatnio wstawiałam to były dokładnie z 21 sierpnia.Mam lekkie opóźnienia ze wstawianiem aktualnych fotek,ponieważ rzadko jestem na działce.Róże jeszcze kwitną i to dosyć ładnie,także mam jeszcze z nich radość
Kupiłam kilka torebek tulipanów i jedną paczuszkę krokusów,bo coś mi zaginęły w akcji.W niedzielę zakupiłam na giełdzie metalowy parasolnik,może zastosuję go na rabacie jako niska pergola dla powojnika lub róży,coś wymyślę
Aniu dziękuję za miłe słowa
Lubię róże i hortensje,one mnie nie zawodzą i ciągle je podziwiam
Obrzeża z kamieni są trwałe,tylko po koszeniu trzeba sporo się napracować przy obrzeżach.
Matt55 nie mogę się doliczyć,co siadam,żeby je policzyć to ciągle jakaś mi ucieka,ale tak z grubsza koło setki.
Gosiuz malinami mam problem jak je ciąć,tak naprawdę to moja mamcia je tnie.W tym roku było tak mało,że zastanawiam się nad wymianą.Uwielbiam malinki
Lato uciekło,ale róże dalej kwitną aż do listopada dają radę
Lemonka czemu obawiasz się winogron? Ja nic koło nich nie robię,dostałam sadzonkę od wujka,ale one słodkie i dobre,poprzednie były za kwaśne i wymieniliśmy na nowe.Zdjęcia co wstawiłam ostatnio to pochodzą z 22 sierpnia.
Kasiu to właśnie dalie późnym latem zdobią rabaty,ich wielkie kwiaty widać z daleka,nie chorują i wciąż kwitną
Koniecznie posadź wiosną choć ze trzy karpy
Cały sezon czekałam na nią,a ona zakwitła jednym kwiatem i wcale ładnie się nie prezentuje...
Madame Anisette

Anahe z 31 sierpnia

Red Leonardo da vinci mimo,że rośnie w nieciekawym miejscu,bo obok iglaków i masy korzeni,daje radę i w tym roku pokazało sporo kwiatów.Nie choruje wcale,ani jeden listek nie ma plamek

Hot Chocolate z 31 sierpnia

Kilka dni później przy sprzyjającej pogodzie otworzyła swoje czekoladowe kwiaty

Tego samego dnia po deszczu

Sophie Renaissance

Rosenfaszination

I po kilku dniach

Garden of Roses

TWR

Tip Top

Niezawodna Mariatheresa

Artemis

Glyndebourne ...dziwna róża,miałam ją wykopać,a tu proszę jaki bukiecik stworzyła,walczy ...

Winter L na jesieni zawsze dobrze się czuje

Foxy Flower Circus podobają mi się kwiaty

Gertrude J po długie przerwie w końcu powtarza

Doczekałam się pierwszego kwiatu Boscobel

Pąk Lions Rose

Z rozwiniętym kwiatem

Lady of S

Szaszłyki były pyszne

Borówki 4 szt posadzone trzy tygodnie wstecz,liczymy na parę kulek

Nareszcie doczekałam się niskiego żeniszka...

Klimatyczne trawy uwielbiam

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Te fotki co ostatnio wstawiałam to były dokładnie z 21 sierpnia.Mam lekkie opóźnienia ze wstawianiem aktualnych fotek,ponieważ rzadko jestem na działce.Róże jeszcze kwitną i to dosyć ładnie,także mam jeszcze z nich radość
Kupiłam kilka torebek tulipanów i jedną paczuszkę krokusów,bo coś mi zaginęły w akcji.W niedzielę zakupiłam na giełdzie metalowy parasolnik,może zastosuję go na rabacie jako niska pergola dla powojnika lub róży,coś wymyślę
Aniu dziękuję za miłe słowa
Obrzeża z kamieni są trwałe,tylko po koszeniu trzeba sporo się napracować przy obrzeżach.
Matt55 nie mogę się doliczyć,co siadam,żeby je policzyć to ciągle jakaś mi ucieka,ale tak z grubsza koło setki.
Gosiuz malinami mam problem jak je ciąć,tak naprawdę to moja mamcia je tnie.W tym roku było tak mało,że zastanawiam się nad wymianą.Uwielbiam malinki
Lemonka czemu obawiasz się winogron? Ja nic koło nich nie robię,dostałam sadzonkę od wujka,ale one słodkie i dobre,poprzednie były za kwaśne i wymieniliśmy na nowe.Zdjęcia co wstawiłam ostatnio to pochodzą z 22 sierpnia.
Kasiu to właśnie dalie późnym latem zdobią rabaty,ich wielkie kwiaty widać z daleka,nie chorują i wciąż kwitną
Koniecznie posadź wiosną choć ze trzy karpy
Cały sezon czekałam na nią,a ona zakwitła jednym kwiatem i wcale ładnie się nie prezentuje...
Madame Anisette

Anahe z 31 sierpnia

Red Leonardo da vinci mimo,że rośnie w nieciekawym miejscu,bo obok iglaków i masy korzeni,daje radę i w tym roku pokazało sporo kwiatów.Nie choruje wcale,ani jeden listek nie ma plamek

Hot Chocolate z 31 sierpnia

Kilka dni później przy sprzyjającej pogodzie otworzyła swoje czekoladowe kwiaty

Tego samego dnia po deszczu

Sophie Renaissance

Rosenfaszination

I po kilku dniach

Garden of Roses

TWR

Tip Top

Niezawodna Mariatheresa

Artemis

Glyndebourne ...dziwna róża,miałam ją wykopać,a tu proszę jaki bukiecik stworzyła,walczy ...

Winter L na jesieni zawsze dobrze się czuje

Foxy Flower Circus podobają mi się kwiaty

Gertrude J po długie przerwie w końcu powtarza

Doczekałam się pierwszego kwiatu Boscobel

Pąk Lions Rose

Z rozwiniętym kwiatem

Lady of S

Szaszłyki były pyszne

Borówki 4 szt posadzone trzy tygodnie wstecz,liczymy na parę kulek

Nareszcie doczekałam się niskiego żeniszka...

Klimatyczne trawy uwielbiam

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
- matt55

- Od: 17 cze 2012, o 22:10
- Kontakt:
Ok 100 róż?
w dodatku pamiętasz wszystkie odmiany
jestem pod wrażeniem 
Zapraszam do mojego wątku: Początki mojego ogrodu
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Aniu, widzę, że nie tylko ja mam tyły w zdjęciach, też wstawiam te wakacyjne. Za to u Ciebie zdecydowanie więcej się dzieje. U mnie róże wcale ładnie się nie prezentują. Po obfitych deszczach są przemoczone, zbrązowiałe i na dodatek plamistość je bierze. Twoje nic sobie z deszczy nie zrobiły, ślicznie wyglądają, w dodatku tyle słonka wokół
Na grilla ochoty, może zrobię coś w ten weekend 
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena