...::Ogród Marii Cześć 2::...
Re: ...::Ogród Marii Cześć 2::...
Jak na początku sierpnia troszeczkę popadało tak cały czas było sucho.Dzisiaj po południu porządnie popadało i nadal pada.To jest ogromna radość bo myślałam ,że rośliny padną.Cóż z tego że podlałam troszeczkę ale teraz problem z głowy .
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu i u mnie pada!
To dobrze, było bardzo sucho.
Pokaż proszę fotkę szarłatów ,bardzo je lubię,szczególnie zwisły, ale u mnie nie pasuje im uprawa nad czym ubolewam.
Niestety,po roślinach już widć nadchodząca jesień.
Pozdrawiam

To dobrze, było bardzo sucho.
Pokaż proszę fotkę szarłatów ,bardzo je lubię,szczególnie zwisły, ale u mnie nie pasuje im uprawa nad czym ubolewam.
Niestety,po roślinach już widć nadchodząca jesień.
Pozdrawiam

Witaj serdecznie .Zrobię zdjęcia szarłatów a jest nich sporo a mnóstwo sadzonek wyrzucam.Ale to jest ten wiechowaty nie zwisły. Jak dojrzeją nasiona to zabezpieczę dla Ciebie.Natomiast zwisły rośnie u mnie pod blokiem u znajomych.Jak dojrzeją to też zabezpieczę.pozdrawiam.

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Dziękuję Marysiu!
Śliczny jest ! Taki ... 'gruby'
Mnie udało się jeden jedyny raz osiagnąć takie dorodne rośliny ale wtedy posiałam je na glebie przygotowanej pod warzywa.
Potem zrezygnowałam z ich wysiewu bo zawsze były to cherlaki ale bardzo lubię je ,nie tylko oglądać.
Pozdrawiam
A u mnie od wczoraj znowu pada i pada ,siąpi i pada... jesienna już pogoda

Śliczny jest ! Taki ... 'gruby'
Mnie udało się jeden jedyny raz osiagnąć takie dorodne rośliny ale wtedy posiałam je na glebie przygotowanej pod warzywa.
Potem zrezygnowałam z ich wysiewu bo zawsze były to cherlaki ale bardzo lubię je ,nie tylko oglądać.
Pozdrawiam
A u mnie od wczoraj znowu pada i pada ,siąpi i pada... jesienna już pogoda
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marysiu śliczny. Nie uprawiam ale podziwiam. Kiedy go wysiewasz i czy bezpośrednio do ziemi?
Czekam na kolejne fotki.
Miałaś deszcz,bo u mnie dziś popadało i pokazały się ślimaki. 
Czekam na kolejne fotki.

KARO ja mam wrażenie że to powodzenie leży w kompoście .A ja nie sieję po prostu trzymam aż dojrzeją i same się wysiewają i mam taką własną ocenę że to jest taki silny akcent w ogrodzie oprócz dzielżanów i sadźca na jesień.
Alu u mnie od wczoraj też popadało i dzisiaj.A ja tej w nocy pojechałam do Częstochowy z synem i jego żoną na otwarcie obrazu a potem były uroczystości dożynkowe mimo ,że padał deszcz było mnóstwo ludzi. A potem po drodze do Łagiewnik,kościół S.Faustyny,Dom J.Pawła i Miłosierdzia B coś wspaniałego jakie bogactwo w wyposażeniu tych świątyń.Natomiast w Częstochowie ubóstwo poza cudownym obrazem.Co prawda jakieś tam remonty się kręcą ale jasne ściany brudne a zewnątrz dużo też życzenia .Ale cóż najbardziej cenny obraz M.Bożej a chwila odsłonięcia to ogromne przeżycie. pozdrawiam

Alu u mnie od wczoraj też popadało i dzisiaj.A ja tej w nocy pojechałam do Częstochowy z synem i jego żoną na otwarcie obrazu a potem były uroczystości dożynkowe mimo ,że padał deszcz było mnóstwo ludzi. A potem po drodze do Łagiewnik,kościół S.Faustyny,Dom J.Pawła i Miłosierdzia B coś wspaniałego jakie bogactwo w wyposażeniu tych świątyń.Natomiast w Częstochowie ubóstwo poza cudownym obrazem.Co prawda jakieś tam remonty się kręcą ale jasne ściany brudne a zewnątrz dużo też życzenia .Ale cóż najbardziej cenny obraz M.Bożej a chwila odsłonięcia to ogromne przeżycie. pozdrawiam